Nyhed

Canon PowerShot PX bruger kunstig intelligens

Tager billeder, mens du laver noget andet.
forfatter

Hvis du ofte har følelsen af, at du gik glip af noget til festen i går, kan det være, du skulle have haft et Canon PowerShot PX. Det er et kamera ganske ulig det meste andet, og at det ligner lidt et overvågningskamera, er måske ikke helt tilfældigt.

Der er nemlig tale om er et lille, bærbart kamera, som man kan sætte op, hvor man vil, og så tager det billeder og video af alle til festen. Helt af sig selv.

Sony lavede noget lignende for et par år siden, hvor de satte et kamera i en motoriseret dock, og så roterede den kameraet, indtil autofokus registrerede et ansigt, og – klik! – så havde man et billede.

Canon-kameraet gør meget af det samme og kan forevige fester, bryllupper og andre sociale begivenheder, uden at man selv behøver at involveres i fotograferingen.

Man sætter PowerShot PX et passende sted, tænder for det og vælger, om man vil have kameraet til at styre det hele selv, eller man vil betjene det via PowerShot PX-app’en. Som også bruges til at indstille kameraet.

PXt tager billeder i 11,7 megapixel opløsning – eller 1080p HD-video i 60 fps – og kan styres med stemmekommandoer, uden at man behøver at røre ved kameraet. Det har et 19-57 mm objektiv, der zoomer ind, når det er nødvendigt, og kan rotere 340 grader vandret og 110 grader lodret. Det burde kunne dække et stort område. Indendørs eller udendørs.

PC-brugere kan også anvende kameraet som webcam med Wireless Webcam Utility installeret.

Canon PowerShot PX kommer til salg i løbet af november og koster 3.670 kroner.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.