Nyhed

Ratched sætter Netflix-rekord

Ratched er en af Netflix’ største succeser nogensinde.
forfatter

Den 18. september havde Ratched premiere på Netflix. Serien, der fortæller forhistorien om “Sygeplejersken fra Helvede” fra Gøgereden, Mildred Ratched, er blevet en megasucces for streaming-giganten.

Brillant! Den legendariske, iskolde Nurse Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme om en usædvanlig vellykket TV-serie.

Ryan Murphy (American Horror Story) og Ian Brennan står bag serien, der fortæller om Nurse Ratched, spillet af Sarah Paulson, før hun ankommer til sindssygehospitalet i Oregon.

 

I vores anmeldelse af serien uddelte vi seks stjerner og skrev bl.a.:

“Den legendariske, iskolde Nurse Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme om en usædvanlig vellykket TV-serie.”

Det er der åbenbart mange af Netflix’ næsten 200 millioner abonnenter, der er enige i, for på kun fire uger har hele 48 millioner (!) abonnenter/husstande bænket sig foran TV’et, mobilen eller tablet’en for at se Ratched gå fra koncepterne. Serien strøg direkte ind på førstepladsen den første uge og fortsætter med at tiltrække seere som fluepapir.

(Foto: Netflix)

Ratched er dermed den debutserie, der indtil videre har trukket flest seere i 2020, og nummer to siden Netflix’ start – kun overgået af den lettere langhårede The Witcher, som havde utrolige 76 millioner seere den første måned.

I forbindelse med resultatfremlæggelsen for 3. kvartal meddeler Netflix, at den ekstreme abonnementstilvækst, som de havde under den store corona-lockdown, nu er begyndt at aftage. I 1. kvartal fik Netflix globalt hele 16 millioner nye abonnenter, mens de i 2. kvartal kunne lægge yderligere 10,2 millioner til.

I 3. kvartal (juli-september) fik verdens største streaming-tjeneste derimod “kun” 2,2 millioner nye abonnenter – mindre, end markedet og Netflix selv havde forventet.

(Foto: Netflix)

På det seneste har Netflix også aflyst en række af sine mere kendte serier, såsom Glow, The Society og Altered Carbon. Den sidste, der fik dødsstødet, var det nye rumdrama Away, som kun nåede en enkelt sæson. Det skyldes efter sigende usikkerhed i forbindelse med corona-pandemien, lockdown og store produktionsomkostninger.

Om Netflix nu for alvor begynder at kunne mærke konkurrencen fra Disneys nye streaming-tjeneste Disney+, vides ikke. Men det er ikke nogen hemmelighed, at Disney+ har raget over 60 millioner abonnenter til sig siden lanceringen i november 2019 – og den er endda tilgængelig i langt færre lande end Netflix.

(Foto: Netflix)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.