Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Ny svensk-finsk serie – Kodenavn: Annika

SkyShowtime frigiver traileren til sin første nordiske serie.

Skrevet af / 16/08/2023 - 07:50
Ny svensk-finsk serie – Kodenavn: Annika

Den nyeste aktør på streamingmarkedet, SkyShowtime, fortsætter med at udfordre giganterne – og lancerer nu sin første nordiske originalserie.

Kodenavn: Annika (arbejdstitlen var ID) er en finsk-svensk nordisk noir-krimiserie.

Læs også Poker Face? Det vælter ind med nye film og TV-serier på SkyShowtime.

Historien handler om den finske kunstsvindel-efterforsker Emma, som går undercover for at infiltrere et auktionshus i Stockholm og undersøge firmaets forbindelse til en berygtet hvidvasker kendt som Blanko. For at undgå opdagelse vælger Emma dækidentiteten Annika, en temperamentsfuld selskabsdame, der lever for vilde fester, stoffer og alkohol, og som er den diametrale modsætning til den rolige og fattede Emma.

Med denne vilde facade begynder døre at åbne sig til den skjulte verden af kunstsvindel på højt niveau. Men at blive “Annika” betyder, at Emma må konfrontere minder fra fortiden, som hun har forsøgt at glemme – og samtidig forsøge ikke at miste sig i processen…

Nu er den første teaser-trailer her:

Krimiserien i seks afsnit er skabt af Mia Ylönen og Aleksi Bardy og tager os med ind i den skjulte verden af kunstsvindel samt udforsker det at have en dobbelt identitet.

I hovedrollen ses Sannah Nedergård (Den svovlgule himmel) som den finske kunstsvindel-efterforsker Emma/Annika. Det bliver Nedergårds første hovedrolle i en dramaserie.

Sannah Nedergård, “Kodenavn: Annika, sæson 1”. (Foto: SkyShowtime)

I pressemeddelelsen fortæller en begejstret Nedergård:

Optagelsen af denne serie har været den mest intensive opgave, jeg har været involveret i, men jeg har heller aldrig haft det så sjovt. At spille Emma og Annika ville aldrig have været muligt uden den ekspertise og hjertelighed, som hver eneste person i vores team udstråler. Jeg mener, det er en serie skabt med passion.”

I andre ledende roller ses Ardalan Esmaili (Snabba Cash) som Rasmus Ståhlgren, Eva Melander som Rina Olander og Helena Bergström (Änglagård) som Agatha Torstensson samt Pekka Strang, Clarisse Lhoni-Botte og Charles Martins (Emily in Paris).

Læs også Nyt liv for nordiske serier! Beforeigners, Lust og Kamikaze genopstår hos SkyShowtime.

Kodenavn: Annika er instrueret af den finske instruktør AJ Annila (Peacemaker).

Kodenavn - Annika, sesong 1_1 (4) Kodenavn - Annika, sesong 1_1 (3) Kodenavn - Annika, sesong 1_1 (9) Kodenavn - Annika, sesong 1_1 (5) Kodenavn - Annika, sesong 1_1 (6) Kodenavn - Annika, sesong 1_1 (7) Kodenavn - Annika, sesong 1_1 (8) Kodenavn - Annika, sesong 1_1 (10) Kodenavn - Annika, sesong 1_1 (11) Kodenavn - Annika, sesong 1_1 (13) Kodenavn - Annika, sesong 1_1 (12) Kodenavn - Annika, sesong 1_1 (14)
<
>
Kodenavn: Annika, 1. sæson (Foto: SkyShowtime)

Seriens skaber, Mia Ylönen, siger:

“Vi interviewede en tidligere undercover-officer og eksperter i bedrageri for at få historien til at finde rodfæste i den virkelige verden af afslørede identiteter og kunstsvindel og tilføjede en hovedfigur, der er fuldstændig uvidende om sin mørke side. Emma dykker hovedkulds ned i undercover-arbejdet og bliver omgående bidt af det – uden at være klar over, at hendes dækidentitet på et eller andet tidspunkt vil afsløre hendes mørkeste hemmeligheder.”

Kodenavn: Annika, sæson 1. (Foto: SkyShowtime)

Kodenavn: Annika får streamingpremiere i løbet af september i år.

Læs også Game over! Paramount bekræfter nu at Yellowstone-serien afsluttes.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Slip dragerne løs!

Spionefterfølger

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid til mere fransk romantik

No more Netflix ...!

Ny trailer fra kostumedrama-verdenen

Traileren er her!

Komedie-legenden vender tilbage til rødderne!

Ventetiden er ovre!

Premiere til efteråret!

Sci-fi-klassiker klar til streaming!

Scroll to Top