TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Nikon Z9 under udvikling

Nikon Z9 får de vildeste specifikationer.

Efter at være kommet godt i gang med de spejlløse full-frame-kameraer har Nikon allerede udsendt anden generation af Z6 og Z7, men det kamera, som flest har efterspurgt, har ladet vente på sig.

Men nu kommer Nikons spejlløse professionelle model så, og navnet bliver – som ventet – Z9.

Det bliver Nikons alternativ til spejlreflekskameraet D6 SLR, men med endnu federe specifikationer. Nikon har allerede udtalt, at kameraet får 8K-video og sandsynligvis en stablet CMOS-sensor ikke ulig den i Sony a1, men andet har de ikke afsløret.

Det vildeste Nikon-kamera Nikon har opgraderet deres flagskib der, hvor der er mest brug for det, og ladet resten være. Klogt.

Kameraet vil utvivlsomt blive lynhurtigt, og man kan trygt forvente, at det vil overgå D6 på både skudtakt, autofokus og videoegenskaber.

Som man kan se af det ene billede, vi har fået fra Nikon, er vertikalgrebet integreret, som det ofte er på professionelle kameraer i denne klasse.

Meget mere ved vi ikke i skrivende stund, bortset fra at Z9 kommer i løbet af 2021.

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.