Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Lækre Leica-kompakte

Paul Smith har farvelagt X2-kameraet, og Leica kommer desuden med to ambitiøse kompaktkameraer til krævende fotografer.

Skrevet af / 19/09/2012 - 11:45
Lækre Leica-kompakte

Muntre farver ser ofte malplacerede ud på et kamera, men Leica har været kongen af smagfuld farvesætning. Om de lykkes denne gang, er endnu uvist. Men samarbejdet med den engelske designer Paul Smith har givet kompaktkameraet X2 nogle festlige farvekombinationer.

Leica X2 ”Edition Paul Smith” leveres med orange topplade, gulgrøn bundplade og er betrukket i skind med British Racing Green.

Klassiske Paul Smith-farver altså.

Her kan du se en video med Paul Smith, som fortæller om X2-projektet.Og med muntre detaljer som denne:X2 leveres med en pudseklud mærket ”Paul Smith for Leica”, Paul Smith-designet emballage, skulderrem og bæretaske i kalveskind og vil koste 20.000 kroner, når det kommer i butikkerne i oktober. Men det sker kun i 1.500 eksemplarer.

Skulle Paul Smiths design ikke falde i din smag, har Leica en egen à la carte-menu til X2, hvor man selv kan kombinere farver på tre forskellige designversioner og bestille kameraet med en personlig gravering. Da koster X2 15.000 kroner. Men Leica har andet at byde på såsom V-Lux 4 med 12 MP og 25-600mm zoom. Et kamera godt egnet til rejse da det har så stor zoomrækkevidde. Det spejlreflekslignende design til trods, V-lux 4 er et kompaktkamera, dog et avanceret et, prissat til 6.495 kroner og tilgængelig i november. Akkurat som V-Lux4 er D-Lux 6 baseret på et donorkamera fra Panasonic (Lumix LX7) og har samme lysstærke 24-90mm zoom med f1.4-2.3 som største blændeåbning.

D-Lux 6 med 12 megapixels, råfiloptagelse, HD-video og mekanisk blændering koster 5.995 og leveres som V-Lux4 med en fuld version af billedredigeringsprogrammet Adobe Photoshop Lightroom 4 inkluderet i prisen.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

DJI giver manuelle objektiver autofokus

Prof-video på iPhone

Lysstærk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic opgraderer Lumix S5IIX

Flyv drone med stick og goggles

Lysstærk og let 50 mm

Superzoom som kan alt

Nye versioner af en af vores favoritter

Verdens fedeste instant-kamera?

Nikon Z9 får nye funktioner

0
Lyd & Billede
Scroll to Top