Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Avatar gør comeback i biografen

Om blot et par uger kan du gå i biografen og få et gensyn med James Camerons mega-succes, Avatar.

Skrevet af / 24/08/2022 - 16:01
Avatar gør comeback i biografen

I forbindelse med lanceringen af ​​den nye trailer til toeren, Avatar: The Way of Water, annoncerede Disney (som nu ejer 20th Century Fox) samtidig, at de ønskede at genudsende Avatar i biograferne til efteråret.

I 2009 skrev den maniske instruktør James Cameron filmhistorie med sit VISUELLE mesterværk, Avatar – den mest indbringende film nogensinde.

3D-teknologien var på sit højeste, alle talte om det, og antallet af besøgstallene til 3D-film i biografen var rekordhøjt. Ved den årlige CES-messe i Las Vegas (2010) var 3D det eneste, tv-producenterne promoverede.

Hvis du ville bruge den nye teknologi på dit eget værelse, skulle du investere i et nyt flagskibs-tv og være parat til at bruge 3-6.000 kroner alene på briller. Derudover var du i fare for ikke at kunne bruge dine 3D-briller, hvis naboen inviterede dig til 3D-filmaften, hvis han nu havde et andet tv-mærke.

Avatar (Foto: 20th Century Fox)

Vi indrømmer det gerne, vi lod os imponere og rive med af den visuelt storslåede film, men vi var også så fremadskuende, at vi skrev i anmeldelsen:

… hvis vi skræller al den digitale staffage (og 3D-effekten) væk, så står vi tilbage med en ganske almindelig, rent ud sagt klichéfyldt, historie om kampen mellem det gode og det onde i en fjern galakse – far, far away.

Det er den 23. september, filmen bliver relanceret i biograferne, og i dag udkom en ny trailer:

Men der er mere i vente fra de blå avatarer på Pandora!

Det virker ikke, som om Cameron tog særlig notits af vores anmeldelse, han fokuserede snarere på de astronomiske billetindtægter; i hvert fald har canadieren ikke de sidste 13 (!) år fokuseret på NOGET ANDET end opfølgende film til sit sci-fi-epos. Og ja, vi taler efterfølgere i flertal – hele fire styks.

Filmene har støt og roligt fået nye premieredatoer, og selv om det i højeste grad er rigtigt, at corona-helvede har udskudt biografpremiererne for de fleste blockbusters de sidste to-tre år, skal vi faktisk huske, at Avatar 2  oprindeligt var planlagt til at have premiere i 2014!

Samme år skrev vi, at optagelserne var startet i New Zealand. Først i efteråret 2020 kunne vi meddele, at optagelserne var afsluttet.

Læs også Dragens tidsalder HBO Max satser stort på, at prequel-serien til Game of Thrones vil løfte streaming-tjenesten til gamle højder. Det tror vi, den vil!

I forbindelse med afslutningen af ​​optagelserne udtalte Cameron:

“COVID hit us like it hit everybody. We lost about four and a half months of production. As a result of that, we’ve rolled around one more full year for a release in December of 2022. That’s been announced already. (…) …that doesn’t mean I have an extra year to finish the film because the day we deliver ‘Avatar 2,’ we’ll just start working on finishing ‘Avatar 3′. So where we are right now, I’m down in New Zealand shooting, we’re shooting the remainder of the live-action.”

20th Century Fox offentliggjorde traileren til Avatar: The Way of Water tidligere på året. Filmen er James Camerons første efterfølger til Avatar.

Efterfølgeren har biografpremiere den 14. december 2022.

Mere end et årti efter begivenhederne i den første film får vi i Avatar: The Way of Water historien om familien Sully (Jake, Neytiri og deres børn), om tragedierne, der følger dem, og om hvor langt de skal gå for at beskytte hinanden og holde sig i live.

Filmen er instrueret af James Cameron og produceret af Cameron og Jon Landau.

På rollelisten er Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement og Kate Winslet.

Avatar 2 1
Avatar 2: The Way of Water (Foto: 20th Century Fox)

Premieredatoen for Avatar 2 er sat til 14. december – så der er stadig en del post production-arbejde i forude.

Og hænger man på, er der mere at glæde sig til:

Avatar 3: 2024
Avatar 4: 2026
Avatar 5: 2028

Avatar 2 7 989x522 1 Avatar 2 5 989x522 1 Avatar 2 2 989x522 1 Avatar 2 3 989x522 1 Avatar 2 4 989x522 1 Avatar 2 6 989x522 1 Avatar 2 9 989x1465 1 Avatar 2 8 989x522 1
<
>
Avatar 2: The Way of Water (Foto: 20th Century Fox)
Læs også Nu er musen størst af alle! Det tog kun Mickey Mouse & Co. to et halvt år at vippe Netflix af streaming-tronen.
Avatar relansering
Avatar (Foto: 20th Century Fox)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ventetiden er ovre!

Premiere til efteråret!

Sci-fi-klassiker klar til streaming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar til endnu en runde?

Et godt grin forlænger livet!

Kongen brøler igen!

De kriminelles hærgen fortsætter i Kingstown

Harry Potter-lydbøgerne får Dolby Atmos

Se den nye trailer fra Holocaust-helvedet

Hysterisk ny trailer!

Scroll to Top