TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Nu er det slut

Efter 60 år nedlægger Hasselblad produktionen af de ikoniske mellemformatkameraer i V-serien. Også kendt som 500.

forfatter
Publiceret 06/05/2013 - 16:54

Viktor Hasselblads originale kameradesign fra 1957 er ikonisk. Det klassiske firkantede design er umiskendeligt Hasselblad. Et kamera, som professionelle og amatører har levet af og med i en menneskealder. Og det første kamera på månen.

ap13-70-HC-74

Siden 500C i 1958 har Hasselblad lavet mange varianter og meget tilbehør til mellemformatkameraet med det kvadratiske 6 x 6 cm billedformat. Bagstykket, søgere og Zeiss-optik har holdt høj kvalitet. Og det er ikke usædvanligt at finde 20-30 år gamle kameraer på brugtmarkedet i god brugsstand til en overkommelig pris.

503CW er den sidste model Hasselblad producerede i V-serien, og nu er det altså slut for produktionen af et af de mest klassiske kameraer nogensinde.

Brugtmarkedet er propfyldt med 500-kameraer, og mange, som ønsker at fotografere analogt, vælger gerne et brugt 500CM med 80 mm, A12-bagstykke og søger til nogle tusindlapper.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lysstærk supervidvinkel Med 18 mm brændvidde kan Panasonic Leica-objektivet fange endnu mere af motivet.
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend