Search
Generic filters

Her er Leica SL2

Endelig et nyt full-frame-kamera fra Leica.

Fire år efter lanceringen af Leica SL er det endelig blevet tid til SL2, som er langt mere end bare en opgradering. Kameraet er helt nyt, og det er næsten kun det grundlæggende design, der er tilbage fra den første udgave.

Udvendig har SL2 fået et forenklet knaplayout, der bringer det mere på linje med Leica Q2. Håndgrebet er forbedret med en mere hensigtsmæssig udformning, og kameraet er vejrbeskyttet med IP54-certificering.

(Foto: Leica)

Indvendig har det fået Leicas version af den 47 megapixel full-frame CMOS-billedsensor, som Panasonic Lumix S1R anvender. Og med integreret femaksers billedstabilisering – op til 5,5 trin – og Pixel Shift kan man tage stillbilleder på hele 187 megapixel.

Ifølge Leica leverer kameraet meget respektable 14 bit farvedybde, og den maksimale ISO-følsomhed er opgivet til ISO 50.000. Takket være den nye Maestro III-billedprocessor.

En 5,76 megapixel OLED-søger, en 8 cm touch-skærm (ikke vipbar) med 2,1 megapixel opløsning og to SD-hukommelseskortpladser med UHS-II-understøttelse er også nyt.

Skudtakten er opgivet til 10 fps med mekanisk lukker, men kun med autofokus på det første billede. Med kontinuerlig autofokus falder hastigheden til 6 fps.

Pressemeddelelsen nævner også Leica Object Detention AF, som skal være en hurtig og pålidelig type autofokus, men ikke noget om hvordan. Det må komme an på en test.

(Foto: Leica)

Cine-indstilling

SL2 kan også optage video i enten DCI- eller UHD 4K-format med op til 60 fps fra næsten hele billedfladen. I 8 bit 4:2:0-kvalitet – eller 10 bit 4:2:2, hvis man optager med 30 fps. Desuden kan kameraet optage i 5K med 30 fps, men i så fald kraftigt beskåret med faktor 1,6x og kun i 4:3-format.

Optagelserne kan også laves med L-Log gammakurve til efterbehandling, og kameraet understøtter HLG med 10 bit 4:2:2.

(Foto: Leica)

I Cine-indstillingen kan alt styres manuelt, ISO bliver til ASA på skærmen, lukkerhastigheden markeres i grader, og blændeværdier med F erstattes af T-stop, der måler den faktiske lysmængde gennem objektivet.

Kameraet har stik til både hovedtelefoner og mikrofon samt en fuldstørrelses HDMI-udgang med 10 bit video ud.

(Foto: Leica)

App-betjening

Der findes skam også en app til kameraet. Leica FOTOS bruges til overførsel af billeder og video, og kan desuden fjernstyre kameraet via Wi-Fi og Bluetooth.

Med app’en kan man vælge lukkertid, blænde, ISO-værdi og eksponeringskompensation – og tage billeder.

Pris og tilgængelighed

Leica SL2 kommer i salg den 21. november, og kamerahuset vil koste ca. 48.000 kroner.

(Foto: Leica)
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Amazon-ejede Ring har lanceret Always Home Cam, der har en helt unik egenskab: Det er en flyvende minidrone, der selv patruljerer dit hjem.
  Bliver Canons billigste professionelle videokamera.
  Lyden i KEF LS50 Meta og LS50 Wireless II skal være væsentlig forbedret med ny teknologi.
  “Det eneste, der er hurtigere end Ludicrous, er Plaid.”
  Men Volkswagen holder fortsat tæt om mulighederne for at opgradere lydanlægget!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombination af specifikationer og pris.
  Panasonic starter udrulningen af deres første Android-TV til november!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Canon EOS R5

  Vejl.pris 36399 kr Først med 8K-video

  6 kameramobiler

  Vejl.pris kr Mobilerne, der tager de bedste feriebilleder

  Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

  Vejl.pris 10500 kr Samsung forsøger at gøre alt for meget og mister fokus

  OnePlus 8 Pro (kamera)

  Vejl.pris 7000 kr Stærk oprykning af OnePlus kamera
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.