TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Netflix’ første norske film

I dag kom traileren til den første norske originalfilm fra Netflix: Kadaver.

Med lanceringen af Disney+ på det nordiske marked er streaming-krigen for alvor spidset til.

Netflix har forberedt sig på Disneys “nedkomst” i årevis, og opskriften var, at streaming-giganten skulle opbygge deres eget unikke indholdskatalog med stærke serier og film, som man kun kunne se på Netflix. Desuden skulle der satses kraftigt på lokalt indhold, såsom The Rain, Ragnarok, Quicksand – Størst af alt og Papirhuset.

Har du virkelig brug for Disney+? Med lanceringen af Disney+ er streaming-krigen for alvor i gang, men hvilke streaming-abonnementer SKAL du have?

Den 4. november kommer Netflix’ anden originalproducerede svenske serie, Love and Anarchy, men allerede den 22. oktober kan du se den første norske Netflix-film: Kadaver.

I dag kom traileren til Kadaver så.

 

Kadaver er skrevet og instrueret af Jarand Herdal, og i hovedrollerne ses Gitte Witt, Thorbjørn Harr (Tunnelen), Thomas Gullestad, Helge Jordal og Kingsford Siayor (Hjem til jul).

Om serien siger Netflix:

“Kadaver er en norsk psykologisk gyser, der undersøger, hvor langt mennesker kan presses. I kølvandet på en atomkatastrofe er Leonora (Gitte Witt), Jacob (Thomas Gullestad) og deres datter Alice (Tuva Olivia Remman) på randen af overlevelse. En dag inviterer det lokale hotel en række overlevende til et teaterstykke, inklusive et måltid mad, som velgørenhed over for de nødlidende. Uden rigtig at have andet valg beslutter familien på tre sig for at besøge hotellet.

k2 k3 k7 k6 k5 k4
<
>
(Foto: Netflix)

Hoteldirektøren Mathias (Thorbjørn Harr) præsenterer hele hotellet som teaterscene. Publikum får masker på for at skelne dem fra skuespillerne, men stykket tager en ubehagelig drejning, da gæsterne begynder at forsvinde. Skellet mellem virkelighed og skuespil bliver hurtigt utydeligt, indtil Alice forsvinder for næsen af Leo og Jacob, og der ikke længere er nogen tvivl: Der er noget helt galt med Mathias’ hotel.”

Filmen er produceret af Espen Horn og Kristian Strand Sinkerud fra Motion Blur Films. Det færdige resultat kan ses af Netflix’ næsten 200 millioner abonnenter den 22. oktober.

(Foto: Netflix)

Skriv en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.