Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Dette billede er 1000 megapixels

Og kameraet, det er taget med, kan du ikke købe i butikkerne lige med det samme.

Skrevet af / 26/06/2012 - 10:20
Dette billede er 1000 megapixels

Nogle driftige elektroingeniører ved Duke University i Durham og Universitetet i Arizona, USA har sammen konstrueret et kamera, som slet ikke ligner noget kamera, vi kender, og som leverer svimlende 1000 megapixels.

For at opnå dette, har de brugt 98 billedsensorer, som de har sat sammen i et pixelarray, hvor elektronikken synkroniserer dataene fra hver enkel billedsensor.Kameraet tager foreløbig kun billeder i sort/hvid, men der arbejdes med en udgave med farver, og de mener selv, de kan hente endnu mere opløsning ud. Teknisk set er der ikke noget i vejen for at få 50.000 megapixels ud – 50 GP – hvis de klarer at finde en måde at bearbejde billedfilerne på.

Billederne tages på knap et tidendedels sekund, så følger 18 sekunders processering mellem hvert billede. Med 50 GP vil processeringstiden ryge i vejret.

Til sammenligning er tidens vildeste spejlrefleks, Nikon D800, på 36 megapixels.

De 98 billedsensorer fanger et synsfelt på 120 grader, og leverer altså en opløsning som er fem gange bedre end det menneskelige øje. Vel og mærke hvis man har perfekt syn.

Læs mere her.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Kompakt kamera til vlogging

Leica Q3 med triple resolution

Fuji-kamera tilføjer videoblogging

Canon sænker prisen med EOS R100

Kompakt kamera til bloggere

Panasonics længe ventede kamera ankommer til maj

Scroll to Top