Leica APO-Summicron-M 35 mm f/2 ASPH

Ny 35 mm med avanceret konstruktion.
forfatter

Kompromisløs billedkvalitet, sagde de til ingeniørerne. Den nye 35 mm til M-kamerasystemet skal have enestående skarphed, og det spiller ingen rolle, hvad det koster.

Resultatet er APO-Summicron-M 35 mm f/2 ASPH, som Leica selv siger er det skarpeste objektiv, de har lavet. Det er også det med den korteste nærgrænse – 30 cm – og den teknisk mest avancerede 35 mm, Leica nogensinde har lavet.

Objektivet har hele ti linse-elementer, hvilket er usædvanligt for en 35 mm, og seks af dem er af specialglas med såkaldt Anomalous Partial Dispersion. Flere af dem har asfæriske slibninger, og det skulle give næsten nul kromatisk aberration og bedre apokromatisk korrektion.

Leica siger også, at objektivet nærmest ingen fortegning har, og 11 blænderlameller giver silkebløde baggrunde – bokeh – og fuldstændig skarphed helt ud i kanterne.

Den nye 35 mm koster 56.000 kroner og kan med en adapter også bruges på Leicas SL-serie.

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også