Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Kameralavine fra Nikon

Med ni nye modeller er Nikon klar til forårets billeder. Her er vore favoritter blandt Coolpix-kameraerne.

Skrevet af / 30/01/2013 - 11:16
Kameralavine fra Nikon

Der er ikke megen tvivl om, at Coolpix S9500 er det mest spændende kamera blandt de ni kompaktmodeller (se billedet øverst). Med 22 x zoom fra 25 mm til 550 mm tele, wi-fi og GPS-logging af billederne har kameraet det meste, man har brug for.

Kameraet er alligevel vældig kompakt og slankt nok til at glide ned i lommen. Det kan overføre billeder direkte til en smartphone eller en tablet, og mobilskærmen kan også bruges som fjernsøger og fjernbetjening til kameraet.

Mens S9500 skal koste 2.590 kroner, når det kommer til salg fra den 21. februar, i sølv, sort, rød eller brunt, vil den enklere udgave, kaldet S9400, i sølv, sort, rød eller hvid, koste 2.190 kroner.
S9400-silver_lower-res
Ikke helt så lækkert, men desto mere robust, er Coolpix AW110. Et kamera, som tåler prygl og er vandtæt til 18 meters dybde. Det skal også kunne modstå konstant brug i 10 minusgrader og er meget godt udstyret.

Blandt andet får man også her glæde af trådløs wi-fi, GPS-logging, men også højde- og dybdemåler, som fortæller hvor højt over eller langt under overfladen, billedet er taget. Fem gange zoom og full 1080 HD-video er selvfølgelig værd at nævne, og ikke mindst at det kommer i camouflage farve, blå, sort eller orange fra 21. februar og vil koste 2.890 kroner.
AW110-group-shot_lower-res
Lad os ikke glemme Coolpix P520. Et superzoomkamera i spejlrefleksdesign, med 42 x zoom på 24 til 1000 mm (!), GPS-logging og mulighed for wi-fi via Nikons trådløse WU-1a sender. P520 er også til salg fra 21. februar til 3.490 kroner.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

DJI giver manuelle objektiver autofokus

Prof-video på iPhone

Lysstærk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic opgraderer Lumix S5IIX

Flyv drone med stick og goggles

Lysstærk og let 50 mm

Superzoom som kan alt

Nye versioner af en af vores favoritter

Verdens fedeste instant-kamera?

Nikon Z9 får nye funktioner

0
Lyd & Billede
Scroll to Top