Nyhed

Her er Olympus OM-D E-M5 Mark III

Olympus’ nye kamera er opsigtsvækkende potent til prisen.
forfatter

Det er så længe siden, Olympus lancerede OM-D E-M5, at vi knap nok kan huske det. Det lille systemkamera var dengang et af de mest anvendelige og handy kameraer, og da efterfølgeren OM-D E-M5 Mark II kom i 2015, blev kameraet forbedret på flere punkter.

Men det beholdt den aldrende 16 megapixel billedsensor i Micro Four Thirds-format.

Det har OM-D E-M5 Mark III ikke gjort.

(Foto: Olympus)

Ny billedsensor

Kameraet har fået en 20 megapixel billedsensor som den, man finder i flagskibet OM-D E-M1X, og det har samme glimrende autofokussystem og 10 fps skudtakt. Alt sammen pakket ind i et meget kompakt og kun 414 gram tungt kamerahus. Som også er vejrbeskyttet.

Mark III-udgaven har også seriøs 4K-video, USB-opladning, 121 fokuspunkter, vip- og vridbar touch-skærm samt en bedre 2,36 megapixel OLED-søger med op til 60 fps frekvens.

(Foto: Olympus)

50 megapixel hi-res

Men det fedeste er den indbyggede billedstabilisering, der kompenserer op til 6,5 eksponeringstrin med udvalgte objektiver. Og så skal vi ikke glemme hi-res-funktionen, der kan tage 50 megapixel stillbilleder, dog kun med kameraet på stativ.

(Foto: Olympus)

Nyt håndgreb

Som man kan se, fås kameraet også i sort, og Olympus tilbyder desuden et nyt håndgreb til kameraet. Som har udløserknap og et ekstra indstillingshjul.

Det giver et endnu bedre greb om OM-D E-M5 Mark III, hvilket er praktisk med større objektiver på kameraet. Som også har fået et bedre greb på siden og et mere overskueligt layout på toppen af kameraet.

(Foto: Olympus)

Pris og tilgængelighed

OM-D E-M5 Mark III er ikke uden konkurrence. Med en startpris på omkring 10.000 kroner får det Fujifilm X-T30, Nikon Z50 og Sony a6600 som konkurrenter.

Olympus-kameraet vil også kunne fås med den fine M.Zuiko Digital ED 12-40 mm f/2.8 Pro for ca. 15.000 kroner eller med en 12-100 mm f/3.5-6.3 for ca. 14.000 kroner.

Kameraet kommer til salg midt i november.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.