NYHED

Lysstærk 35 mm til Canon og Nikon

Tamrons nye vidvinkel er skræddersyet til fuldformat.
forfatter

Det kommende Tamron SP 35 mm F1.4 Di VC USD er en ny objektivkonstruktion lavet til Canons EOS og Nikons FX full-frame-kameraer. Det kan også bruges på Canons spejlløse R-serie, Nikons Z-kameraer og kameraer med APS-C-format. Med en adapter.

Tamron-objektivet er vejrbeskyttet og konstrueret til krævende brug, og der er fem års garanti. Det skal også have hurtig, lydsvag autofokus, og man kan opdatere firmwaren med Tamron Tap-in Console, en USB-tilsluttet docking-station, som er ekstraudstyr.

(Foto: Tamron)

Optisk konstruktion

Indvendig består den optiske konstruktion af 14 linse-elementer fordelt på ti grupper. Ifølge pressemeddelelsen er tre af dem asfæriske linser, der bl.a. korrigerer sfærisk aberration og astigmatisme.

Fire af de andre elementer er LD-glas (Low Dispersion), som dæmper kromatisk aberration, og objektivet har en nibladet blænde for defokuserede baggrunde, også kaldet bokeh.

Desuden har det fået Tamrons nyudviklede antirefleksbelægning, BBAR-G2, en forbedring i forhold til forgængeren BBAR.

(Foto: Tamron)

Pris og tilgængelighed

Objektivet kommer først med Nikon-fatning i slutningen af juni og i Canon-version i slutningen af juli. Prisen bliver ca. 8.000 kroner.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.