Fujinon XF 50 mm F1.0 R WR

Lysstærkt objektiv for smallest mulig skarphedsdybde.
Annonce
Annonce
forfatter

Få ting er så tilfredsstillende for en fotograf som et objektiv, der støtter op om det udtryk, man gerne vil have i billederne. Det behøver ikke at være knivskarpt, eller særlig dyrt for den sags skyld, så længe det hjælper fotografen med at skabe de billeder, han eller hun er ude efter.

For portrætfotografer handler det gerne om at finde et lysstærkt objektiv med en passende brændvidde, som gør det muligt at lægge skarpheden præcis på millimeteren, hvor den skal være, og kunne isolere den person, der skal portrætteres, fra forgrunden og baggrunden, når det ønskes.

Det er her, objektiver som Fujifilms Fujinon XF 50 mm F1.0 R WR kommer til deres ret. På et Fujifilm-kamera med APS-C-format bliver det en 75 mm, og med en lysstyrke på f/1.0 kan man virkelig få en ekstrem smal skarphedsdybde i billederne. Det gør det f.eks. muligt kun at fokusere på et øje og lade resten glide ud i en uskarp dis.

(Foto: Fujifilm)

Objektivet har en manuel fokusring, og ringen kan roteres 120 grader. Det har selvfølgelig også autofokus, med otte gange mere præcis fokusering end noget andet Fujinon-objektiv, ifølge Fujifilm.

Fujinon XF 50 mm F1.0 R WR, som også har en blændering med tredjedels trin, kan fokusere ned til -7 eksponeringstrin, når det er monteret på et Fuji X-T4 eller X-Pro3, og det har 12 linse-elementer fordelt på ni grupper, med et asfærisk element og to ED-elementer, som skal dæmpe sfærisk og kromatisk aberration.

Desuden er det vejrbestandigt, der medfølger en modlysblænde, og det vil koste 12.999 kroner, når det bliver tilgængeligt i slutningen af september.

(Foto: Fujifilm)

Specifikationer
• Brændvidde: 50 mm (tilsv. 76 mm)
• Største blænde: f/1.0
• Mindste blænde: f/16
• Filterdiameter: 77 mm
• Nærgrænse: 70 cm
• Maksimal forstørrelse: 0,08x
• Antal blændelameller: 9 (afrundede)
• Længde: 103,5 mm
• Diameter: 87 mm
• Vægt: 845 g

Opret en gratis konto

/ registrér dig for at læse denne artikel gratis

Jeg accepterer Lyd & Billedes Vilkår og betingelser. Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve og information. Dette kommer kun et par gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Bekræft venligst inden tilmelding

Fortsæt med Google

eller tilmeld dig via e-mail

Glemt adgangskode? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage en mail med et link til at lave en ny adgangskode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
Nu kommer der endelig en Hegel-forstærker til vinylentusiaster.
Den har været 40 år undervejs.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!
I dag indsættes Joe Biden som USA’s 46. præsident, og amerikanerne, verdenen og den frie presse kan lægge et fire år langt mareridt bag sig.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Streaming-giganten har sikret sig Gal Gadots næste film.
Under CES 2021 viste Razer en gaming-stol frem med udrullelig OLED-skærm! Mon den også kan give massage?
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.