TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Kodak trækker sig fra forbrugermarkedet

Kodak-kameraer finder man snart kun på brugt-markedet, og Kodak film er det snart slut med. Nu melder Kodak, at de helt trækker sig fra forbrugermarkedet.

forfatter
Publiceret 28/08/2012 - 09:49

Selskabet, som længe har været i stormvejr på grund af finansielle vanskeligheder, skærer i omkostningerne og sælger ud af alt af værdi for at have et håb om at overleve.

Kodaks mange patenter er flere hundrede millioner værd, og både Apple og Google er blandt dem, der har vist stor interesse for dele af patentporteføljen. Et salg vil bringe meget tiltrængt kapital til det hårdt prøvede fotoselskab.

Kameradivisionen ligger brak, og der kommer ikke nye kameraer fra Kodak lige med det samme, og rettighederne til Kodak-navnet til brug på kameraer er sat til salg. Så får vi se om nogen lykkes bedre end Kodak gjorde i kameraindustriens digitale tidsalder.

Filmdivisionen er stærkt amputeret, og de fleste af Kodaks emulsionsfilm er allerede ude af produktion.I februar 2012 sagde Kodak, at de i stedet ville satse på fotokiosker af den type, man finder i fotobutikker og indkøbscentre, hvor man kan stikke hukommelseskortet ind og udskrive papirkopier.

Kodak sælger sig ud af forbrugermarkedet, herunder printkioskerne, kort sagt alt, som er rettet mod forbrugermarkedet og satser i stedet på prof-markedet og printer/scannerløsninger.

De vil dog stadig fastholde udviklingen af fotoprintere til forbrugermarkedet og film til filmindustrien og industrifotografering.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
GH6: Vildt videokamera der også tager stillbilleder Endelig har GH5 fået en afløser. Panasonic Lumix GH6 er et toptrimmet videokamera i stillbilledforklædning.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend