Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Amazon Prime Video

God, billig og stærk på filmklassikere

Hos Amazon kan du boltre dig i et stort udvalg af (amerikansk) filmindhold og god kvalitet til en rimelig pris.
Karakter
Amazon Prime Video
Lyd & Billede mener
Stort udvalg af film
Glimrende billedkvalitet
Få, men virkelig gode originalserier
Alt for få originale film og serier
Intet lokalt indhold
Specifikationer

Abonnementspris

 • 45 kr. om måneden

De fleste har nok hørt om den globale e-handelsgigant Amazon, men det er ikke alle, der ved, at de også tilbyder deres egen streaming-tjeneste! Jeff Bezos ville have en finger med i alle markedssegmenter og kontrol over hele økosystemet.

Amazon Prime Video tilbyder en mængde film, serier og dokumentarfilm, og det vakte især opmærksomhed, da Top Gear-drengene Clarkson, Hammond og May annoncerede et skift til tjenesten.

Amazon har formået at tiltrække store navne som Al Pacino, Michael Connelly, Billy Bob Thornton og Woody Allen (som ganske vist fik sin aftale annulleret efter #MeToo-anklager).

John Krasinski i Tom Clancy’s Jack Ryan. (Foto: Amazon Prime Video)

Indhold

Amazon har bestemt ikke det største udbud af originalproducerede serier, men når det er sagt, så har de nok den højeste gennemsnitlige kvalitetsscore på deres serier! Det er meget sjældent, der kommer en original serie fra Bezos & Co., som vi virkelig bliver skuffede over.

Annonce

Aftalen med Michael Connelly om filmatisering af hans romanserie om den utrættelige drabsefterforsker ved LAPD Harry Bosch (Titus Welliver) satte fart på tjenesten. Serien er stadig blandt streaming-tjenestens flagskibe.

De originale serier er kendetegnet ved stor kunstnerisk frihed, kompromisløshed og bundsolid kvalitet i alle led. Hunters – med Al Pacino som nådesløs nazijæger i sin første TV-serie – er afgjort en af de bedste serier, vi har set det seneste år, og The Marvelous Mrs. Maisel, som er nået til 3. sæson, er noget af det mest charmerende og lunefulde humor man kan streame – fra nogen tjeneste. Også fantasy-fans har fået noget med den spektakulære Carnival Row.

Eller savner du mere mørk, sarkastisk sort humor og drama? Så behøver du ikke at lede længere, for Billy Bob Thornton kan ikke vente med at fortælle dig om sit beskidte liv som privat efterforsker i den herlige Goliath.

Hvis udbuddet af originalproduceret indhold er relativt tyndt, så tilbyder Amazon til gengæld et meget mere righoldigt filmarkiv. Tusinder af film (overvejende amerikanske) fra 1970’erne og frem til i dag, som du ikke finder på andre streaming-tjenester, er tilgængelige på Amazon – og det i god kvalitet. Bl.a. Runaway Jury fra 2003 og Clear and Present Danger fra 1994. F.eks. har de over 1.500 dramafilm i kataloget.

Du finder desværre ikke noget lokalt produceret nordisk indhold her, men Amazon er så småt begyndt med lokale produktioner i bl.a. Tyskland, Japan og Spanien.

Annonce

 

Originalt flagskibsindhold

 • Hunters
 • The Marvelous Mrs. Maisel
 • Bosch
 • The Man in the High Castle
 • Goliath
 • Jack Ryan
 • The Romanoffs
 • Homecoming
 • The Widow
 • The Boys
 • Carnival Row
 • Alex Rider
 • I Love Dick
 • The Grand Tour

 

Lyd- og billedkvalitet

Meget af indholdet fra Amazon streames i meget høj kvalitet med lav komprimering. Så længe du har en kompatibel enhed, kan du nyde videoerne i knivskarp 4K-opløsning og med funklende HDR-detaljer.

Vi har nok ikke set bedre streaming-kvalitet – superbe farver og ditto kontrast, knivskarpt og med suveræn dybde – end Jack Ryan har at byde på; en rigtig lækkerbisken i det dynamiske HDR10+ format på TV’er, der understøtter det.

Lyden er der også taget godt hånd om med Dolby Atmos 3D-lyd i mange tilfælde.

Annonce

Hvis man sammenligner den (i dobbelt forstand) mørke serie Carnival Row med Game of Thrones fra HBO Nordic, er kontrasten (!) slående. På Amazons Carnival Row er alle detaljer tydelige i selv de mørkeste scener, og sort er netop sort.

Amazon Prime Videos norske startside. (Foto: Tor Aavatsmark, Lyd & Billede)

Brugervenlighed

Da Amazon blev lanceret i Norden, var hele brugerfladen på engelsk, og mange af serierne var ikke engang tekstet. Den tid er forbi (de er for nylig endda holdt op med at opkræve gebyret i euro), og tjenesten er nem at bruge og navigere i.

Har en af de absolut bedste, mest intuitive og brugervenlige mobil-apps. Let at orientere sig i og flot kategoriseret. Sådan skal det gøres.

Platforme

Amazon Prime udmærker sig ved bred platformunderstøttelse og tilgængelighed. Indholdet kan ses i browsere, på iOS/Android, PlayStation og Xbox samt langt de fleste smart-TV’er.

Annonce

Bemærk, at du har brug for en kompatibel enhed til 4K HDR-indhold.

Titus Welliver i Bosch, 6. sæson. (Foto: HBO)

Konklusion

Amazon Prime scorer konsekvent højt på både udvalget af underholdning, brugervenlighed og et rekordhøjt teknisk niveau. Desuden er tjenesten billig.

Her finder du mange filmklassikere, der ikke er tilgængelige på andre tjenester som Netflix, HBO, Viaplay og Apple, samt nogle kanongode originalproducerede kvalitetsserier.

Er nok en af de mindre kendte streaming-tjenester i Norden, men det er synd og skam, for her får du virkelig valuta for pengene.

Annonce

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Netflix

Den største er stadig den bedste

Med et bredt, stadig voksende indholdsbibliotek og prima billedkvalitet er Netflix stadig bedst, når det kommer til streaming. Men de aggressive konkurrenter er lige i hælene!

Overvældende meget (og godt) originalt indhold
Bedst af de globale på lokalt indhold
Høj teknisk kvalitet på lyd og billede
Høj frekvens på nyudgivelser
Begrænset og lettere uddateret filmudvalg
Dyr i forhold til konkurrenterne

Disney+

En mus der brøler

Disney+ har et enormt arkiv af klassikere i topkvalitet. En god nummer to og meget (billig) underholdning for hele familien.

Har meget eksklusivt indhold til både store og små
God brugerflade og høj teknisk kvalitet
Hele Disney-, Marvel- og Star Wars-universet
Intet indhold fra eksterne producenter
Ikke meget nyt indhold (foreløbig)
Størstedelen af Fox-arkivet er endnu ikke tilgængeligt

HBO Nordic

Over sidste salgsdato

HBO Nordic tilbyder mange ikoniske serier, men trækkes ned i mudderet af begrædelig billedkvalitet. Heldigvis forventes en ny version – HBO Max – i 2021!

Flere originale, gode, eksklusive og populære serier
Game of Thrones!
Godt seriearkiv
Lyd- og billedkvalitet under middel
Dårlig, gammeldags brugervenlighed
Der kommer for lidt nyt indhold, som man SKAL se

Apple TV+

Mest for Apple-brugere

Apples egen streaming-tjeneste er en spændende nykommer med høj teknisk kvalitet. Vi savner bare mere og bedre originalt indhold!

God teknisk kvalitet
Brugbart filmudvalg
Enkelte gode originalserier
Meget lidt originalt indhold
Ikke særlig brugervenlig brugerflade

Viaplay

Godt og blandet fra Norden og verden

Viasats streaming-tjeneste er et godt alternativ for dig, der gerne vil “klippe kablet” og se, hvad du vil, præcis når du vil. Men det koster!

Bredt udvalg af (eksternt producerede) film og serier
Kan “pimpes” med sport og flow-TV
Mange reality-serier (hvis det da tæller som et plus)
Høj pris, og sportspakken koster endnu mere
Ikke meget nyt, originalt indhold
Mangler “must-see”-serier
forfatter

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.