Avatar 2: Optagelserne er færdige

James Camerons længe ventede (?) efterfølger til megasuccesen Avatar får premiere den 26. december – om to år!
forfatter

I 2009 skrev den maniske instruktør James Cameron filmhistorie med sit visuelle mesterværk Avatar. 3D-teknologien var på sit højeste, alle snakkede om det, og billetsalget til 3D-film i biograferne var rekordhøjt. På den årlige CES-messe i Las Vegas i 2010 var 3D det eneste, TV-producenterne talte om.

Hvis man ville boltre sig i den nye teknologi i egen stue, måtte man ikke alene investere i et nyt flagskibs-TV, men også være forberedt på at brænde 3.000-5.000 kroner af på 3D-briller til hele familien. Ovenikøbet var der risiko for, at man ikke kunne bruge sine 3D-briller, hvis naboen inviterede til 3D-filmaften, og han havde et andet TV-mærke.

 

Vi indrømmer det gerne: Vi var imponeret og blev revet med af den visuelt storslåede Avatar, men vi var også så fremsynede, at vi i anmeldelsen skrev:

“… hvis man skræller alt det digitale tjuhej og 3D-effekterne væk, sidder man tilbage med en ganske ordinær, ja faktisk ret klichépræget historie om kampen mellem det gode og det onde i en fjern galakse – far, far away.”

Det lader dog ikke til, at Cameron tog særlig notits af vores anmeldelse, men snarere fokuserede på de astronomiske billetindtægter, for de sidste 11 år har canadieren arbejdet på efterfølgere til sit sci-fi-epos. Og ja, vi taler om efterfølgere i flertal – hele fire af slagsen.

Annonce
Avatar 2. (Foto: Fox/Disney)

Filmene har løbende fået nye premieredatoer, og selv om det allerhøjeste grad er rigtigt, at corona-helvedet har udskudt biografpremieren på de fleste storfilm i 2020, så må vi lige minde om, at Avatar 2 oprindelig havde planlagt premiere i 2014!

Samme år skrev vi, at optagelserne var startet i New Zealand.

Læs også
Corona: Biografernes nådestød? Lockdown i USA giver os et fattigt biograftilbud.

I forbindelse med afslutningen af optagelserne udtaler Cameron:

“COVID hit us like it hit everybody. We lost about four and a half months of production. As a result of that, we’ve rolled around one more full year for a release in December of 2022. That’s been announced already. … That doesn’t mean I have an extra year to finish the film because the day we deliver ‘Avatar 2,’ we’ll just start working on finishing ‘Avatar 3.’ So where we are right now, I’m down in New Zealand shooting, we’re shooting the remainder of the live-action.”

Men nu ser det ud til, at den første fortsættelse er ved at materialisere sig: Variety kunne for få dage siden meddele, at indspilningen af Avatar 2 var afsluttet, og at 95 procent af scenerne til Avatar 3 også var i kassen (de er optaget samtidig).

Avatar. (Foto: Fox/Disney)

Premieredatoen for Avatar 2 (den foreløbige, skal det understreges) er sat til den 22. december 2022 – så der er MEGET post production-arbejde i vente.

Og hvis vi lever så længe, er der mere at se frem til:

Avatar 3: 2024
Avatar 4: 2026
Avatar 5: 2028

Annonce

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce
Annonce

Læs også