Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Nikon NIKKOR Z 600mm f4 TC VR S

Ekstrem supertele til en ekstrem pris.

Skrevet af / 02/11/2022 - 10:15
Nikon NIKKOR Z 600mm f4 TC VR S

Med den nye Nikkor Z 600 mm f4 TC VR S tilføjer Nikon nok et professionelt objektiv til den spejlløse Nikon Z-serie. Netop denne tele er formentlig målrettet fotografer, der har brug for en lysstærk supertele på en Nikon Z9.

Den nye 600 er rå på så mange måder. Brændvidden er kun en af ​​dem, men lysstyrken ved f4 er rigtig god for et objektiv af denne type. Med den indbyggede 1,4x telekonverter kan du ændre brændvidden til 840 mm f5,6 med et tryk på en knap.

Den ekstreme tele har indbygget billedstabilisering op til fem trin, eller 5,5 trin på et Nikon spejlløst kamera med Syncron VR.

Den er selvsagt vejrbestandig og bygget til professionelt brug, men den er ikke specielt tung, størrelsen taget i betragtning. Vægten tipper ved 3,2 kilo, og Nikon mener, at objektivet nemt kan være i en fototaske, der kan tages med som håndbagage.

Der er programmerbare funktionsknapper på siden af ​​objektivet, som også leveres med et drejeligt stativfæste, der hvor objektivets tyngdepunkt ligger.

Foto: Nikon

Z 600 mm f/4 TC VR S kan fås fra 24. november til den nette pris af knap 135.000 kroner.

Ugen efter, den 1. december, kommer fjernbetjeningsgrebet MC-N10 på markedet til ca. 3.600 kroner. N10 er en kombination af fleksibelt greb og fjernbetjening til Nikon spejlløse kameraer.

MC-N10 giver videofotografen mulighed for at styre kameraets optagefunktioner på en mere bekvem måde under optagelserne.

Foto: Nikon

Grebet er kompatibelt med Z 7II og Z 6II på lanceringstidspunktet. En firmwareopdatering er nødvendig for at styre Z 9 med MC-N10.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Kompakt kamera til vlogging

Leica Q3 med triple resolution

Fuji-kamera tilføjer videoblogging

Canon sænker prisen med EOS R100

Kompakt kamera til bloggere

Panasonics længe ventede kamera ankommer til maj

Scroll to Top