Nyhed

Lav ægte widescreen-film

Sæt et anamorfisk objektiv på kameraet og få biografbredde på dine film.
forfatter

Alle systemkameraer kan optage video i god kvalitet, men de fleste er begrænset til 16:9 bredformat, som TV’er har. Hvis man vil have ægte widescreen, bliver det både dyrt og upraktisk.

Derfor er det interessant, at den kinesiske video- og kamerastativproducent Sirui lancerer et anamorfisk objektiv. Som faktisk er det første objektiv fra dem.

(Foto: Sirui)

Den kompakte 50 mm med lysstyrke f/1.8 har en konstruktion, der ændrer proportioner vertikalt ved at forvrænge motivet en smule for at opnå det widescreen-format, der bruges til biograffilm.

Det giver et 2,4:1-format med en oval bokeh-effekt, dvs. 33 procent mere bredde end 16:9-formatet.

(Foto: Sirui)

Man kan se på fronten af Siruis anamorfiske objektiv, at linsekonstruktionen er temmelig anderledes. Inde i det CNC-fræsede aluminiumhus sidder der 11 linse-elementer i otte grupper, fremstillet af tyske Schott.

Objektivet fås til Sony E-, Olympus og Panasonic Micro Four Thirds- samt Fujifilm X-systemkameraer. Prisen bliver ca. 5.600 kroner, og objektivet vil være tilgængeligt i slutningen af februar 2020.

(Foto: Sirui)

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.