Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Lav bedre portrætter med Photoshop

Med den nye opdaterede udgave af Photoshop CC fra Adobe kan du blandt andet skabe defokuserede portrætter med den nye fokusmaske-funktion.

Skrevet af / 24/06/2014 - 10:00
Lav bedre portrætter med Photoshop

Adobes Creative Suite består af 14 programmer, men for os er Photoshop den mest interessante. Og den dugfriske udgave af Photoshop CC byder på nogle interessante nyheder, som vil glæde mange kreative fotografer.

Fokusmaske, eller Focus Mask gør det let at vælge fokusområde i billedene. Den er måske mest interessant i forbindelse med  portrætfotos, hvor man kan lægge en maske over det område, som skal være skarpt, for eksempel ansigtet, og så bruge masken til at anbringe det ufokuserede område netop, hvor du vil. Og du kan selvfølgelig selv vælge, hvof stor masken skal være, og hvor udtalt effekten skal blive.

Der er også kommet nye forbedrede filtereffekter for Blur som i eksempelbilledet herunder, hvor man har lagt Spin Blur på den forreste hjulkapsel for at øge indrykket af fart.

Adobe-Photoshop-CC-Next-4

Det er flere muligheder for at lægge tekstur og farver på, og Adobe har lavet flere ændringer, som skal øge brugervenligheden. Blandt andet ved at gøre farvepanelet mere overskueligt, og det er blevet lettere at finde alle nyligt brugte indstillinger, som pensler, blyant mm. igen.

Det er flere små ændringer i Photoshop CC, som smartere Content Aware, som vi skal se nærmere på, når vi har haft lejlighed til at kigge nærmere på en færdig version.

Adobe-Photoshop-CC-Next-6

Nu kan man også abonnere på ikke blot den nyeste version af Photoshop CC, men også på seneste udgave af Lightroom 5 og på alle de nye Lightroom-apps til iPad og iPhone. Prisen for hele herligheden er 91,02 kr om måneden, inkl. moms, hvis man tegner et årsabonnement på Adobe Creative Cloud.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

DJI giver manuelle objektiver autofokus

Prof-video på iPhone

Lysstærk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic opgraderer Lumix S5IIX

Flyv drone med stick og goggles

Lysstærk og let 50 mm

Superzoom som kan alt

Nye versioner af en af vores favoritter

Verdens fedeste instant-kamera?

Nikon Z9 får nye funktioner

0
Lyd & Billede
Scroll to Top