data-srcset

Billedredigering med Augmented Sky

Indsæt skyer og lav bedre portrætter.

Ja, det er snyd, men det kan man også sige om så meget andet billedbehandling. Med kraftige værktøjer til rådighed kan en god fotograf ændre et fotografi til det ukendelige. Objekter kan fjernes og tilføjes, og former og teksturer kan manipuleres.

Nogle vil sige, at man ikke længere kan kalde det et fotografi, efter at billedet har gennemgået en omfattende transformationsproces. Digital billedmanipulation siger nogle; digital kunst vil andre sige.

Uanset hvilket standpunkt man har, kan Luminar 4 fra Skylum – som nu er ude i version 4.2 – bruges til alt fra subtil digital retouchering og korrektion til ekstreme ændringer.

Bl.a. kan man simpelthen erstatte en kedelig blå himmel med en, der er mere dramatisk, som vist på billedet ovenfor. Augmented Sky kalder de det. Og ikke nok med det: Her kan man også importere objekter, der ikke findes i det originale billede, fra en database med en lang række objekter.

Forstærkning af himmel og Vignette, Fujifilm GFX100. (Foto: Lasse Svendsen)

Så det samme billede med AI Augmentet Sky:

AI Augmentet Sky, Fujifilm GFX100. (Foto: Lasse Svendsen)

Helt almindelige billeder kan også få subtile ændringer. Her er himlen ægte, det samme er nordlyset, men der er lagt et lille filter på med mere varme og dæmpet kontrast.

Stemningsfilter, Nikon D780. (Foto: Lasse Svendsen)

Men Luminar kan også bruges til almindelig billedredigering og har et antal færdiglavede filtre, som man kan lægge på billederne og selv justere bagefter. Redigeringsmulighederne er ikke så omfattende som i Capture One eller Adobe Photoshop Lightroom, men det er meget nemt at bruge.

annonce

I denne version er portrætindstillingerne også forbedret, og igen: Her kan man tilføje bittesmå eller meget tydelige ændringer, men som i så mange andre sammenhænge gælder “less is more” også her.

annonce

Ofte kan huden på portrætter få et skær, der ikke er så klædeligt. Det kan man let gøre noget ved her.

Portrætfilter, Nikon Z7. (Foto: Lasse Svendsen)

Der er en række andre små og store ændringer i version 4.2, som både findes til Windows og Mac OS, og lige nu er der introduktionstilbud på Luminar, hvor priserne starter ved 89 dollars.

Luminar kan også downloades som plug-in til Photoshop, Elements og Lightroom.

skylum.com

annonce
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of

Læs også

 data-srcset

Genialt mobilgreb

Mobilgrebet Ohsnap Grip blev finansieret på kun 30 minutter på Kickstarter. Og det ser rimelig smart ud.