Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

3D-billeder og video med Samsung NX300

Samsung laver nogle meget spændende systemkameraer, og NX300 er det mest interessante af dem. Med 3D-optik og forbedret wi-fi.

Skrevet af / 07/01/2013 - 16:55
3D-billeder og video med Samsung NX300

3D-kameraer er ikke noget nyt. FujiFilm har haft et par modeller til salg, Panasonic har et 3D-objektiv med to linserækker, som gør det muligt at tage billeder med 3D-effekt, og mange kompaktkameraer har en simuleret 3D-effekt, som en del af funktionsvalgene.

Med undtagelse af FujiFilms stereokopiske kompaktkameraer, er der ingen af de nævnte, som fungerer godt. Det kan hænde, Samsung lykkes bedre med nye NX300 og NX 45 mm f1.8 2D/3D-objektivet, som kommer til salg i april 2013.Kameraet er bygget over samme lest som NX210/200 (læs testen her) og har samme 20,3 megapixels billedsensor, men forbedret betjening og wi-fi støtte, og selvfølgelig kan det bruges sammen med NX 45 mm f1.8 2D/3D.

Samsung ynder at kalde det et smartkamera, men det passer vel strengt taget bedre på Android-kameraet Samsung Galaxy Camera. Som vi tester i februar-udgaven af Lyd & Billede.NX300 har for eksempel ikke trykfølsom skærm, men nu kan AMOLED-skærmen på 3,3 tommer i det mindste vippes til passende vinkel, og Samsung har forbedret den trådløse wi-fi funktionalitet, blandt andet med en direktevalgsknap til overførsel af billeder til en smartphone, tablet eller computer.Kameraet er også opdateret på den tekniske side, med en ny billedprocessor kaldet DRIMe IV, som skal give bedre billedkvalitet, med bedre farvegengivelse og mindre billedstøj på høj ISO-følsomhed.

Samsung fortæller, at NX300´s lysfølsomhed rækker til 25600 ISO, således at man kan fotografere i mørket, mens den hybride autofokus (fase- og kontrastbaseret) skal sørge for skarpere billeder, og 1/6000s lukkertid og 8,6 billeder/s skudhastighed skal fryse serieoptagelser i skarpe sekvenser.3D-objektivet NX 45 mm f1.8 fungerer både på stillbilleder og videooptagelser, hvor man kan optage video i 3D og vise på 3D tv´et efterfølgende. Objektivet, som kan bruges som almindeligt 2D-objektiv, kan med en lille kontakt skifte til 3D, og bruger to paneler indvendig, som dækker hvert sit område af motivet, mens kameraet laver to lidt forskellige versioner af motivet, som smeltes sammen til et 3D-billede. Eller video.

Objektivet, som kommer til salg i april, koster 4.000 kroner, mens NX300 levers med en 18-55 zoom i sort eller hvid til 6.600 kroner.

Testen af NX300 håber vi at have klar senest i april udgaven af Lyd & Billede.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Denne 6K-skærm savler vi over!

Kompakt kamera til vlogging

Leica Q3 med triple resolution

Fuji-kamera tilføjer videoblogging

Canon sænker prisen med EOS R100

Kompakt kamera til bloggere

Scroll to Top