TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Avatar 2: Optagelserne er færdige

James Camerons længe ventede (?) efterfølger til megasuccesen Avatar får premiere den 26. december – om to år!

forfatter
Publiceret 04/10/2020 - 15:06

I 2009 skrev den maniske instruktør James Cameron filmhistorie med sit visuelle mesterværk Avatar. 3D-teknologien var på sit højeste, alle snakkede om det, og billetsalget til 3D-film i biograferne var rekordhøjt. På den årlige CES-messe i Las Vegas i 2010 var 3D det eneste, TV-producenterne talte om.

Hvis man ville boltre sig i den nye teknologi i egen stue, måtte man ikke alene investere i et nyt flagskibs-TV, men også være forberedt på at brænde 3.000-5.000 kroner af på 3D-briller til hele familien. Ovenikøbet var der risiko for, at man ikke kunne bruge sine 3D-briller, hvis naboen inviterede til 3D-filmaften, og han havde et andet TV-mærke.

 

Vi indrømmer det gerne: Vi var imponeret og blev revet med af den visuelt storslåede Avatar, men vi var også så fremsynede, at vi i anmeldelsen skrev:

“Hvis man skræller alt det digitale tjuhej og 3D-effekterne væk, sidder man tilbage med en ganske ordinær, ja faktisk ret klichépræget historie om kampen mellem det gode og det onde i en fjern, fjern galakse.”

Det lader dog ikke til, at Cameron tog særlig notits af vores anmeldelse, men snarere fokuserede på de astronomiske billetindtægter, for de sidste 11 år har canadieren arbejdet på efterfølgere til sit sci-fi-epos. Og ja, vi taler om efterfølgere i flertal – hele fire af slagsen.

Avatar 2. (Foto: Fox/Disney)

Filmene har løbende fået nye premieredatoer, og selv om det allerhøjeste grad er rigtigt, at corona-helvedet har udskudt biografpremieren på de fleste storfilm i 2020, så må vi lige minde om, at Avatar 2 oprindelig havde planlagt premiere i 2014!

Samme år skrev vi, at optagelserne var startet i New Zealand.

Læs også Corona: Biografernes nådestød? Lockdown i USA giver os et fattigt biograftilbud.

I forbindelse med afslutningen af optagelserne udtaler Cameron:

“COVID hit us like it hit everybody. We lost about four and a half months of production. As a result of that, we’ve rolled around one more full year for a release in December of 2022. That’s been announced already. … That doesn’t mean I have an extra year to finish the film because the day we deliver ‘Avatar 2,’ we’ll just start working on finishing ‘Avatar 3.’ So where we are right now, I’m down in New Zealand shooting, we’re shooting the remainder of the live-action.”

Men nu ser det ud til, at den første fortsættelse er ved at materialisere sig: Variety kunne for få dage siden meddele, at indspilningen af Avatar 2 var afsluttet, og at 95 procent af scenerne til Avatar 3 også var i kassen (de er optaget samtidig).

Avatar. (Foto: Fox/Disney)

Premieredatoen for Avatar 2 (den foreløbige, skal det understreges) er sat til den 22. december 2022 – så der er MEGET post production-arbejde i vente.

Og hvis vi lever så længe, er der mere at se frem til:

Avatar 3: 2024
Avatar 4: 2026
Avatar 5: 2028

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Damer, kokain og hurtige penge. What’s not to like! De tre livsglade ex-prostituerede med bagagen fuld af dæmoner gør et sidste desperat forsøg på at undslippe fortiden. Og vi hænger fortsat på.
Her ser du Yellowstone! Serieskaber Taylor Sheridan er blandt de hotteste navne i streamingbranchen for tiden - men hvor (og hvordan) får du set alle hans eminente serier?
Biografsucces! Fans af Avatar-franchisen kan nu se frem til mange opfølgende film.
Svensk storeslem! Ruben Östlund og Triangle of Sadness gør lykke hos Oscar-akademiet. Norge nomineres for nok en kortfilm.
Ikke ligefrem Hitlerjugend Endnu en gang stifter vi bekendtskab med filmlegenden Al Pacino i hans ikonisk rolle som outreret nazist-jæger.
Følg Lyd & Billede