Search
Generic filters

Nyt og bedre GoPro

GoPro lover endnu bedre videostabilisering på Hero8 Black. Desuden kommer det helt nye 360 graders kamera Max.

Det er blevet den tid på året, hvor GoPro kommer med en ny topmodel. Hero7 Black imponerede med lynhurtig tilpasning til det omgivende lys, men også med en kraftigt forbedret digital billedstabilisering kaldet HyperSmooth.

Med den nye topmodel Hero8 Black lover GoPro, at billedstabiliseringen er blevet endnu bedre. HyperSmooth 2.0 er navnet på stabiliseringen, og ligesom på forgængeren fungerer den på alle opløsninger, helt op til 4K 60 fps.

Opløsning

Kameraet understøtter de samme opløsninger som forgængeren, altså op til 4K 60 fps eller hurtigfilm med 240 billeder i sekundet i 1080p HD-opløsning. Men forskellen er, at hvor Hero7 Black filmede med en bit-stream på maksimalt 78 Mbit/s, går Hero8 Black op til 100 Mbit/s. Det skulle betyde færre artefakter, især i mørke scener.

En anden vigtig nyhed ved Hero8 er, at kameraet har tre indbyggede objektiver med forskellig brændvidde. Hvis du vælger lineær vinkel, vidvinkel eller SuperView vidvinkel, vil det tilsvarende objektiv være aktivt.

På de tidligere modeller blev alt reelt fanget i SuperView, og billedet blev så beskåret for at passe til den ønskede brændvidde. Hvilket betød, at pixelopløsningen også blev beskåret. Det slipper man for nu.

Man kan også live-sende i 1080p HD, hvor forgængeren gjorde det i 720p.

Fæstneanordningen foldes ud af bunden af selve kameraet, så man slipper for at sætte det i en ramme for at montere det på et stativ. (Foto: Skærmskud fra GoPro-video)

Time Lapse

Hvis du laver Time Lapse-fotografering, hvor du flytter på kameraet i et landskab, kan det også billedstabiliseres med HyperSmooth. Det kalder GoPro TimeWarp. Hero8 Black har fået TimeWarp 2.0, da man har bedre billedstabilisering med HyperSmooth 2.0. TimeWarp 2.0 har også nye hastigheder, automatisk hastighedsjustering og hurtig hastighedskontrol.

Med det nye kamera kan du indstille horisontniveau i app’en. Det betyder, at hvis kameraet er monteret lidt skævt, kan du vælge at beskære for at få den rigtige vinkel. Det går selvfølgelig ud over den endelige video- eller billedopløsning.

Hero8 Black har i alt fire digitale objektiver for lettere valg af synsfelt, og på lydsiden er der kommet forbedret undertrykkelse af vindstøj.

Rammeløst

Desuden har kameraet fået rammeløst design, hvilket betyder, at du ikke har brug for en ramme for at fastgøre det til forskellige stativer eller holdere. Fæstet til disse sidder nemlig i bunden af kameraet og kan foldes ud efter behov. En stor fordel er, at det går meget hurtigere at skifte batteri og hukommelseskort.

Der lanceres også forskellige modifikationer (mods) til Hero8 Black, f.eks. Media Mod, et hus, som kameraet dockes i, og som giver det mikrofonindgang og HDMI-udgang. Eller selfie-skærmen Display Mod samt eksternt lys og shotgun-mikrofon (super-retningsbestemt zoommikrofon), for bare at nævne noget af det eksterne tilbehør, der vil kunne købes til Hero8 Black.

GoPro Hero8 kan udbygges med forskellige modifikationer, kaldet mods. (Foto: Skærmskud fra GoPro-video)

Max: 360° kamera

Ud over Hero8 Black kommer 360 graders kameraet Max. Det tager over fra Fusion, som var GoPros første forsøg med 360 graders optagelse i et enkelt kompakt kamerahus. Fusion blev aldrig nogen bestseller, men GoPro håber, at det vil ændre sig med Max – med lavere pris og forhåbentlig bedre brugervenlighed.

Max har to objektiver og er på en måde tre kameraer i ét. Du kan bruge 360 graders funktionen, der anvender begge objektiver til at fange omgivelserne omkring dig i 5,6K opløsning og med 30 billeder i sekundet (fps). Eller du kan filme med bagobjektivet for at få actionkamera-funktionalitet. Eller vælge frontobjektivet for selfie-videoer (også kendt som vlogging). Der sidder nemlig en mikrofon på begge sider, og desuden får du et komplet overblik med den indbyggede skærm.

Med 360 graders optagelse kan video fra de to kameraer sys sammen i selve kameraet, hvor man tidligere måtte gøre det i et redigeringsprogram på PC’en. Keyframe-redigering af 360 graders indhold kan laves i GoPro-app’en.

GoPro Max er et 360 graders kamera, der også duer som action- og selfie-kamera. (Foto: Skærmskud fra GoPro-video)

Også til almindelig video

Selv om du ikke vil lave 360 graders film, kan det at filme i 360 grader give mange interessante muligheder i efterbehandlingen. F.eks. reframing, som betyder, at du kan lave glidende udsnit af en scene, så det ser ud, som om kameraet følger efter et bestemt subjekt.

Fordi der sidder et objektiv og en mikrofon på hver side, kan den indbyggede skærm bruges til både almindelige video- og selfie-optagelser. Ligesom Hero-kameraerne har Max HyperSmooth videostabilisering.

Priser og tilgængelighed

GoPro Hero8 og GoPro Max kommer i handelen den 11. november og kan forhåndsbestilles nu på gopro.com til henholdsvis 3.499 og 4.299 kroner.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  “Det eneste, der er hurtigere end Ludicrous, er Plaid.”
  Men Volkswagen holder fortsat tæt om mulighederne for at opgradere lydanlægget!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombination af specifikationer og pris.
  Panasonic starter udrulningen af deres første Android-TV til november!
  Der laves kun 50 par af Il Cremonese ex3me, og de bliver ikke ligefrem billige.
  Ud over Elite 85t giver Jabra aktiv støjreduktion til de eksisterende Elite 75t og Elite Active 75t.
  Så er det officielt. OnePlus lancerer sin næste mobil om tre uger.
  I dag kom traileren til den første norske originalfilm fra Netflix: Kadaver.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Canon EOS R5

  Vejl.pris 36399 kr Først med 8K-video

  6 kameramobiler

  Vejl.pris kr Mobilerne, der tager de bedste feriebilleder

  Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

  Vejl.pris 10500 kr Samsung forsøger at gøre alt for meget og mister fokus

  OnePlus 8 Pro (kamera)

  Vejl.pris 7000 kr Stærk oprykning af OnePlus kamera
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.