Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Zack Snyder’s Justice League direkte på streaming

Coronapandemien fortsætter med at skabe problemer for biografmarkedet.

Skrevet af / 01/02/2021 - 19:22
Zack Snyder’s Justice League direkte på streaming

I 2017 kom Warner med deres “ultimative” superheltefilm, hvor de havde samlet alle superheltene fra deres DC-univers.

Filmen følger The Justice League – Batman (Ben Affleck), Superman (Henry Cavill), Wonder Woman (Gal Gadot), The Flash (Ezra Miller), Aquaman (Jason Momoa) og Cyborg (Ray Fisher) – i deres desperate forsøg på at redde verden fra Steppenwolf og hans hær af Parademons.

https://youtu.be/XIOU_k4mwDw

Filmen Justice League fik en relativt hård medfart af både anmelderne og publikum. I flere år har filmens oprindelige instruktør, Zack Snyder, lovet at han vil komme med en ny version af filmen, en “Director’s Cut”.

Læs også Justice League DC’s superhelte forsøger sig med en Avengers, men de er hverken lige så friske eller interessante som deres Marvel-fætre.

Snyder (Watchmen, 300) måtte trække sig fra filmen af personlige årsager, og den blev derfor færdiggjort af Joss Whedon – og endte tilsyneladende langt fra Snyders oprindelige idé.

Den nye film, Zack Snyder’s Justice League, var oprindelig planlagt til en storslået biograflancering – men det var i en anden tid, før coronakrisen. Nu har Warner bestemt sig for (næsten) samme fremgangsmåde med Justice League 2.0 som med Wonder Woman 1984.

Justice League (2017). (Foto: Warner)

Wonder Woman 1984 blev lanceret direkte på Warners streaming-tjeneste HBO Max i USA, samme dag som den havde biografpremiere (i de få biografer, der stadig var åbne). Zack Snyder’s Justice League vil derimod udelukkende blive lanceret på HBO’s streaming-tjenester, inklusive HBO Nordic her i Norden.

Læs også Vi kårer den bedste streaming-tjeneste (for dig) Med lanceringen af Disney+ har streaming-krigen virkelig taget fart, men hvilke af de store streaming-tjenester SKAL du have?

Den 18. marts kan alle HBO Nordic-abonnenter bænke sig foran storskærmen hjemme i deres egen lune stue og se, hvad Snyder har fået ud af det bearbejdede materiale. Ud over forbedrede special effects og ditto CGI er der også indspillet nyt materiale til den nye version. Omkostningerne er løbet op i ca. 430 millioner kroner.

Vi håber, at du har en rigtig god sofa i din TV-stue og ikke hårde pindestole, for den nye film er hele fire (!) timer lang.

Zack Snyder’s Justice League kommer på HBO Nordic den 18. marts. (Foto: Warner/HBO)

Filmens manuskript er skrevet af Chris Terrio efter en historie af Chris Terrio, Zack Snyder og Will Beall. Historien er baseret på DC’s tegneseriefigurer fra bl.a. Superman, der blev skabt af Jerry Siegel og Joe Shuster tilbage i 1938. Charles Roven og Deborah Snyder har produceret, og Christopher Nolan, Emma Thomas, Wesley Coller, Jim Rowe, Curtis Kanemoto, Chris Terrio og Ben Affleck er executive producers.

Læs også 007 og biograferne yderligere corona-ramt Endnu en gang flyttes premieren på den 25. James Bond-film, og biografkrisen eskalerer.

Med coronakrisen fik vi lukkede biografer, udsatte premiere og afbrudte film- og serieproduktioner – med et deraf følgende magert biografudbud. Så længe smitteraten i samfundet er høj, vil de amerikanske og europæiske biografer overvejende forblive lukkede, og derfor holder Hollywood de store film tilbage fra international premiere.

No Time to Die var den første film, der blev ramt af corona. Den er blevet udsat tre gange, senest til den 8. oktober (!) 2021 – halvandet år efter den oprindeligt planlagte biografpremiere. (Foto: MGM/Universal)

Biografindustrien er så hårdt ramt, at nogle nu sætter spørgsmålstegn ved, om Covid-19 vil tage livet af eller i hvert fald radikalt ændre biografbranchen for evigt. Én ting er sikkert: Pandemien med efterfølgende lockdown og hjemmearbejde har været en guldgrube for streaming-tjenester som Netflix og Disney+.

Læs også Corona-boost for Netflix Hjemmekontorer og corona-karantæne giver voldsom seervækst for streaming-giganten.

Om corona bliver dødsstødet for biograferne, er for tidligt at sige, men med filmselskaber, der presser på for at formindske det eksklusive “biografvindue” og samtidig beslutter at lancere deres storfilm direkte på egne streaming-tjenester (såsom Disney+ og Paramount+), vil biografkæderne i hvert fald gå en hård fremtid i møde.

Gal Gadot i Justice League. (Foto: Warner)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar til endnu en runde?

Et godt grin forlænger livet!

Kongen brøler igen!

De kriminelles hærgen fortsætter i Kingstown

Harry Potter-lydbøgerne får Dolby Atmos

Se den nye trailer fra Holocaust-helvedet

Hysterisk ny trailer!

Stadig fuld-MAX?

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Lyd & Billede
Scroll to Top