Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 11Deltag

Nyhed

Atomos Ninja Ultra skærmoptager

Understøtter 6K ProRes RAW

Skrevet af / 14/08/2023 - 16:27
Atomos Ninja Ultra skærmoptager

Der findes ikke mange videofotografer, som ikke bruger eller kender til Atomos’ skærmoptagere. Disse små skærme placeres normalt i en videorig eller i kameraets flashsko og kan bruges til at styre optagelsen og ændre indstillinger, før der optages.

Atomos Ninja og Ninja Ultra er den nyeste generation af kameramonterede skærmoptagere, og de er grundlæggende ens. Begge har en 5-tommers 1.000 nit HDR-skærm med 1.000 nit lysstyrke og Atomos’ operativsystem AtomOS 11.

Foto: Atomos

Med AtomOS 11 er skærmene blevet hurtigere og mere responsive, samtidig med at de har fået flere funktioner. Som EL Zone-eksponering med reference til et farvelagt billede, ARRI False Color og nye værktøjer til planlagt afspilning og optagelse, ifølge Atomos.

Som også beretter om flere standard-codecs. Bl.a. 6K ProRes RAW, ProRes, DNxHD og H.265. De to nye skærmoptagere er bagudkompatible med Ninja V og Ninja V+, og man kan stadig bruge Atomos- og tredjeparts-tilbehør.

Foto: Atomos

Der er også understøttelse af filnavn, tidskode og optagelsestriggere fra mange forskellige modeller, heriblandt ARRI, Canon, Sony og RED, og med 4K camera-to-cloud kan du optage og uploade H.265-video ved højere bithastighed og billedfrekvenser.

Man kan tilslutte til et Connect-modul, der deler direkte visninger trådløst fra Atomos-skærmen til andre Atomos-skærme. Eller til en iPad, Mac eller Apple TV.

Skærmene kommer på hylderne i september 2023 og koster 5.599 kr. for Atomos Ninja og 7.499 kr. for Ninja Ultra, som har integreret camera-to-cloud-teknologi.

Foto: Atomos

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Udviklet i samarbejde med Leica

Kamera der tåler det meste

Sensationelt kamera

Et væld af nyheder fra Canon

Steadicam til lommen

Leica-kameraet beskytter dine rettigheder

Leica udgiver ekstrem vidvinkel

Vælg selv hvilke billeder du vil printe

Ekstrem Canon-zoom

Superlet supertele

Hobolite lanceres i Skandinavien

De rigtige farver fra dit videokamera

0
Scroll to Top