Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Fotografer har brug for denne skærm

Hvad siger du til en 4K-monitor med “perfekt farvegengivelse”? Den hedder BenQ SW321C.

Skrevet af / 13/12/2019 - 16:33
Fotografer har brug for denne skærm

BenQ PhotoVue SW321C er det fulde navn på denne 32 tommers 4K UHD-skærm med 99 procent af farverummet Adobe RGB. Og mulighed for nøjagtig samme farver som på tryk, takket være Paper Color Sync-teknologi.

Det er det, BenQ vil opnå med PC-skærmen PhotoVue SW321C til fotografer. For at give dem en optimal arbejdsplads til fotoredigering og en pålidelig gengivelse af, hvordan fotografier og andet kreativt arbejde ser ud, når det printes ud. Det sker ved hjælp af præcis og grundig kalibrering af farverne fra fabrikken samt såkaldt AQCOLOR-teknologi.

En speciel panelteknologi reducerer refleksioner og genskin, hvilket igen resulterer i en papirlignende skærmeffekt, som sammen med ovennævnte Paper Color Sync-funktion skal sikre, at fotografier ser næsten identiske ud på skærmen og på papir.

GamutDuo

Skærmen har desuden en meget praktisk funktion, som gør, at man kan se det samme billede med to forskellige farvespektre side om side. F.eks. Adobe RGB og sRGB. Funktionen kaldes GamutDuo. En sort-hvid-funktion er der også. Man kan lynhurtigt skifte mellem alle farveindstillingerne på en lettilgængelig fjernbetjening med genvejsknapper, som BenQ kalder Hotkey Puck G2.

Farverum

SW321C dækker 99 procent af farverummet Adobe RGB, 95 procent af DCI-P3 og 100 procent af sRGB. 10 bit farvedybde og en 16 bit 3D-opslagstabel producerer “forbløffende farver” med en delta-afvigelse på under 2 over hele skærmen.

Hver skærm leveres med en individuel farvekalibreringsrapport fra fabrikken og certificering fra både CalMAN og Pantone.

SW321C understøtter ukomprimeret 4:4:4 eller 4:2:2 og 4:2:0 chroma 10 bit videoformater samt HDR10 og HLG for levende og naturtro videokvalitet. Den er udstyret med et højdejustérbart stativ og en aftagelig professionel skyggehætte, og både video, lyd, data og strøm går via et enkelt USB-C-kabel.

Pris og tilgængelighed

BenQ PhotoVue SW321C er i butikkerne den 13. december og koster ca. 16.000 kroner.

 

Mere info: benq.eu

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Prof-video på iPhone

Lysstærk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic opgraderer Lumix S5IIX

Flyv drone med stick og goggles

Lysstærk og let 50 mm

Superzoom som kan alt

Nye versioner af en af vores favoritter

Verdens fedeste instant-kamera?

Nikon Z9 får nye funktioner

Seriøs billedmaskine fra Leica

0
Lyd & Billede
Scroll to Top