Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Adobe lancerer Photoshop i skyen

Næste udgave af Adobe Photoshop kaldes CC for Creative Cloud og bliver en abonnenttjeneste med lagring i skyen, selvsagt også med en mængde nye funktioner.

Skrevet af / 08/05/2013 - 15:41
Adobe lancerer Photoshop i skyen

Sammen med den nye Photoshop CC, eller PS8, som den også kaldes, lanceres der også anden software i Adobes Creative Suite i nye versioner. Alle med månedsabonnement og lagring i skyen, inkluderet en mængde nye funktioner og forbedringer.

For fotografer er det Adobe Photoshop CC, som er den allervigtigste softwaredel i Creative Suite, og man kan abonnere kun på Photoshop CC, uafhængig af de andre programmer i Creative Suite.

Det bliver ikke længere muligt at købe en fysisk installations-cd af Photoshop CC.

Blandt nyhederne er udvidet 3D-funktionalitet, smartere opskalering af billederne, opskalering af små billeder til større filstørrelse billedflader og kompensering for bevægelsesuskarphed og bedre råfilkonvertering.

Adobe-Photoshop-CC-1367863937-0-0

Blandt 20 andre forbedringer og nye funktioner er kompensering af bevægelsesuskarphed en spændende nyhed. Den skal gøre det muligt at vælge uskarpe områder og genvinde data i billedet, således at man får et skarpere objekt i billedet.

ShakeReduction-CC

De mange nye funktioner vil vi bruge mere tid på at gennemgå i en kommende test af Photoshop CC.

Indtil da finder man mere info med videoer her.

Fra pressemeddelelsen:

Nye funktioner i Photoshop CC:

 • Photoshop CC´s mange nyheder bidrager til en mere effektiv hverdag, hvor kreativiteten får frit spil. Avancerede funktioner forenkler arbejdsflowet, enten man ønsker at gøre billederne mere perfekte, designe til online- eller offline-medier eller lave noget i 3D/video.
 • Flere nye værktøjer introducer nogle af de mest avancerede billedskarphedsteknologier. Det nye værktøj Camera Shake Reduction analyser og korrigerer uskarphed som følge af kamerabevægelser. Smart Sharpen bruger adaptive sharpening-algoritmer, så støj og halo-effekter minimeres. Billeder kan forstørres helt op til reklameplakat størrelse uden at blive kornede.
 • Adobe Camera 8 Raw giver Photoshop CC tre nye alternativer indenfor fotoredigering. Med Advanced Healing Brush kan fotografer ”kurere” eller ”lappe” på billeder med et pennestrøg. Radial Gradient har avancerede kontrolmuligheder, så man skaber opmærksomhed på billedets fokus uden at tilføje en standardvignet. Upright retter automatisk horisonter op og giver et rigtigt perspektiv uden at ødelægge billedet. Redigering med Camera Raw kan gøres i alle lag eller i en fil i Photshop CC.
 • Det er nu muligt at oprette rektangler med afrundede hjørner og at justere størrelsen når som helst. Man kan også vælge flere stier, forme og vektorer på en gang, således at man får et hurtigt og nemt arbejdsflow, når man arbejder med flere objekter.
 • Photoshop CC er det første Adobe-program til Mac og Windows, som kan bruges til at overføre filer direkte til Behance, så arbejde oprettet i Photoshop CC umiddelbart kan deles med andre kreative og åbne for tilbagemeldinger. Behance er verdens ledende kreative netværk med over 1,4 millioner medlemmer.
 • Med Photoshop CC får man alle de seneste funktioner medlemmer af Creative Cloud har haft i løbet af det sidste år, inkluderet støtte for Smart Object for Blur Gallery og Liquify-effekter, Conditional Action og CSS-støtte for hurtigere web-design.
 • Adobe lancerer snart et nyt arbejdsflow fra Photoshop CC til Edge Reflow CC. Dette gør det nemmere at skabe webdesign i Photoshop for herefter at lave det om til et ”responsive” web-design, som kan ses på alle typer enheder.

Medlemskab, tilgængelighed og priser
Creative Cloud-medlemmer kan umiddelbart downloade de nyeste versioner af Creative Cloud-programmerne, når de bliver tilgængelige i juni. Creative Cloud for Teams giver, foruden et almindeligt medlemskab, 100 GB lagringsplads og en række centralt styrerede administrationsfunktioner.

Før og efter opskalering.
Før og efter opskalering.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

 • Prøv LB+ i 30 dage
  Kun 29,-

  Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

 • LB+ Total i 12 mnd
  93.25 kr/mnd

  Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

DJI giver manuelle objektiver autofokus

Prof-video på iPhone

Lysstærk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic opgraderer Lumix S5IIX

Flyv drone med stick og goggles

Lysstærk og let 50 mm

Superzoom som kan alt

Nye versioner af en af vores favoritter

Verdens fedeste instant-kamera?

Nikon Z9 får nye funktioner

0
Lyd & Billede
Scroll to Top