Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Løft dine mobiloptagelser til nye niveauer

DJI Osmo Mobile 6 gør dig i stand til at gøre de professionelle kunsten efter, ved at stabilisere dine mobilvideo-optagelser.

Skrevet af / 27/09/2022 - 14:41
Løft dine mobiloptagelser til nye niveauer

(oversættelse i gang)

DJI lancerer nu DJI Osmo Mobile 6, som stabiliserer mobilvideo-optagelserne, så de ligner professionel video til forveksling.

DJI er bedst kendt for sine kameradroner, men laver også stabiliseringsenheder – også kendt som en gimbal. Osmo Mobile 6 er tilstrækkelig lille til at putte i bukselommen, men DJI lover altså at den skal få dine mobiloptagelser til at se “helt fænomenale ud”.

Den nyeste Mobile 6-version har forbedret stabilisering, softwaren skal være forbedret siden sidst, med flere redigeringsmuligheder. Vi loves desuden et mere ergonomisk design, og flere nye funktioner.

Osmo Mobile 6 magnetic clamp
Magnetisk fæste. Foto: DJI

“Lynhurtigt”

Quick Launch-funktionen åbner hurtigt og automatisk den tilhørende Mimo-app, så snart smartphonen sættes på gimbalen, så du er klar til at filme på et øjeblik. Vigtigt, hvis der pludselig opstår en situation, som skal fanges på film.

ActiveTrack 5.0

En anden funktion, ActiveTrack 5.0, består af lynhurtig fokusering på motivet. Kameraet rettes med det samme mod dig selv via selfie-kameraet, “eller mod dit barn, der spiller fodbold på banen.” Dette er for at fokusere på situationen så hurtigt som muligt.

Læs også Tag bedre feriebilleder Få ting bringer minderne til live som gode fotos. Her får du tips til, hvordan dine billeder bliver så gode som muligt.

Let og kompakt

Osmo Mobile 6 vejer mindre end 300 gram, og burde nemt kunne ligge i lommen. Dette skyldes en udtrækkelig teleskopstang.

Tre motorer sikrer stabil video, uden vibrationer og generende bevægelser. Du kan låse forskellige rotationer og bevægelser, så du kan skabe præcis den videoprogression, du er ude efter. Den indbyggede sidehjulsknap giver dig mulighed for at justere for eksempel fokuspunktet eller zoomen på mobilkameraet.

Time lapse, dynamisk zoom, m.m.

Mobile 6 kommer også med en række indbyggede funktioner, såsom time lapse, dynamisk zoom, panoramafotografering og Story Mode, som fuldautomatiserer kamerabevægelser til mere actionfyldte filmoptagelser. Således burde selv begyndere kunne skabe super-stilfulde videoproduktioner.

DJIs to app’er, Mimo og LightCut, skal gøre det enkelt at redigere videoerne direkte på mobilen.

Osmo Mobile 6 oncamera editing
Redigér direkte i app’en. Foto: DJI

DJI Osmo Mobile 6: Tilgængelighed og pris

Osmo Mobile SE er tilgængelige nu, til 1399 kroner. Kan du leve uden teleskopfunktion på håndtaget, fås også Osmo Mobile SE til under tusinde kroner.

Med følger desuden en magnetisk kameraklemme, tripod-stativ, strømkabel, håndledssnor og kamerapose.

Mere info: dji.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Kompakt kamera til vlogging

Leica Q3 med triple resolution

Fuji-kamera tilføjer videoblogging

Canon sænker prisen med EOS R100

Kompakt kamera til bloggere

Panasonics længe ventede kamera ankommer til maj

Scroll to Top