Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Zack Snyder’s Justice League direkte på streaming

Coronapandemien fortsætter med at skabe problemer for biografmarkedet.

I 2017 kom Warner med deres “ultimative” superheltefilm, hvor de havde samlet alle superheltene fra deres DC-univers.

Filmen følger The Justice League – Batman (Ben Affleck), Superman (Henry Cavill), Wonder Woman (Gal Gadot), The Flash (Ezra Miller), Aquaman (Jason Momoa) og Cyborg (Ray Fisher) – i deres desperate forsøg på at redde verden fra Steppenwolf og hans hær af Parademons.

Filmen Justice League fik en relativt hård medfart af både anmelderne og publikum. I flere år har filmens oprindelige instruktør, Zack Snyder, lovet at han vil komme med en ny version af filmen, en “Director’s Cut”.

Justice League DC’s superhelte forsøger sig med en Avengers, men de er hverken lige så friske eller interessante som deres Marvel-fætre.

Snyder (Watchmen, 300) måtte trække sig fra filmen af personlige årsager, og den blev derfor færdiggjort af Joss Whedon – og endte tilsyneladende langt fra Snyders oprindelige idé.

Den nye film, Zack Snyder’s Justice League, var oprindelig planlagt til en storslået biograflancering – men det var i en anden tid, før coronakrisen. Nu har Warner bestemt sig for (næsten) samme fremgangsmåde med Justice League 2.0 som med Wonder Woman 1984.

Justice League (2017). (Foto: Warner)

Wonder Woman 1984 blev lanceret direkte på Warners streaming-tjeneste HBO Max i USA, samme dag som den havde biografpremiere (i de få biografer, der stadig var åbne). Zack Snyder’s Justice League vil derimod udelukkende blive lanceret på HBO’s streaming-tjenester, inklusive HBO Nordic her i Norden.

Annonce

Den 18. marts kan alle HBO Nordic-abonnenter bænke sig foran storskærmen hjemme i deres egen lune stue og se, hvad Snyder har fået ud af det bearbejdede materiale. Ud over forbedrede special effects og ditto CGI er der også indspillet nyt materiale til den nye version. Omkostningerne er løbet op i ca. 430 millioner kroner.

Vi håber, at du har en rigtig god sofa i din TV-stue og ikke hårde pindestole, for den nye film er hele fire (!) timer lang.

Zack Snyder’s Justice League kommer på HBO Nordic den 18. marts. (Foto: Warner/HBO)

Filmens manuskript er skrevet af Chris Terrio efter en historie af Chris Terrio, Zack Snyder og Will Beall. Historien er baseret på DC’s tegneseriefigurer fra bl.a. Superman, der blev skabt af Jerry Siegel og Joe Shuster tilbage i 1938. Charles Roven og Deborah Snyder har produceret, og Christopher Nolan, Emma Thomas, Wesley Coller, Jim Rowe, Curtis Kanemoto, Chris Terrio og Ben Affleck er executive producers.

Med coronakrisen fik vi lukkede biografer, udsatte premiere og afbrudte film- og serieproduktioner – med et deraf følgende magert biografudbud. Så længe smitteraten i samfundet er høj, vil de amerikanske og europæiske biografer overvejende forblive lukkede, og derfor holder Hollywood de store film tilbage fra international premiere.

No Time to Die var den første film, der blev ramt af corona. Den er blevet udsat tre gange, senest til den 8. oktober (!) 2021 – halvandet år efter den oprindeligt planlagte biografpremiere. (Foto: MGM/Universal)

Biografindustrien er så hårdt ramt, at nogle nu sætter spørgsmålstegn ved, om Covid-19 vil tage livet af eller i hvert fald radikalt ændre biografbranchen for evigt. Én ting er sikkert: Pandemien med efterfølgende lockdown og hjemmearbejde har været en guldgrube for streaming-tjenester som Netflix og Disney+.

Om corona bliver dødsstødet for biograferne, er for tidligt at sige, men med filmselskaber, der presser på for at formindske det eksklusive “biografvindue” og samtidig beslutter at lancere deres storfilm direkte på egne streaming-tjenester (såsom Disney+ og Paramount+), vil biografkæderne i hvert fald gå en hård fremtid i møde.

Annonce

Gal Gadot i Justice League. (Foto: Warner)

Fuld adgang til Lyd & Billede for 3 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 1 uge.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter
Skrevet af

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Redaktionen anbefaler

Læs også

Coronapandemien fortsætter med at skabe problemer for biografmarkedet.

Coronapandemien fortsætter med at skabe problemer for biografmarkedet.

Coronapandemien fortsætter med at skabe problemer for biografmarkedet.

Coronapandemien fortsætter med at skabe problemer for biografmarkedet.

Coronapandemien fortsætter med at skabe problemer for biografmarkedet.

Coronapandemien fortsætter med at skabe problemer for biografmarkedet.

Coronapandemien fortsætter med at skabe problemer for biografmarkedet.

Coronapandemien fortsætter med at skabe problemer for biografmarkedet.

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2020 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.