TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Luksus Leica til modebevidste

Leica M9-P »Edition Hermès« er vildt lækker, men det koster spidsen af en jetjager at iklæde kameraikonet over alle i Hermés-dragt.

forfatter
Publiceret 14/05/2012 - 12:25

Leica er kendt for sin utrolige optiske kvalitet, og rammesøgerkameraerne i M-serien. Kameraerne plejer ofte at blive lanceret i en specialversion, gerne i begrænset oplag. Og samlere strømmer af huse for at sikre sig et eksemplar.

Spørgsmålet er, om samlerne ikke må sælge en Basquiat eller skille sig af med Bristol´erne, for Leica M9-P i »Edition Hermès« koster lidt mere end et almindeligt systemkamera.

Så er det også et usædvanligt kamera. Eller rettere sagt, en usædvanlig kamerapakke.

Den ene pakke indeholder et Leica M9-P »Edition Hermès« med en sølvanodiseret Leica Summilux-M 50 mm f/1.4 ASPH, lavet i 300 eksemplarer, og prisen er 165.000 kroner.

Den anden pakke er mere omfattende og indeholder tre objektiver: Leica Summicron-M 28 mm f/2 ASPH, Leica Noctilux-M 50 mm f/0.95 ASPH og en Leica APO-Summicron-M 90 mm f/2 ASPH, som vist på billedet ovenover. Denne pakke er lavet i 100 eksemplarer og koster den nette sum af 350.000 kroner.

Sættet er en hyldest til venskabet og samarbejdet mellem Jean-Louis Dumas, den tidligere præsident i Hermés, og Leica, og sættet hedder derfor Série Limitée Jean-Louis Dumas.

Så får man en håndlavet Hermés kamerataske, som udelukkende er tilgængelig som en del af sættet med tre objektiver.

Topplade, bundplade, lukkerhjul, multifunktionshjul og udløserknap er nydesignet af Walter de´Silva, tidligere Seat og Alfa Romeo-designer, nu hos Audi, inkluderet objektivets udvendige dele.

Kamerahuset er iklædt okkerfarvet kalveskin leveret af Hermés, som passer i stil med kamerataskens farvepalet.

Kamerapakken med 50mm´eren er tilgængelig nu, sættet med taske og tre objektiver, skal man nok skrives op til, for at gøre sig håb om at få fat i et. Så får man i det mindste tid til at indsamle de nødvendige midler, der er brug for.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
GH6: Vildt videokamera der også tager stillbilleder Endelig har GH5 fået en afløser. Panasonic Lumix GH6 er et toptrimmet videokamera i stillbilledforklædning.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend