TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Fotografer har brug for denne skærm

Hvad siger du til en 4K-monitor med “perfekt farvegengivelse”? Den hedder BenQ SW321C.

BenQ PhotoVue SW321C er det fulde navn på denne 32 tommers 4K UHD-skærm med 99 procent af farverummet Adobe RGB. Og mulighed for nøjagtig samme farver som på tryk, takket være Paper Color Sync-teknologi.

Det er det, BenQ vil opnå med PC-skærmen PhotoVue SW321C til fotografer. For at give dem en optimal arbejdsplads til fotoredigering og en pålidelig gengivelse af, hvordan fotografier og andet kreativt arbejde ser ud, når det printes ud. Det sker ved hjælp af præcis og grundig kalibrering af farverne fra fabrikken samt såkaldt AQCOLOR-teknologi.

En speciel panelteknologi reducerer refleksioner og genskin, hvilket igen resulterer i en papirlignende skærmeffekt, som sammen med ovennævnte Paper Color Sync-funktion skal sikre, at fotografier ser næsten identiske ud på skærmen og på papir.

GamutDuo

Skærmen har desuden en meget praktisk funktion, som gør, at man kan se det samme billede med to forskellige farvespektre side om side. F.eks. Adobe RGB og sRGB. Funktionen kaldes GamutDuo. En sort-hvid-funktion er der også. Man kan lynhurtigt skifte mellem alle farveindstillingerne på en lettilgængelig fjernbetjening med genvejsknapper, som BenQ kalder Hotkey Puck G2.

Farverum

SW321C dækker 99 procent af farverummet Adobe RGB, 95 procent af DCI-P3 og 100 procent af sRGB. 10 bit farvedybde og en 16 bit 3D-opslagstabel producerer “forbløffende farver” med en delta-afvigelse på under 2 over hele skærmen.

Hver skærm leveres med en individuel farvekalibreringsrapport fra fabrikken og certificering fra både CalMAN og Pantone.

SW321C understøtter ukomprimeret 4:4:4 eller 4:2:2 og 4:2:0 chroma 10 bit videoformater samt HDR10 og HLG for levende og naturtro videokvalitet. Den er udstyret med et højdejustérbart stativ og en aftagelig professionel skyggehætte, og både video, lyd, data og strøm går via et enkelt USB-C-kabel.

Pris og tilgængelighed

BenQ PhotoVue SW321C er i butikkerne den 13. december og koster ca. 16.000 kroner.

 

Mere info: benq.eu

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.