TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Capture One Pro bliver hurtigere

Mærkbart hurtigere på Mac med M1-processor.

forfatter
Publiceret 07/04/2022 - 14:19

Når software opdateres, handler det sædvanligvis om mindre rettelser, lidt ændret funktionalitet og bedre ydelse. Hos Phase One, der udvikler billedredigering for viderekomne i form af Capture One, har man også indarbejdet den øgede ydelse fra Apples M1-processorer. Som bruges i alle Mac’er siden 2021.

Grundlæggende funktioner som f.eks. åbning af billeder, rendering og masker skal være mærkbart hurtigere. Fotografer, der bruger kameraer med Fujifilms X-Trans CMOS-billedsensor, burde ligefrem mærke en 100 procent forbedring i ydelsen.

MicrosoftTeams image 12

Keystone (linjekorrektion) har fået en ny værktøjspalet, der skal være meget nemmere og hurtigere at arbejde med. Der er også lavet forbedringer på beskæringspaletten, som er blevet mere intuitiv, ligesom auto-rotation er forbedret, og undermenuen (Drop-down Menu) har fået et mere overskueligt design, der giver et bedre overblik.

Nu kan man også vælge, hvordan billederne skal sorteres under import, og live-sessions, hvor man inviterer andre, såsom en kunde, til at gennemgå billeder, er blevet forlænget til 14 dage.

Capture One Pro kan findes her, og man kan downloade en prøveversion, før man køber.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nye Canon-kameraer til ferien To nye kompakte systemkameraer og to nye zoomobjektiver.
Lysstærk supervidvinkel Med 18 mm brændvidde kan Panasonic Leica-objektivet fange endnu mere af motivet.
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend