Her er Leica SL2

Endelig et nyt full-frame-kamera fra Leica.
Annonce
Annonce
forfatter

Fire år efter lanceringen af Leica SL er det endelig blevet tid til SL2, som er langt mere end bare en opgradering. Kameraet er helt nyt, og det er næsten kun det grundlæggende design, der er tilbage fra den første udgave.

Udvendig har SL2 fået et forenklet knaplayout, der bringer det mere på linje med Leica Q2. Håndgrebet er forbedret med en mere hensigtsmæssig udformning, og kameraet er vejrbeskyttet med IP54-certificering.

(Foto: Leica)

Indvendig har det fået Leicas version af den 47 megapixel full-frame CMOS-billedsensor, som Panasonic Lumix S1R anvender. Og med integreret femaksers billedstabilisering – op til 5,5 trin – og Pixel Shift kan man tage stillbilleder på hele 187 megapixel.

Ifølge Leica leverer kameraet meget respektable 14 bit farvedybde, og den maksimale ISO-følsomhed er opgivet til ISO 50.000. Takket være den nye Maestro III-billedprocessor.

En 5,76 megapixel OLED-søger, en 8 cm touch-skærm (ikke vipbar) med 2,1 megapixel opløsning og to SD-hukommelseskortpladser med UHS-II-understøttelse er også nyt.

Skudtakten er opgivet til 10 fps med mekanisk lukker, men kun med autofokus på det første billede. Med kontinuerlig autofokus falder hastigheden til 6 fps.

Pressemeddelelsen nævner også Leica Object Detention AF, som skal være en hurtig og pålidelig type autofokus, men ikke noget om hvordan. Det må komme an på en test.

(Foto: Leica)

Cine-indstilling

SL2 kan også optage video i enten DCI- eller UHD 4K-format med op til 60 fps fra næsten hele billedfladen. I 8 bit 4:2:0-kvalitet – eller 10 bit 4:2:2, hvis man optager med 30 fps. Desuden kan kameraet optage i 5K med 30 fps, men i så fald kraftigt beskåret med faktor 1,6x og kun i 4:3-format.

Optagelserne kan også laves med L-Log gammakurve til efterbehandling, og kameraet understøtter HLG med 10 bit 4:2:2.

(Foto: Leica)

I Cine-indstillingen kan alt styres manuelt, ISO bliver til ASA på skærmen, lukkerhastigheden markeres i grader, og blændeværdier med F erstattes af T-stop, der måler den faktiske lysmængde gennem objektivet.

Kameraet har stik til både hovedtelefoner og mikrofon samt en fuldstørrelses HDMI-udgang med 10 bit video ud.

(Foto: Leica)

App-betjening

Der findes skam også en app til kameraet. Leica FOTOS bruges til overførsel af billeder og video, og kan desuden fjernstyre kameraet via Wi-Fi og Bluetooth.

Med app’en kan man vælge lukkertid, blænde, ISO-værdi og eksponeringskompensation – og tage billeder.

Pris og tilgængelighed

Leica SL2 kommer i salg den 21. november, og kamerahuset vil koste ca. 48.000 kroner.

(Foto: Leica)

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
Nu kommer der endelig en Hegel-forstærker til vinylentusiaster.
Den har været 40 år undervejs.
Specielle jubilæumsmodeller fra Gryphon.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!
I dag indsættes Joe Biden som USA’s 46. præsident, og amerikanerne, verdenen og den frie presse kan lægge et fire år langt mareridt bag sig.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Streaming-giganten har sikret sig Gal Gadots næste film.
Under CES 2021 viste Razer en gaming-stol frem med udrullelig OLED-skærm! Mon den også kan give massage?
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
De mest eksklusive surround-processorer fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får langt om længe sidste skrig inden for videokort. Bl.a. med 8K.