Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Leica APO-Summicron-M 35 mm f/2 ASPH

Ny 35 mm med avanceret konstruktion.

Kompromisløs billedkvalitet, sagde de til ingeniørerne. Den nye 35 mm til M-kamerasystemet skal have enestående skarphed, og det spiller ingen rolle, hvad det koster.

Resultatet er APO-Summicron-M 35 mm f/2 ASPH, som Leica selv siger er det skarpeste objektiv, de har lavet. Det er også det med den korteste nærgrænse – 30 cm – og den teknisk mest avancerede 35 mm, Leica nogensinde har lavet.

Objektivet har hele ti linse-elementer, hvilket er usædvanligt for en 35 mm, og seks af dem er af specialglas med såkaldt Anomalous Partial Dispersion. Flere af dem har asfæriske slibninger, og det skulle give næsten nul kromatisk aberration og bedre apokromatisk korrektion.

Leica siger også, at objektivet nærmest ingen fortegning har, og 11 blænderlameller giver silkebløde baggrunde – bokeh – og fuldstændig skarphed helt ud i kanterne.

Den nye 35 mm koster 56.000 kroner og kan med en adapter også bruges på Leicas SL-serie.

Annonce

Fuld adgang til Lyd & Billede for 3 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 1 uge.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter
Skrevet af

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Redaktionen anbefaler

Læs også

Ny 35 mm med avanceret konstruktion.

Ny 35 mm med avanceret konstruktion.

Ny 35 mm med avanceret konstruktion.

Ny 35 mm med avanceret konstruktion.

Ny 35 mm med avanceret konstruktion.

Ny 35 mm med avanceret konstruktion.

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2020 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.