Nyhed

Alle der vil må lave fjernbetjening til Sony-kameraer

Nu bliver det lettere at tage det perfekte billede.
forfatter

Der er generelt ikke meget at udsætte på Sonys kameraer. Uanset om du er amatør eller professionel, så er de helt i top med hensyn til billedkvalitet og funktioner.

Men til at fjernstyre Sony-kameraer skal man bruge Sonys egne apps, som ikke er optimale for professionelle fotografer, der foretrækker tredjeparts styringssystemer til at fjernstyre kameraet.

Digital værktøjskasse

Nu har Sony udsendt den digitale værktøjskasse Camera Remote SDK, som giver udviklere mulighed for at lave fjernbetjeninger til Sonys Alpha-serie. Med den kan man lave software og konkrete produkter, der giver mulighed for at se forhåndsvisning, lave indstillinger og tage billeder. Dog kun stillbilleder.

Indtil videre er det kun a7R IV og a9 II, der understøttes, men flere modeller vil føjes til efterhånden. Forhåbentlig får vi snart tredjeparts fjernbetjeninger at se i både fysisk og digital form.

Læs mere her.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.