Search
Generic filters

anmeldelse : Venom

En fisk på land

Tom Hardy splejset med en bidsk og brovtende alien bliver aldrig hverken fugl eller fisk.

Action
Venom

Nogen har åbenbart bemærket, at sarkastiske og småfrække superheltefilm er populære, og vi er da også trætte af “Thor 15” og griner godt af Deadpool, men Venom gaber – bogstavelig talt – over for meget og havner ufrivilligt mellem to stole.

Den barske San Francisco-journalist Eddie Brock er konstant på kant med the establishment og sin egen redaktør, men da han går i åben krig med den excentriske filantrop og tech-iværksætter Drake (Ahmed), mister han både job, anseelse og kæreste (Williams).

Når det er sagt, så mister han ikke kun noget; han får også noget igen – i form af en blodtørstig, hidsig alien, der overtager hans krop. Drake fifler nemlig med menneskelige eksperimenter, hvor han forsøger at klone en levende substans fra rummet med “frivillige” forsøgspersoner – og Eddie havner lige i skudlinjen.

Historien er så bøvet og uinteressant, at vi nærmest græmmes over barnligheden og fantasiløsheden, og det bærende elementet bliver så, om filmen formår at levere på det humoristiske plan. Og det gør den, sådan delvis.

(Foto: Universal/Sony)

Tom Hardy er en karakterskuespiller af de sjældne, men han har lidt problemer med sin komiske timing, hvilket ikke bliver bedre af de håbløse og akavede dialoger. Flere scener får os dog til at gnægge i skægget, og Eddie er bestemt en type, man hepper på, men enerverende voice-over (hvor rumvæsnet taler til ham) og et fuldstændig søgt plot får os til at miste interessen.

Det hjælper heller ikke, at filmens special effects er langt under par, og at Michelle Williams kun er med for at få endnu et kendt navn på rollelisten (det ser da også ud, som om hun lider filmen igennem).

En helt okay, meningsløs actionkomedie til en begivenhedsløs onsdag aften, men heller ikke mere. Totalt forglemmelig. Tre meget middelmådige stjerner til denne unødvendige film.

annonce
<
>
(Foto: Universal/Sony)

Hvis filmen ikke opfylder forventningerne, så er den tekniske kvalitet til gengæld fremragende. Et lydspor (Dolby Atmos), der virkelig omgiver os og suger os ind i handlingen, og med masser af både finesse og tryk på. Billedkvaliteten er knivskarp, støjfri og med herlig dybde, men lidt for mørk i enkelte scener. Det omfattende bonusmateriale kan underholde dig efter rulleteksterne.

annonce

Fakta

 • 4K UHD BD
 • Release: 21.02. 2019
 • Instruktion: Ruben Fleischer
 • Med: Tom Hardy, Michelle Williams, Riz ­Ahmed, Scott Haze, Reid Scott, Jenny ­Slate, Woody Harrelson
 • Genre: Action
 • Land: USA
 • År: 2018
 • Tid: 1:52 timer
 

IMDB Rating

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Lovecraft Country har potentiale til at blive efterårets store serie-samtaleemne.
  Elisabeth Moss er enestående i “remake” af thriller-klassiker.
  Det passer fint med noget Netflix og chill i august, hvis vi skal tro meteorologerne. Vådt bliver det i hvert fald!
  "Black Panther" på actionmættet narkojagt i New Yorks gader.
  Anden sæson om -drengen-der-drømte-om-at-blive-præsident- er ikke lige så frisk og stilsikker som den første.
  Et meget vellykket samarbejde mellem den amerikanske krimikonge Harlan Coben og polsk TV-produktion.
  Charlize Theron har tidligere vist, at hun kan kick ass, bare synd, at ingen har givet hende et bedre manuskript.
  Her er juli måneds releases – på Blu-ray og 4K UHD Blu-ray samt Netflix, HBO Nordic og Amazon Prime.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  SOMMERTILBUD
  6 UGER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Fuld adgang til lydogbillede.dk i sommer!
  PRØV i 6 UGER
  close-link