TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Dette billede er 1000 megapixels

Og kameraet, det er taget med, kan du ikke købe i butikkerne lige med det samme.

forfatter
Publiceret 26/06/2012 - 10:20

Nogle driftige elektroingeniører ved Duke University i Durham og Universitetet i Arizona, USA har sammen konstrueret et kamera, som slet ikke ligner noget kamera, vi kender, og som leverer svimlende 1000 megapixels.

For at opnå dette, har de brugt 98 billedsensorer, som de har sat sammen i et pixelarray, hvor elektronikken synkroniserer dataene fra hver enkel billedsensor.Kameraet tager foreløbig kun billeder i sort/hvid, men der arbejdes med en udgave med farver, og de mener selv, de kan hente endnu mere opløsning ud. Teknisk set er der ikke noget i vejen for at få 50.000 megapixels ud – 50 GP – hvis de klarer at finde en måde at bearbejde billedfilerne på.

Billederne tages på knap et tidendedels sekund, så følger 18 sekunders processering mellem hvert billede. Med 50 GP vil processeringstiden ryge i vejret.

Til sammenligning er tidens vildeste spejlrefleks, Nikon D800, på 36 megapixels.

De 98 billedsensorer fanger et synsfelt på 120 grader, og leverer altså en opløsning som er fem gange bedre end det menneskelige øje. Vel og mærke hvis man har perfekt syn.

Læs mere her.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
GH6: Vildt videokamera der også tager stillbilleder Endelig har GH5 fået en afløser. Panasonic Lumix GH6 er et toptrimmet videokamera i stillbilledforklædning.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend