Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Sony FE 14 mm F1.8 GM

Let og lysstærk 14 mm til Sonys full-frame-kameraer.

Skrevet af / 21/04/2021 - 09:00
Sony FE 14 mm F1.8 GM

Kameraproducenternes lanceringer falder tæt i øjeblikket, og Sony udsender allerede deres sjette (!) objektiv i år. Ligesom de foregående er FE 14 mm F1.8 GM også tilpasset Sonys full-frame systemkameraer såsom a1 og a7R IV.

Læs også Flagskib til professionelle fotografer Med klassens højeste opløsning er Sonys flagskib et kamera, som mange vil have, men ikke alle har brug for.

Det er afgjort det bredeste med 14 mm brændvidde, der giver det en super bred billedvinkel, som kan skabe ganske spektakulære effekter. Den nye 14 mm f/.8 er også velegnet til landskaber og arkitektur, og Sony siger selv, at den kompakte vidvinkel skal levere opløsning og skarphed helt ud i hjørnerne på alle blænder.

Objektivet vejer relativt beskedne 460 gram, er 99,8 cm langt og har en diameter på 83 mm. Det er ganske godt i betragtning af, at der sidder 14 linse-elementer i 11 grupper indeni – og to af Sonys XD-fokusmotorer. To af elementerne er ED-glas, et af dem er Super ED, og tre er asfæriske for at give bedre kontrol over farvespektret og sikre jævn skarphed uden kromatisk aberration på nogen blænder.

Elementerne har Sonys Nano AR II-belægning, og frontelementet har en fluorbelægning, der skal holde støv og vanddråber væk.

Kameraet har også en blændering med klikbare trin, som kan slås fra, og en knap til fokusfastholdelse på siden. Nærgrænsen er opgivet til 25 cm, og hvis man sætter 14 mm på et APS-C-kamera som Sony a6600, får man 21 mm brændvidde. Hvilket stadig er rigtig meget vidvinkel.

Prisen er opgivet til 13.000 kroner.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Lille, let og lysstærk

Kompakt superzoom til fuldformat

Får længe ventede opdateringer

Lille kamerataske med masser af plads

Hurtigere og mere brugbart flagskib

Kompakt 100 MP kamera fra Hasselblad

Lover bedre lyd på op til 250 meters afstand

Kompakt og let makro til Lumix-kameraer

Belkin vil revolutionere "selfie-videoerne"

Tjek hvad Kodak har gjort her

Udviklet i samarbejde med Leica

Kamera der tåler det meste

0
Scroll to Top