Search
Generic filters

Nikon D780 låner fra det spejlløse Nikon Z6

Nogle troede måske, at det var slut med spejlreflekskameraer, men D780 viser noget andet.

Siden vi ved, at der kommer et Nikon D6 inden sommeren 2020, ved vi også, at Nikon ikke planlægger at stoppe helt med spejlreflekskameraer. Selv om de har høstet meget anerkendelse for de spejlløse kameraer i Z-serien. Såsom Nikon Z6 – et kamera, som det nye D780 er løseligt baseret på.

Nikon har hentet meget af teknologien fra Z6 for at gøre spejlreflekskameraet endnu mere anvendeligt. Resultatet er en efterfølger til D750, som er hurtigere, fokuserer mere præcist på menneskers øjne og optager video i 4K-opløsning.

(Foto: Nikon)

Kameraet har et fokussystem med 51 fokuspunkter. Det kan skyde billedserier med en skudtakt på 7 fps, når du bruger den optiske søger, og har 273 fasefokuspunkter og op til 12 fps, når du bruger skærmen med Live View.

(Foto: Nikon)

Nikon siger, at D780 anvender hele billedfladen fra den 24 megapixel store billedsensor til at producere 4K 30 fps video-optagelser uden beskæringsfaktor. Kameraet understøtter desuden 10 bit HLG-optagelse med HDR for bedre farvedybde og dynamik.

(Foto: Nikon)

To SD-kortpladser er der også blevet plads til, og kameraet har en USB-C-port, der også understøtter batteriopladning via USB. Den optiske søger har 0,70x forstørrelse og 100 procent dækning, mens den vipbare touch-skærm er på 8 cm.

Nikon D780 vil ikke være i salg før til foråret, men priserne er allerede klar. Kamerahuset vil koste 19.000 kroner og kan også købes med en Nikkor AF-S 24-120 mm f/4G ED VR-zoom til 23.000 kroner.

(Foto: Nikon)

Ny telezoom

Til foråret kommer der også to nye objektiver. Det ene er en 120-300 mm f/2.8E til Nikons spejlreflekser. En kostbar zoom til professionelle fotografer, der har brug for et lysstærkt objektiv.

annonce

Zoomobjektivet har indbygget optisk billedstabilisering, som kompenserer op til fire eksponeringstrin, samt en elektromagnetisk blænde, der følger bedre med på hurtige billedserier.

annonce

AF-S Nikkor 120-300 mm f/2.8E FL ED SR VR er prissat til 85.000 kroner.

(Foto: Nikon)

Det andet objektiv er en lysstærk telezoom til Nikon Z-systemet. Den mere kompakte Nikkor Z 70-200 mm f/2.8 VR S har 21 linse-elementer i 18 grupper med Nikons ED- og SR-glas samt antireflekterende ARNEO- og nanokrystalbelægning, og har et lille OLED-display. Som kan vise blænde, fokusafstand, nøjagtig brændvidde, ISO eller dybdeskarphed.

Det er heller ikke tilgængeligt før foråret 2020, og prisen bliver 21.000 kroner.

(Foto: Nikon)

annonce
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Moonraker var kodenavnet på Nokias smart-ur, som blev droppet af Microsoft efter opkøbet af den finske mobilproducent.
  ViacomCBS udvikler deres egen streaming-tjeneste, som skal lanceres næste år.
  En af årets største filmlanceringer fra Walt Disney, Mulan, udsendes nu direkte på streaming-tjenesten Disney+.
  I første omgang bliver det alene Android-brugerne, der får glæde af at streame spil som to-go på mobilen.
  SSD er nu standard i alle Apples iMacs.
  Samsung har netop lanceret Galaxy Note 20 og Galaxy Note 20 Ultra. Teknologien kender vi, men begge modeller byder på design og finesser, der virker yderst lovende.
  Udover Samsung Galaxy Note 20-serien har Samsung i dag lanceret Samsung Galaxy Tab S7 og Tab S7+, Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Buds Live og sidst, men ikke mindst, Samsung Galaxy Z Fold 2.
  En lækket YouTube-video ser ud til at afsløre nye oplysninger om Sonys støjreducerende hovedtelefoner.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  OnePlus 8 Pro (kamera)

  Vejl.pris 7000 kr Stærk oprykning af OnePlus kamera

  Sony Xperia 1 II (kamera)

  Vejl.pris 8500 kr Skyder som et systemkamera

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Vejl.pris 8000 kr Billigmærket Xiaomi slår til med et glimrende kamera

  6 kameramobiler

  Vejl.pris kr Mobilerne, der tager de bedste feriebilleder
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.