Nyhed

Lightroom til M1-Mac’er

Og flere pensler i Adobe Photoshop til iPad.
forfatter

For ikke længe siden udsendte Adobe en version af Photoshop til Apples M1-processorer, som gav mærkbart hurtigere ydelse på MacBooks med den nye M1-processor.

Nu er turen så kommet til Lightroom Classic, men også Illustrator og InDesign, der desuden opdateres med flere funktioner. Såsom Rotate View i Illustrator.

Men Photoshop Express til mobilen har også fået flere retoucheringsfunktioner, bl.a. rynkefjerning og mulighed for at redigere objekter væk i billederne.

 

En smart ny funktion er muligheden for at fordreje og karikere de billeder, man har taget med mobilen. I eksemplet nedenfor er hovedet drejet med Head Tilt i Photoshop Express.

Photoshop til iPad har fået flere penselværktøjer, som man kan downloade, og man kan lave sine egne, hvis man vil.

 

I Lightroom er der kommet Premium Presets, som er færdiglavede “filter”-funktioner. Nyt er også Edit Collaboration, hvor man kan dele billeder i Lightroom på tværs af platformene Windows, MacOS, iOS og Android.

Sidst, men ikke mindst er Super Resolution, hvor man kan forstørre et billede uden at introducere støj eller pixelering, nu også tilgængeligt i Lightroom-versionerne. Og ikke kun Photoshop.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.