Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Sony lover overlegen lyd- og billedkvalitet med streaming-tjenesten Bravia Core

For første gang kan man streame video i næsten tabsfri 4K UHD Blu-ray-kvalitet. Men langtfra alle får adgang til tjenesten.

Skrevet af / 06/04/2021 - 19:44
Sony lover overlegen lyd- og billedkvalitet med streaming-tjenesten Bravia Core

Sony lancerer nu streaming-tjenesten Bravia Core i samarbejde med Sony Pictures Entertainment. Med andre ord har endnu en af de store filmproducenter fået deres egen streaming-tjeneste efter fire års overvejelse om, hvordan man kan give brugerne derhjemme den absolut bedste filmoplevelse.

Sony Bravia Core anvender såkaldt Pure Stream-teknologi, der er så tæt på tabsfri kvalitet, som man kommer med streamet indhold. Med en videostrøm på op til 80 Mbit/s lover Sony en videokvalitet, der “giver tæt på tabsfri UHD BD-kvalitet”.

Udvalg og adgang

Til at begynde med kan brugerne bladre igennem et bibliotek med omkring 300 filmtitler. I pressemeddelelsen fremhæves Venom, Peter Kanin, Ghostbusters, Blade Runner 2049 og Jumanji: The Next Level. Lad os håbe, at der bliver nogle mere heftige titler tilgængelige.

Bravia Core giver også adgang til “den største samling af IMAX Enhanced-film, som tilbyder en fængende seeroplevelse derhjemme. Filmene er optimeret til BRAVIA XR og leveres med remastered IMAX-billeder og medrivende lyd fra DTS. Over 50 IMAX-film er blevet remastret “med så ægte lyd og billede som muligt på Sony Bravia XR-enhederne”.

Det er derimod ikke alle, der får adgang til tjenesten. Langtfra. Man skal nemlig eje et spritnyt Sony premium-TV fra 2021. Alle andre kan glemme det.

Desuden er det også lidt kompliceret. Hvis man ejer et A90J OLED-TV eller et Z9J LCD 8K-TV, får man ti kreditter, og man kan så vælge ti titler, som man downloader og ejer. De øvrige Bravia XR-modeller giver fem point.

Derudover kan man abonnere på Bravia Core og streame, hvad man vil, når man vil. Her får man 24 måneders gratis abonnement, hvis man ejer en af de dyre Z9J- eller A90J-modeller, mens andre får 12 måneder. Derefter må man betale, men hvad prisen bliver, ved vi ikke.

En aparte tjeneste

Der er ingen tvivl om, at Sony Bravia Core er en lidt aparte streaming-tjeneste, der er møntet på en meget snæver kundegruppe. Nemlig ejere af helt nye Sony-TV’er. Hvis man har et Sony-TV fra 2019 eller 2020 – uanset pris og kvalitetsniveau – er man ekskluderet fra klubben. Bravia Core er således et passende navn, da det kun er den hårde kerne, der får adgang.

Det er med andre ord ikke en streaming-tjeneste, der skal give Netflix & Co. hård konkurrence. Snarere skal den ses som en måde, hvorpå Sony kan sikre, at deres TV-kunder kan opleve deres egne filmtitler på bedst mulig vis.

Vi vil også tro, at en vigtig grund til, at kunder med ældre TV’er ikke får adgang, er at Sony i år er skiftet til Google TV-platformen, mens ældre modeller anvender Android TV. Sony synes måske ikke, at det er besværet værd at udvikle en separat smart-TV-app til en platform, de er ved at forlade.

Uanset hvad grunden er, vil det være en meget lille procentdel af TV-brugerne, der får glæde af denne tjeneste. I hvert fald til at begynde med.

Læs hele pressemeddelelsen her.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Slip dragerne løs!

Spionefterfølger

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid til mere fransk romantik

No more Netflix ...!

Ny trailer fra kostumedrama-verdenen

Traileren er her!

Komedie-legenden vender tilbage til rødderne!

Ventetiden er ovre!

Premiere til efteråret!

Sci-fi-klassiker klar til streaming!

Scroll to Top