Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Canon PowerShot PX bruger kunstig intelligens

Tager billeder, mens du laver noget andet.

Skrevet af / 02/11/2021 - 22:23
Canon PowerShot PX bruger kunstig intelligens

Hvis du ofte har følelsen af, at du gik glip af noget til festen i går, kan det være, du skulle have haft et Canon PowerShot PX. Det er et kamera ganske ulig det meste andet, og at det ligner lidt et overvågningskamera, er måske ikke helt tilfældigt.

Der er nemlig tale om er et lille, bærbart kamera, som man kan sætte op, hvor man vil, og så tager det billeder og video af alle til festen. Helt af sig selv.

Sony lavede noget lignende for et par år siden, hvor de satte et kamera i en motoriseret dock, og så roterede den kameraet, indtil autofokus registrerede et ansigt, og – klik! – så havde man et billede.

Canon-kameraet gør meget af det samme og kan forevige fester, bryllupper og andre sociale begivenheder, uden at man selv behøver at involveres i fotograferingen.

Man sætter PowerShot PX et passende sted, tænder for det og vælger, om man vil have kameraet til at styre det hele selv, eller man vil betjene det via PowerShot PX-app’en. Som også bruges til at indstille kameraet.

PXt tager billeder i 11,7 megapixel opløsning – eller 1080p HD-video i 60 fps – og kan styres med stemmekommandoer, uden at man behøver at røre ved kameraet. Det har et 19-57 mm objektiv, der zoomer ind, når det er nødvendigt, og kan rotere 340 grader vandret og 110 grader lodret. Det burde kunne dække et stort område. Indendørs eller udendørs.

PC-brugere kan også anvende kameraet som webcam med Wireless Webcam Utility installeret.

Canon PowerShot PX kommer til salg i løbet af november og koster 3.670 kroner.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Denne 6K-skærm savler vi over!

Kompakt kamera til vlogging

Leica Q3 med triple resolution

Fuji-kamera tilføjer videoblogging

Canon sænker prisen med EOS R100

Kompakt kamera til bloggere

Scroll to Top