TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

3D-billeder og video med Samsung NX300

Samsung laver nogle meget spændende systemkameraer, og NX300 er det mest interessante af dem. Med 3D-optik og forbedret wi-fi.

forfatter
Publiceret 07/01/2013 - 16:55

3D-kameraer er ikke noget nyt. FujiFilm har haft et par modeller til salg, Panasonic har et 3D-objektiv med to linserækker, som gør det muligt at tage billeder med 3D-effekt, og mange kompaktkameraer har en simuleret 3D-effekt, som en del af funktionsvalgene.

Med undtagelse af FujiFilms stereokopiske kompaktkameraer, er der ingen af de nævnte, som fungerer godt. Det kan hænde, Samsung lykkes bedre med nye NX300 og NX 45 mm f1.8 2D/3D-objektivet, som kommer til salg i april 2013.Kameraet er bygget over samme lest som NX210/200 (læs testen her) og har samme 20,3 megapixels billedsensor, men forbedret betjening og wi-fi støtte, og selvfølgelig kan det bruges sammen med NX 45 mm f1.8 2D/3D.

Samsung ynder at kalde det et smartkamera, men det passer vel strengt taget bedre på Android-kameraet Samsung Galaxy Camera. Som vi tester i februar-udgaven af Lyd & Billede.NX300 har for eksempel ikke trykfølsom skærm, men nu kan AMOLED-skærmen på 3,3 tommer i det mindste vippes til passende vinkel, og Samsung har forbedret den trådløse wi-fi funktionalitet, blandt andet med en direktevalgsknap til overførsel af billeder til en smartphone, tablet eller computer.Kameraet er også opdateret på den tekniske side, med en ny billedprocessor kaldet DRIMe IV, som skal give bedre billedkvalitet, med bedre farvegengivelse og mindre billedstøj på høj ISO-følsomhed.

Samsung fortæller, at NX300´s lysfølsomhed rækker til 25600 ISO, således at man kan fotografere i mørket, mens den hybride autofokus (fase- og kontrastbaseret) skal sørge for skarpere billeder, og 1/6000s lukkertid og 8,6 billeder/s skudhastighed skal fryse serieoptagelser i skarpe sekvenser.3D-objektivet NX 45 mm f1.8 fungerer både på stillbilleder og videooptagelser, hvor man kan optage video i 3D og vise på 3D tv´et efterfølgende. Objektivet, som kan bruges som almindeligt 2D-objektiv, kan med en lille kontakt skifte til 3D, og bruger to paneler indvendig, som dækker hvert sit område af motivet, mens kameraet laver to lidt forskellige versioner af motivet, som smeltes sammen til et 3D-billede. Eller video.

Objektivet, som kommer til salg i april, koster 4.000 kroner, mens NX300 levers med en 18-55 zoom i sort eller hvid til 6.600 kroner.

Testen af NX300 håber vi at have klar senest i april udgaven af Lyd & Billede.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lysstærk supervidvinkel Med 18 mm brændvidde kan Panasonic Leica-objektivet fange endnu mere af motivet.
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend