Ny dansk Netflix-serie: Nisser

Netflix lover os en klassisk julehistorie med et strejf af overnaturligt gys.
Annonce
Annonce
forfatter

For knap to uger siden udsendte Netflix traileren til deres første norske film, Kadaver, og i dag annoncerer streaming-giganten så en ny dansk serie: Nisser. Skaberne af den kommende serie er det samme hold, som står bag Netflix-serien The Rain.

Læs også
The Rain - se sidste sæsons trailer Kan de overleve hinanden? Netflix udgiver i dag traileren til sidste sæson af den danske apokalypse-serie The Rain.

Den dansksprogede serie starter i disse dage optagelserne uden for København og vil byde på “de ægte, monstrøse væsner, der har inspireret de myter, vi alle sammen kender”. I hovedrollerne ses bl.a. Ann Eleonora Jørgensen, Rasmus Hammerich, Peder Thomas Pedersen, Lila Nobel (The Rain) og Lukas Løkken (The Rain).

I pressemeddelelsen kan vi læse følgende om handlingen:

“I håbet om at genfinde hinanden rejser en lille storbyfamilie på juleferie til en afsides dansk ø. Her opdager de dog snart, at øens hemmelighedsfulde beboere lever i samhørighed med farlige væsener i skoven, som viser sig at være … nisser. Ikke dem, vi kender fra eventyrene, men virkelige, blodtørstige nisser. Da familiens lillesøster, Josefine, finder en såret ungnisse, tager hun den med sig hjem i håb om at redde den. Dermed bryder hun uforvarende en århundredgammel balance mellem mennesker og nisser, og kaster alle på øen ud i en livsfarlig kamp om tro, håb og ren overlevelse.”

Den nye danske Netflix-serie Nisser bliver noget helt andet end den klassiske Nissebanden. (Foto: DR)

Den nye serie vil kun bestå af seks episoder. Handlingen foregår (selvfølgelig) i Danmark, og serien er skabt og skrevet af Stefan Jaworski (Den som dræber, Når støvet har lagt sig). Instruktionen står Roni Ezra (Sygeplejeskolen) for, og serien produceres af Elise H. Lund for Miso Film.

Premieredatoen kendes p.t. ikke.

Nisser er baseret på en original idé fra Jannik Tai Mosholt og Christian Potalivo (The Rain), som også er executive producers.

Peter Bose, der er CEO i Miso Film, siger:

“Med vores nye Netflix-serie, Nisser, fortsætter vi det stærke partnerskab, vi har opbygget med Netflix gennem tre sæsoner af The Rain. Nisser er en julet gyserserie, der udforsker præmissen: ‘Tænk, hvis nisser findes i virkeligheden og er farlige?’ Endnu en gang viser Netflix, at de tør, når andre ikke gør. Vi vil gerne rose Netflix for at åbne dørene for nye genrer, som vi ikke tidligere har haft ressourcer til at udvikle og producere i vores lokale marked. Nisser bliver udelukkende optaget omkring København, og vi ser frem til at give Netflix’ abonnenter et unikt twist på julegenren.”

Tesha Crawford fra Netflix tilføjer:

“Der er mange grunde til, at vi ser frem til denne nye danske produktion. Det resonerer altid godt i Norden, når vi tapper ind i de lokale myter og, som det er tilfældet med Nisser, omdanner dem til en moderne julehistorie – med et strejf af horror.”

 

/ registrér dig for at læse denne artikel gratis

Bekræft venligst inden tilmelding

Jeg accepterer Lyd & Billedes Vilkår og betingelser. Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve og information. Dette kommer kun et par gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.

eller tilmeld dig via e-mail

Glemt adgangskode? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage en mail med et link til at lave en ny adgangskode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Lillebitte sub med uanede kræfter.
Især OnePlus 9 bliver en markant opgradering i forhold til OnePlus 8, mens skærmene ikke forandrer sig meget i forhold til sidste år.
En af de mest populære Netflix-film nogensinde får snart sin opfølger(-e?).
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Reporter-udgave med kevlar
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.