Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Kodak trækker sig fra forbrugermarkedet

Kodak-kameraer finder man snart kun på brugt-markedet, og Kodak film er det snart slut med. Nu melder Kodak, at de helt trækker sig fra forbrugermarkedet.

Skrevet af / 28/08/2012 - 09:49
Kodak trækker sig fra forbrugermarkedet

Selskabet, som længe har været i stormvejr på grund af finansielle vanskeligheder, skærer i omkostningerne og sælger ud af alt af værdi for at have et håb om at overleve.

Kodaks mange patenter er flere hundrede millioner værd, og både Apple og Google er blandt dem, der har vist stor interesse for dele af patentporteføljen. Et salg vil bringe meget tiltrængt kapital til det hårdt prøvede fotoselskab.

Kameradivisionen ligger brak, og der kommer ikke nye kameraer fra Kodak lige med det samme, og rettighederne til Kodak-navnet til brug på kameraer er sat til salg. Så får vi se om nogen lykkes bedre end Kodak gjorde i kameraindustriens digitale tidsalder.

Filmdivisionen er stærkt amputeret, og de fleste af Kodaks emulsionsfilm er allerede ude af produktion.I februar 2012 sagde Kodak, at de i stedet ville satse på fotokiosker af den type, man finder i fotobutikker og indkøbscentre, hvor man kan stikke hukommelseskortet ind og udskrive papirkopier.

Kodak sælger sig ud af forbrugermarkedet, herunder printkioskerne, kort sagt alt, som er rettet mod forbrugermarkedet og satser i stedet på prof-markedet og printer/scannerløsninger.

De vil dog stadig fastholde udviklingen af fotoprintere til forbrugermarkedet og film til filmindustrien og industrifotografering.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

DJI giver manuelle objektiver autofokus

Prof-video på iPhone

Lysstærk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic opgraderer Lumix S5IIX

Flyv drone med stick og goggles

Lysstærk og let 50 mm

Superzoom som kan alt

Nye versioner af en af vores favoritter

Verdens fedeste instant-kamera?

Nikon Z9 får nye funktioner

0
Lyd & Billede
Scroll to Top