TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Sony FE 14 mm F1.8 GM

Let og lysstærk 14 mm til Sonys full-frame-kameraer.

Kameraproducenternes lanceringer falder tæt i øjeblikket, og Sony udsender allerede deres sjette (!) objektiv i år. Ligesom de foregående er FE 14 mm F1.8 GM også tilpasset Sonys full-frame systemkameraer såsom a1 og a7R IV.

Flagskib til professionelle fotografer Med klassens højeste opløsning er Sonys flagskib et kamera, som mange vil have, men ikke alle har brug for.

Det er afgjort det bredeste med 14 mm brændvidde, der giver det en super bred billedvinkel, som kan skabe ganske spektakulære effekter. Den nye 14 mm f/.8 er også velegnet til landskaber og arkitektur, og Sony siger selv, at den kompakte vidvinkel skal levere opløsning og skarphed helt ud i hjørnerne på alle blænder.

Objektivet vejer relativt beskedne 460 gram, er 99,8 cm langt og har en diameter på 83 mm. Det er ganske godt i betragtning af, at der sidder 14 linse-elementer i 11 grupper indeni – og to af Sonys XD-fokusmotorer. To af elementerne er ED-glas, et af dem er Super ED, og tre er asfæriske for at give bedre kontrol over farvespektret og sikre jævn skarphed uden kromatisk aberration på nogen blænder.

Elementerne har Sonys Nano AR II-belægning, og frontelementet har en fluorbelægning, der skal holde støv og vanddråber væk.

Kameraet har også en blændering med klikbare trin, som kan slås fra, og en knap til fokusfastholdelse på siden. Nærgrænsen er opgivet til 25 cm, og hvis man sætter 14 mm på et APS-C-kamera som Sony a6600, får man 21 mm brændvidde. Hvilket stadig er rigtig meget vidvinkel.

Prisen er opgivet til 13.000 kroner.

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.