TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Lækre Leica-kompakte

Paul Smith har farvelagt X2-kameraet, og Leica kommer desuden med to ambitiøse kompaktkameraer til krævende fotografer.

forfatter
Publiceret 19/09/2012 - 11:45

Muntre farver ser ofte malplacerede ud på et kamera, men Leica har været kongen af smagfuld farvesætning. Om de lykkes denne gang, er endnu uvist. Men samarbejdet med den engelske designer Paul Smith har givet kompaktkameraet X2 nogle festlige farvekombinationer.

Leica X2 ”Edition Paul Smith” leveres med orange topplade, gulgrøn bundplade og er betrukket i skind med British Racing Green.

Klassiske Paul Smith-farver altså.

Her kan du se en video med Paul Smith, som fortæller om X2-projektet.Og med muntre detaljer som denne:X2 leveres med en pudseklud mærket ”Paul Smith for Leica”, Paul Smith-designet emballage, skulderrem og bæretaske i kalveskind og vil koste 20.000 kroner, når det kommer i butikkerne i oktober. Men det sker kun i 1.500 eksemplarer.

Skulle Paul Smiths design ikke falde i din smag, har Leica en egen à la carte-menu til X2, hvor man selv kan kombinere farver på tre forskellige designversioner og bestille kameraet med en personlig gravering. Da koster X2 15.000 kroner. Men Leica har andet at byde på såsom V-Lux 4 med 12 MP og 25-600mm zoom. Et kamera godt egnet til rejse da det har så stor zoomrækkevidde. Det spejlreflekslignende design til trods, V-lux 4 er et kompaktkamera, dog et avanceret et, prissat til 6.495 kroner og tilgængelig i november. Akkurat som V-Lux4 er D-Lux 6 baseret på et donorkamera fra Panasonic (Lumix LX7) og har samme lysstærke 24-90mm zoom med f1.4-2.3 som største blændeåbning.

D-Lux 6 med 12 megapixels, råfiloptagelse, HD-video og mekanisk blændering koster 5.995 og leveres som V-Lux4 med en fuld version af billedredigeringsprogrammet Adobe Photoshop Lightroom 4 inkluderet i prisen.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nyt kamera til ferien? Tjek vores top 10-liste! Et godt kamera giver dig bedre billeder. Tag et af vores udvalgte med på årets sommerferie.
Nye stabilisatorer fra DJI DJI RS 3 og RS 3 Pro er tilpasset systemkameraer.
Lommeprinter til sommerbilleder Lav dine egne billeder direkte fra app’en og skriv dem ud.
Eksklusivt analogt Leica Hvis du elsker analog fotografering, er Leica M-A Titan måske noget for dig.
Snart bliver Lumix GH6 endnu bedre Med en ny firmware-opdatering kan Lumix GH6 sende video i endnu højere kvalitet til ekstern optager.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend