Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Nikon D780 låner fra det spejlløse Nikon Z6

Nogle troede måske, at det var slut med spejlreflekskameraer, men D780 viser noget andet.

Skrevet af / 08/01/2020 - 17:41
Nikon D780 låner fra det spejlløse Nikon Z6

Siden vi ved, at der kommer et Nikon D6 inden sommeren 2020, ved vi også, at Nikon ikke planlægger at stoppe helt med spejlreflekskameraer. Selv om de har høstet meget anerkendelse for de spejlløse kameraer i Z-serien. Såsom Nikon Z6 – et kamera, som det nye D780 er løseligt baseret på.

Nikon har hentet meget af teknologien fra Z6 for at gøre spejlreflekskameraet endnu mere anvendeligt. Resultatet er en efterfølger til D750, som er hurtigere, fokuserer mere præcist på menneskers øjne og optager video i 4K-opløsning.

(Foto: Nikon)

Kameraet har et fokussystem med 51 fokuspunkter. Det kan skyde billedserier med en skudtakt på 7 fps, når du bruger den optiske søger, og har 273 fasefokuspunkter og op til 12 fps, når du bruger skærmen med Live View.

(Foto: Nikon)

Nikon siger, at D780 anvender hele billedfladen fra den 24 megapixel store billedsensor til at producere 4K 30 fps video-optagelser uden beskæringsfaktor. Kameraet understøtter desuden 10 bit HLG-optagelse med HDR for bedre farvedybde og dynamik.

(Foto: Nikon)

To SD-kortpladser er der også blevet plads til, og kameraet har en USB-C-port, der også understøtter batteriopladning via USB. Den optiske søger har 0,70x forstørrelse og 100 procent dækning, mens den vipbare touch-skærm er på 8 cm.

Nikon D780 vil ikke være i salg før til foråret, men priserne er allerede klar. Kamerahuset vil koste 19.000 kroner og kan også købes med en Nikkor AF-S 24-120 mm f/4G ED VR-zoom til 23.000 kroner.

(Foto: Nikon)

Ny telezoom

Til foråret kommer der også to nye objektiver. Det ene er en 120-300 mm f/2.8E til Nikons spejlreflekser. En kostbar zoom til professionelle fotografer, der har brug for et lysstærkt objektiv.

Zoomobjektivet har indbygget optisk billedstabilisering, som kompenserer op til fire eksponeringstrin, samt en elektromagnetisk blænde, der følger bedre med på hurtige billedserier.

AF-S Nikkor 120-300 mm f/2.8E FL ED SR VR er prissat til 85.000 kroner.

(Foto: Nikon)

Det andet objektiv er en lysstærk telezoom til Nikon Z-systemet. Den mere kompakte Nikkor Z 70-200 mm f/2.8 VR S har 21 linse-elementer i 18 grupper med Nikons ED- og SR-glas samt antireflekterende ARNEO- og nanokrystalbelægning, og har et lille OLED-display. Som kan vise blænde, fokusafstand, nøjagtig brændvidde, ISO eller dybdeskarphed.

Det er heller ikke tilgængeligt før foråret 2020, og prisen bliver 21.000 kroner.

(Foto: Nikon)

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Lysstærk og let 50 mm

Superzoom som kan alt

Nye versioner af en af vores favoritter

Verdens fedeste instant-kamera?

Nikon Z9 får nye funktioner

Seriøs billedmaskine fra Leica

Gammelt filmformat får en renæssance

Afslører nyt zoomobjektiv

Ekstrem på alle måder

Kan blive umulig at få fat i

Lille, let og lysstærk

Kompakt superzoom til fuldformat

0
Lyd & Billede
Scroll to Top