anmeldelse: Venom

En fisk på land

Tom Hardy splejset med en bidsk og brovtende alien bliver aldrig hverken fugl eller fisk.
Karakter
Action
Venom
Annonce
Annonce
forfatter

Nogen har åbenbart bemærket, at sarkastiske og småfrække superheltefilm er populære, og vi er da også trætte af “Thor 15” og griner godt af Deadpool, men Venom gaber – bogstavelig talt – over for meget og havner ufrivilligt mellem to stole.

Den barske San Francisco-journalist Eddie Brock er konstant på kant med the establishment og sin egen redaktør, men da han går i åben krig med den excentriske filantrop og tech-iværksætter Drake (Ahmed), mister han både job, anseelse og kæreste (Williams).

Når det er sagt, så mister han ikke kun noget; han får også noget igen – i form af en blodtørstig, hidsig alien, der overtager hans krop. Drake fifler nemlig med menneskelige eksperimenter, hvor han forsøger at klone en levende substans fra rummet med “frivillige” forsøgspersoner – og Eddie havner lige i skudlinjen.

Historien er så bøvet og uinteressant, at vi nærmest græmmes over barnligheden og fantasiløsheden, og det bærende elementet bliver så, om filmen formår at levere på det humoristiske plan. Og det gør den, sådan delvis.

Annonce
(Foto: Universal/Sony)

Tom Hardy er en karakterskuespiller af de sjældne, men han har lidt problemer med sin komiske timing, hvilket ikke bliver bedre af de håbløse og akavede dialoger. Flere scener får os dog til at gnægge i skægget, og Eddie er bestemt en type, man hepper på, men enerverende voice-over (hvor rumvæsnet taler til ham) og et fuldstændig søgt plot får os til at miste interessen.

Det hjælper heller ikke, at filmens special effects er langt under par, og at Michelle Williams kun er med for at få endnu et kendt navn på rollelisten (det ser da også ud, som om hun lider filmen igennem).

En helt okay, meningsløs actionkomedie til en begivenhedsløs onsdag aften, men heller ikke mere. Totalt forglemmelig. Tre meget middelmådige stjerner til denne unødvendige film.

<
>
(Foto: Universal/Sony)

Hvis filmen ikke opfylder forventningerne, så er den tekniske kvalitet til gengæld fremragende. Et lydspor (Dolby Atmos), der virkelig omgiver os og suger os ind i handlingen, og med masser af både finesse og tryk på. Billedkvaliteten er knivskarp, støjfri og med herlig dybde, men lidt for mørk i enkelte scener. Det omfattende bonusmateriale kan underholde dig efter rulleteksterne.

Fakta
  • 4K UHD BD
  • Release: 21.02. 2019
  • Instruktion: Ruben Fleischer
  • Med: Tom Hardy, Michelle Williams, Riz ­Ahmed, Scott Haze, Reid Scott, Jenny ­Slate, Woody Harrelson
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2018
  • Tid: 1:52 timer
 
IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

HBO Nordic udsender trailer til deres nye norske dramaserie.
Se den første heftige trailer til den nye storfilm.
Også den nye spiller på streaming-markedet, Paramount+, vil producere lokalt, nordisk indhold.
Nu er traileren kommet til 2. sæson af Exit, en af Norges største seriesucceser. “Endnu mere fucked up” kalder seriens producer den.
Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Stærke kvinder med meget personlige problemer er drivkraften bag dette stærke Netflix-drama.
En sand historie om en utrolig arkæologisk udgravning er blevet en lille (britisk) perle af en film.
Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.
Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.
Amazon serverer en barsk, beskidt og realistisk mafiahistorie set fra kvindernes synspunkt. Et frisk twist på en lidt stivnet genre.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.
Michael J. Fox brillerer i lidt uddateret “klassiker”.
Endnu en forjul skal tilbringes med den smådesperate single-sygeplejerske Johanne på jagt efter den eneste ene – og det bliver da også ganske fornøjeligt.