Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Glædelig jul: Der kommer en 3. sæson af Exit!

Hedonisterne fra Oslos finansverden har mere narko og Viagra i pengeskabet.

Skrevet af / 02/12/2021 - 14:09
Glædelig jul: Der kommer en 3. sæson af Exit!

NRK’s megasucces om de økonomiske hedonister fra Oslos svar på Wall Street får (heldigvis) en 3. sæson! Den norske statskanal kan i dag bekræfte, at de har givet grønt lys til 3. sæson af Exit.

Executive producer Petter Testmann-Koch lover mere indsigt i sociopaternes livsstil:

“Med 3. sæson har Øystein Karlsen skrevet sit hidtil bedste manuskript. Men det bliver ikke mere lystigt af den grund. Det bliver lige så mørkt, vanvittigt, rammende og morsomt, som kun Øystein kan gøre det, og så sætter han spotlight på en del dysfunktionalitet i vores samfund. Vi vil ikke røbe så mange detaljer endnu, men det kommer nok ikke som nogen stor overraskelse, at tredje gang ikke er lykkens gang for hovedpersonerne.”

Exit, sesong 1_4 Exit, sesong 1_29 Exit, sesong 1_21 Exit, sesong 1_23 Exit, sesong 1_31 Exit, sesong 1_25 Exit, sesong 1_33 Exit, sesong 1_34 Exit, sesong 1_38 Exit, sesong 1_40 Exit, sesong 1_53 Exit, sesong 1_56 Exit, sesong 1_57 Exit, sesong 1_5 exit-nrk-lydogbilde Exit_sesong_1_3 Exit, sesong 1_6 picture1
<
>
Fra 2. sæson af Exit. (Foto: NRK)

På baggrund af interviews med unge, fremadstormende finansakrobater har Øystein Karlsen skrevet og instrueret en slags nordisk blanding af Billions og The Wolf of Wall Street med en serie, der både er underholdende, morsom og indimellem direkte ubehagelig.

I Exit møder vi fire mænd, der har røven fuld af penge, har oplevet alt, før de fyldte 30, keder sig i deres blaserte tilværelse og tror, de ejer verden. Gordon Gekko er uden tvivl en mand, de forguder.

Læs også Sociopaternes legeplads 2. sæson af Exit følger i samme fascinerende fodspor som 1. sæson, og det er ikke så tosset.

Adam (Simon J. Berger) elsker kokain, lækre ludere, dyre ure og Porscher. Henrik (Tobias Santelmann) er gruppens glade dreng, men har en plagsom kone og fire børn, om hvem han selv siger, at han deltager med ca. fem procent af deres opdragelse, som for det meste er overladt til familiens au pair.

Jeppe (Jon Øigarden) er gruppens Gordon Gekko. Han fester lige så hårdt som de andre – næsten – men har væsentlig mere styr på livet. William (Pål Sverre Hagen) har slået sig op på ejendomme og kan ikke fordrage hverken sin bipolare kone eller deres irriterende møgunger.

Livet er en endeløs grå, socialdemokratisk hverdag, hvor de eneste lyspunkter er ludere og kokainfester med vennerne.

Fra 1. sæson af Exit. (Foto: NRK)

1. sæson havde premiere i efteråret 2019, og Øystein Karlsens serie tog Norden, og resten af verden, med storm. 2. sæson kom i marts sidste år.

Læs også Sex, drugs, money and more drugs! Et fascinerende indblik i macho- og røvhulskulturen i den norske finansverdens indercirkler.

Producer Marianne Furevold-Boland siger til NRK:

“Det bliver festligt at vende tilbage i Exit-universet og tage personerne og historierne nogle skridt videre. Karaktererne har både provokeret og fascineret, og jeg håber, at beslutningen om at lave en ny sæson vil glæde såvel publikum som holdet bag.”

Serieskaber Øystein Karlsen. (Foto: Stephen Butkus/Fremantle/NRK)

Serieskaber, instruktør og manuskriptforfatter Øystein Karlsen vil ikke afsløre detaljer om handlingen i 3. sæson, men kan bekræfte, at manuskriptet er færdigskrevet:

“Langsomt, men sikkert er historien vokset frem. Både gennem virkelige begivenheder, som vi har fået fortalt, og ved at bygge videre på de personer, vi har. Ideerne til 3. sæson kommer i høj grad tre steder fra: Jeg har tilbragt en del tid hos det norske bagmandspoliti. Jeg har også haft samtaler med Tax Justice Network om alt fra kryptovaluta til, hvordan norsk vindkraft tjener milliarder til virksomheder, som ingen ved hvem ejer. Og så har jeg ikke mindst lavet interviews med folk i miljøet. De bliver bare ved med at levere – det er et overflødighedshorn af galskab.”

Optagelserne til 3. sæson af Exit starter til foråret med planlagt premiere i foråret 2023.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Slip dragerne løs!

Spionefterfølger

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid til mere fransk romantik

No more Netflix ...!

Ny trailer fra kostumedrama-verdenen

Traileren er her!

Komedie-legenden vender tilbage til rødderne!

Ventetiden er ovre!

Premiere til efteråret!

Sci-fi-klassiker klar til streaming!

Scroll to Top