Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Ny dansk Netflix-serie: Nisser

Netflix lover os en klassisk julehistorie med et strejf af overnaturligt gys.

Skrevet af / 06/10/2020 - 18:19
Ny dansk Netflix-serie: Nisser

For knap to uger siden udsendte Netflix traileren til deres første norske film, Kadaver, og i dag annoncerer streaming-giganten så en ny dansk serie: Nisser. Skaberne af den kommende serie er det samme hold, som står bag Netflix-serien The Rain.

Læs også The Rain - se sidste sæsons trailer Kan de overleve hinanden? Netflix udgiver i dag traileren til sidste sæson af den danske apokalypse-serie The Rain.

Den dansksprogede serie starter i disse dage optagelserne uden for København og vil byde på “de ægte, monstrøse væsner, der har inspireret de myter, vi alle sammen kender”. I hovedrollerne ses bl.a. Ann Eleonora Jørgensen, Rasmus Hammerich, Peder Thomas Pedersen, Lila Nobel (The Rain) og Lukas Løkken (The Rain).

I pressemeddelelsen kan vi læse følgende om handlingen:

“I håbet om at genfinde hinanden rejser en lille storbyfamilie på juleferie til en afsides dansk ø. Her opdager de dog snart, at øens hemmelighedsfulde beboere lever i samhørighed med farlige væsener i skoven, som viser sig at være … nisser. Ikke dem, vi kender fra eventyrene, men virkelige, blodtørstige nisser. Da familiens lillesøster, Josefine, finder en såret ungnisse, tager hun den med sig hjem i håb om at redde den. Dermed bryder hun uforvarende en århundredgammel balance mellem mennesker og nisser, og kaster alle på øen ud i en livsfarlig kamp om tro, håb og ren overlevelse.”

Den nye danske Netflix-serie Nisser bliver noget helt andet end den klassiske Nissebanden. (Foto: DR)

Den nye serie vil kun bestå af seks episoder. Handlingen foregår (selvfølgelig) i Danmark, og serien er skabt og skrevet af Stefan Jaworski (Den som dræber, Når støvet har lagt sig). Instruktionen står Roni Ezra (Sygeplejeskolen) for, og serien produceres af Elise H. Lund for Miso Film.

Premieredatoen kendes p.t. ikke.

Nisser er baseret på en original idé fra Jannik Tai Mosholt og Christian Potalivo (The Rain), som også er executive producers.

Læs også Se traileren til Kadaver I dag kom traileren til den første norske originalfilm fra Netflix: Kadaver.

Peter Bose, der er CEO i Miso Film, siger:

“Med vores nye Netflix-serie, Nisser, fortsætter vi det stærke partnerskab, vi har opbygget med Netflix gennem tre sæsoner af The Rain. Nisser er en julet gyserserie, der udforsker præmissen: ‘Tænk, hvis nisser findes i virkeligheden og er farlige?’ Endnu en gang viser Netflix, at de tør, når andre ikke gør. Vi vil gerne rose Netflix for at åbne dørene for nye genrer, som vi ikke tidligere har haft ressourcer til at udvikle og producere i vores lokale marked. Nisser bliver udelukkende optaget omkring København, og vi ser frem til at give Netflix’ abonnenter et unikt twist på julegenren.”

Tesha Crawford fra Netflix tilføjer:

“Der er mange grunde til, at vi ser frem til denne nye danske produktion. Det resonerer altid godt i Norden, når vi tapper ind i de lokale myter og, som det er tilfældet med Nisser, omdanner dem til en moderne julehistorie – med et strejf af horror.”

Læs også Har du virkelig brug for Disney+? Med lanceringen af Disney+ er streaming-krigen for alvor i gang, men hvilke streaming-abonnementer SKAL du have?

 

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Game over?

Percy Jackson-trailer

Mr. & Mrs. Smith vender tilbage!

Mordet i Venedig: Klar til streaming!

Bedre end Yellowstone?

Spidey!

Reacher-trailer

Forlænget!

Klar til streaming

Men Yellowstone er ikke (helt) død

Kommer til Disney+!

Sådan fungerer Dashtoon

0
Scroll to Top