Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Prime Video satser på nordisk indhold

Prime Video Norden indgår en tre-årig distributionsaftale med Nordisk Film.

Skrevet af / 30/10/2022 - 08:01
Prime Video satser på nordisk indhold

Amazons streamingtjeneste, Prime Video, har høj profil for tiden – ikke mindst takket være seersuccesen for alle tiders dyreste TV-serie, Ringenes Herre: Magtringene.

For et par uger siden kunne vi overvære den spektakulære sæsonafslutning på Magtringene; en serie, der uden tvivl har sikret Jeff Bezos & Co. en hær af nye abonnenter. Men én svale gør som bekendt ingen sommer.

Læs også The One to Rule Them All! Jeff Bezos kan grine hele vejen til banken - mens de fanatiske "hadere" hyler op.

Torsdag blev det afsløret, at streaming-giganten nu satser endnu mere på lokalt, nordisk indhold. Der vil blandt andet være dating, realityserier og film.

Den norske realityserie The Bridge (med Jakob Oftebro som programleder) bliver den første af disse. Senere kommer konkurrenceserien Good Luck Guys, og datingserien Heit.

The Bridge 1
Jakob Oftebro skal lede “The Bridge” på Prime Video næste år (Foto: Prime Video)

Men den største indholdsmæssige nyhed fra Prime Video er, at de nu har skrevet under på en tre-årig distributionsaftale med vores lokale filmgigant Nordisk Film.

Aftalen gælder fra 1. januar 2023, og annonceres som en af ​​de største filmaftaler i Norden nogensinde.

Aftalen vil omfatte de mest populære lokale såvel som internationale film, foruden hundredvis af episoder for børn og børnefilm.

En kæphøj Andreas Hjertø (Head of Nordic Content, Prime Video) udtaler:

Vi er stolte over at kunne meddele, at vi lancerer en af ​​de største filmaftaler i Norden nogensinde. Nordisk Film har nogle af de bedste afdelinger inden for distribution og produktion, og står for nogle af de mest sete og prisvindende film i regionen, såsom Druk, Tre nødder til Askepot og Sune. Vi er stolte af, at Prime Video vil kunne tilbyde alle Nordisk Films film til vores kunder i Norden.

Læs også Alkoholens glæder og forbandelser Thomas Vinterberg giver et yderst fascinerende indblik i vi skandinavers komplicerede forhold til alkohol.

Som en del af aftalen får Prime Videos kunder adgang til Nordisk Films filmbibliotek, bestående af hundredvis af internationale og nordiske stjernespækkede film, som har premiere fra efteråret 2023 og frem. Kommende titler inkluderer John Wick: Chapter 4 (Keanu Reeves og Bill Skarsgård), Ballad of Song Birds and Snakes (prequel-film til The Hunger Games) og Steven Spielbergs The Fabelmans.

The Fabelmans 1
The Fabelmans (Foto: Amblin Entertainment)

Nordiske titler inkluderer den danske film Jagtsæson, den norske familieserie Den første julen i Skomakergaten og svenske Bamse och världens minsta äventyr.

Kenneth Wiberg, Senior Vice President, Nordisk Film, er lige så begejstret:

Vi synes, det er mægtig spændende, at indgå denne nye aftale med Prime Video i Norden. Prime Video er en streamingtjeneste i øverste klasse, og tilbyder fantastisk indhold. Vi er meget glade for, at de ønsker at øge deres tilstedeværelse i Norden, og at Nordisk Film kan være med på den rejse. Nordisk Film Distribution fortsætter med at udvikle, erhverve og distribuere de bedste internationale og de mest efterspurgte lokale film i Norden. Med denne nye og spændende aftale underbygger vi vores position på forkant med markedet, hvad angår at tilbyde attraktivt indhold og banebrydende distributionssamarbejde. Vores nye aftale med Prime Video vil styrke vores position som Skandinaviens bedste udbyder af indhold.

Lige nu ser denne anmelder personligt mest frem til premieren på det kommende western-epos, The English, med Emily Blunt i hovedrollen. Kommer på Prime Video den 11. november 2022.

Læs også Se fyrige Emily Blunt! Her er Prime Videos trailer til den nye western-serie The English.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ventetiden er næsten forbi!

Snart er ventetiden forbi!

Slip dragerne løs!

Spionefterfølger

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid til mere fransk romantik

No more Netflix ...!

Ny trailer fra kostumedrama-verdenen

Traileren er her!

Komedie-legenden vender tilbage til rødderne!

Ventetiden er ovre!

Scroll to Top