TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Gallapremiere på Netflix’ Ragnarok

En uge før Netflix lancerer sin første norske originalserie, inviterede streaming-giganten til gallapremiere i Oslo.

forfatter
Publiceret 24/01/2020 - 17:25

Otte dage før Netflix lancerer sin første norske originalserie, Ragnarok, inviterede streaming-giganten verdenspressen, skuespillerne, crewet og en stor del af lokalbefolkningen fra Odda, hvor serien er optaget, til gallapremiere i Oslos største biograf, Colosseum Kino. Lyd & Billede var selvfølgelig til stede.

Sammen med det danske produktionsselskab SAM Productions giver serieskaber Adam Price og Netflix os en ungdomsserie om de gamle nordiske guder, sat i nutidens Norge og med aktuelle emner som miljøkrise og overforbrug samt mere tidløse ungdomsproblematikker på programmet.

Colosseum Kino. (Foto: Tor Aavatsmark, Lyd & Billede)

Ordet ‘ragnarok’ stammer fra den nordiske mytologi og beskriver verdens ende – hvilket burde give godt materiale til en TV-serie!

Ragnarok fra den nordiske mytologi. (Illustration fra newmediarockstars.com)

Historien handler om indbyggerne i den lille by Edda, hvor alle måske ikke helt er, hvad de udgiver sig for at være. Sammen med indbyggerne oplever vi en verden i drastisk forandring: Smeltende poler, varme vintre og voldsom nedbør. Ja, der er sikkert dem, som vil sige, at vi nærmer os et nyt ragnarok. Medmindre nogen griber ind i tide …

Premiereklare skuespillere på den røde løber. Fra venstre: Theresa Frostad Eggesbø, Danu Sunth, Jonas Strand Gravli, David Stakston og Herman Tømmeraas. (Foto: Tor Aavatsmark, Lyd & Billede)

På rollelisten finder vi bl.a. David Stakston (David), Jonas Strand Gravli (Laurits), Theresa Frostad Eggesbø (Saxa), Herman Tømmeraas (Fjor) og Emma Bones (Gry) samt Henriette Steenstrup, Odd-Magnus Williamson, Synnøve Macody Lund, Bjørn Sundquist og Gísli Örn Garðarsson.

Efter lokale skandinaviske Netflix-produktioner som den danske The Rain og den svenske Quicksand – Størst af alt er det nu Norges tur.

Fra serien. (Foto: Netflix)

“Det er en stor fornøjelse at være med til at skabe en ny norsk Netflix-serie. Vi tror på, at Norden har sin egen stemme, når det kommer til historiefortælling, og det vil vi gerne være med til at vise med denne stort anlagte serie, som bliver skrevet af et nordisk forfatterhold bestående af forfattere fra Norge, Sverige og Danmark,” siger Adam Price. Han fortsætter:

“Serien tager sit udgangspunkt i en problemstilling, som ikke kun mennesker i Norden, men over hele verden i stigende grad bliver tvunget til at forholde sig til; vores klima, som gennem de senere år har været under voldsom forandring. Polerne smelter med en hastighed, ingen havde forventet. Vi går gennem lange tørkeperioder. Vintrene er for varme. Oftere og oftere oplever vi voldsomme skybrud. På alle måder ekstreme vejrforhold. Verden er under forandring, og nogen vil måske påstå, at vi er på vej mod et nyt Ragnarok. Medmindre nogen når at gribe ind …”

Serieskaber Adam Price interviewer de unge skuespillere før forevisningen. (Foto: Tor Aavatsmark, Lyd & Billede)

Price er både serieskaber, manuskriptforfatter og executive producer på Ragnarok. Han arbejder sammen med det norske producer og manuskriptforfatter Simen Alsvik (Lilyhammer, Næste sommer) og producerne Meta Louise Foldager Sørensen (Antikrist, Melancholia) og Stine Meldgaard Madsen. Den norske producentforening har i øvrigt været ude og kritisere Netflix for, at en norsk serie skal produceres af et dansk produktionsselskab.

Den omsværmede skuespiller Herman Tømmeraas (kendt fra Skam) tog sig tid til at posere med norske fans under premieren i Oslos største biograf. (Foto: Tor Aavatsmark, Lyd & Billede)

Ragnarok (alle seks episoder) har global premiere den 31. januar. Lyd & Billede krydser fingre for en væsentlig bedre oplevelse end den begrædelige britisk-norske Netflix-serie The Innocents.

PS! Allerede mandag den 27. januar kan du læse vores anmeldelse af Ragnarok her!

Lyd & Billedes udsendte som linselus ved gallapremieren på Ragnarok. (Foto: Lyd & Billede)

Se en række videoer fra gallapremieren her:

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Schweizisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret af fans, der får del i overskuddet, hvis filmen bliver en succes.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend