Nikon D780 låner fra det spejlløse Nikon Z6

Nogle troede måske, at det var slut med spejlreflekskameraer, men D780 viser noget andet.
Annonce
Annonce
forfatter

Siden vi ved, at der kommer et Nikon D6 inden sommeren 2020, ved vi også, at Nikon ikke planlægger at stoppe helt med spejlreflekskameraer. Selv om de har høstet meget anerkendelse for de spejlløse kameraer i Z-serien. Såsom Nikon Z6 – et kamera, som det nye D780 er løseligt baseret på.

Nikon har hentet meget af teknologien fra Z6 for at gøre spejlreflekskameraet endnu mere anvendeligt. Resultatet er en efterfølger til D750, som er hurtigere, fokuserer mere præcist på menneskers øjne og optager video i 4K-opløsning.

(Foto: Nikon)

Kameraet har et fokussystem med 51 fokuspunkter. Det kan skyde billedserier med en skudtakt på 7 fps, når du bruger den optiske søger, og har 273 fasefokuspunkter og op til 12 fps, når du bruger skærmen med Live View.

(Foto: Nikon)

Nikon siger, at D780 anvender hele billedfladen fra den 24 megapixel store billedsensor til at producere 4K 30 fps video-optagelser uden beskæringsfaktor. Kameraet understøtter desuden 10 bit HLG-optagelse med HDR for bedre farvedybde og dynamik.

(Foto: Nikon)

To SD-kortpladser er der også blevet plads til, og kameraet har en USB-C-port, der også understøtter batteriopladning via USB. Den optiske søger har 0,70x forstørrelse og 100 procent dækning, mens den vipbare touch-skærm er på 8 cm.

Nikon D780 vil ikke være i salg før til foråret, men priserne er allerede klar. Kamerahuset vil koste 19.000 kroner og kan også købes med en Nikkor AF-S 24-120 mm f/4G ED VR-zoom til 23.000 kroner.

(Foto: Nikon)

Ny telezoom

Til foråret kommer der også to nye objektiver. Det ene er en 120-300 mm f/2.8E til Nikons spejlreflekser. En kostbar zoom til professionelle fotografer, der har brug for et lysstærkt objektiv.

Zoomobjektivet har indbygget optisk billedstabilisering, som kompenserer op til fire eksponeringstrin, samt en elektromagnetisk blænde, der følger bedre med på hurtige billedserier.

AF-S Nikkor 120-300 mm f/2.8E FL ED SR VR er prissat til 85.000 kroner.

(Foto: Nikon)

Det andet objektiv er en lysstærk telezoom til Nikon Z-systemet. Den mere kompakte Nikkor Z 70-200 mm f/2.8 VR S har 21 linse-elementer i 18 grupper med Nikons ED- og SR-glas samt antireflekterende ARNEO- og nanokrystalbelægning, og har et lille OLED-display. Som kan vise blænde, fokusafstand, nøjagtig brændvidde, ISO eller dybdeskarphed.

Det er heller ikke tilgængeligt før foråret 2020, og prisen bliver 21.000 kroner.

(Foto: Nikon)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
Nu kommer der endelig en Hegel-forstærker til vinylentusiaster.
Den har været 40 år undervejs.
Specielle jubilæumsmodeller fra Gryphon.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!
I dag indsættes Joe Biden som USA’s 46. præsident, og amerikanerne, verdenen og den frie presse kan lægge et fire år langt mareridt bag sig.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Streaming-giganten har sikret sig Gal Gadots næste film.
Under CES 2021 viste Razer en gaming-stol frem med udrullelig OLED-skærm! Mon den også kan give massage?
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
De mest eksklusive surround-processorer fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får langt om længe sidste skrig inden for videokort. Bl.a. med 8K.