TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR

Anmeldelse She-Hulk, sæson 1

Cheesy! Men på den gode måde

Der er mange dyr i Arken – og åbenbart endnu flere i Marvel-universet. She-Hulk er faktisk et frisk pust indenfor genren.

forfatter
Publiceret 17/08/2022 - 23:31
Karakter
Komedie
She-Hulk, sæson 1

I 2003 fik Eric Bana (Hulk, instrueret af Ang Lee) æren for at bringe Hulken, den vrede grønne mand, ind i vores moderne tid. Desværre blev Bana allerede fem år senere erstattet af Edvard Norton i The Incredible Hulk, som blev startskuddet for “Fase 1” i Marvel-universet.

Men Norton havde, ligesom den store, stærke mand han portrætterede på skærmen, sine personlige problemer med håndtering af vrede – og fik derfor sparket. Heldigvis erstattede Marvel ham med karakterskuespilleren Mark Ruffalo.

Siden The Avengers (2012) har Ruffalo spillet den grønne gigant i otte Marvel-film. Nu optræder han også i She-Hulk: Attorney at Law.

I den nye Marvel-serie får vi i hovedrollen fornøjelsen af at stifte bekendtskab med advokaten Jennifer Walters (fyrige Tatiana Maslany), der pludselig forvandler sig til en grøn, vred superheltinde.

Som de fleste Marvel-karakterer er også She-Hulken et foster af afdøde Stan Lee’s fantasi. Hun fik først sin tegneseriedebut i 1980. Hendes baggrundshistorie er, at Walters er kusine til Bruce Banner (Mark Ruffalo), og at hun under en dramatisk bilulykke får dråber af Bruces blod blandet med sit eget – og resten er historie.

Hun er dog ikke så hårdt ramt som Banner og bevarer (stort set) kontrollen over sin smarte advokat-personlighed, selv når hun forvandler sig til She-Hulk. Her må hun tackle en krævende advokatpraksis med sit nye, grønne alter ego på 320 kg og over 2 meters højde.

She Hulk Attorney of Law 1 8
She Hulk – Attorney at Law (Foto: Marvel/Walt Disney)

Efter en uheldig “hændelse” i retssalen, hvor hun skal håndtere Titania (Jameela Jamil), og derved afslører sin grønne hemmelighed, mister hun sit job hos statsadvokaten, men får hurtigt et nyt hos advokatfirmaet GLK&H i den nyoprettede afdeling for forsvar af superhelte. Hendes første klient bliver monsteret, der forsøgte at dræbe hendes fætter, Emil Blonsky/Abomination (Tim Roth).

Manuskriptforfatteren er Jessica Gao, og serien er instrueret af Kat Coiro og Anu Valia. Heldigvis har holdet bag gjort She-Hulk-historien til præcis det, den er: hæmningsløst letbenet underholdning med et stærkt komisk og selvironisk touch. Var du på udkig efter efterårets lille guilty pleasure-serie, behøver du ikke lede længere.

Læs også Nu er musen størst af alle! Det tog kun Mickey Mouse & Co. to et halvt år at vippe Netflix af streaming-tronen.
Steamboat Willie Disney

Balancegangen mellem action og letbenet komik ramte Marvel rigtig godt med juleserien Hawkeye. Denne gang har de skruet komedien et nøk op på et nyt (cheesy) niveau, hvor både handling, karakterer og skuespillere oser af selvironi og legesyge.

Ganske vist ser She-Hulk både kejtet, akavet og “mærkelig” ud – Walters føler sig tydeligvis ikke tilpas i sin nye krop (som får hendes designertøj til at revne). På den anden side giver hun os en usminket og lige på kornet analyse af selvfede superhelte og deres higen efter at “redde verden”. Walters ønsker kun at fortsætte med sit arbejde som advokat, og sit ubekymrede liv med online-dating og restaurantbesøg.

She Hulk Attorney of Law 1 3 She Hulk Attorney of Law 1 1 She Hulk Attorney of Law 1 2 She Hulk Attorney of Law 1 4 1 She Hulk Attorney of Law 1 5 She Hulk Attorney of Law 1 6 She Hulk Attorney of Law 1 7 She Hulk Attorney of Law 1 8 She Hulk Attorney of Law 1 9 1 She Hulk Attorney of Law 1 10 She Hulk Attorney of Law 1 11 She Hulk Attorney of Law 1 12 She Hulk comics
<
>
She Hulk Attorney at Law (Foto: Marvel /Walt Disney)

Hendes transformation fuldendes allerede i første afsnit, med en alt for pedantisk og unaturligt stiv “Smart” Hulk. Disney har været nærige med budgettet til special effect-afdelingen, for både bevægelse og ansigtsudtryk er noget staccato. Det bliver derimod meget sjovere med en absurd skøn Tim Roth i fri dressur, samt Wong (Benedict Wong) som den bekymrede overtroldmand.

Tatiana Maslany er et fund i hovedrollen, og ideen med at Walters hele tiden henvender sig direkte til seerne fungerer fremragende. Og selv om serien er fuld af referencer til håbløse mænd og sexisme, virker det aldrig påtaget eller kunstigt. Mere som et legende krydderi til den løsslupne og indimellem skøre historie.

Læs også Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
The Gray Man 1 1

Trods de korte episoder rammer dramaturgien og tempoet dog ikke altid plet. Der fyldes konstant på med velkendte Marvel-karakterer, men ikke alle virker lige nødvendige for at formidle She-Hulks historie. Instruktionen skulle have været strammet lidt op, og episoderne skulle have haft lidt mere luft. Men dette er bestemt et mere end godkendt første møde med en sprælsk og befriende afslappet Marvel-karakter. 4 stjerner.

Anmeldelsen er baseret på de første 4 (af 9) afsnit. She-Hulk: Attorney at Law har premiere på Disney+ den 18. august.

She Hulk Attorney of Law 1 10
She Hulk – Attorney at Law (Foto: Marvel / Walt Disney)

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

3 uger 3 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
Fakta
 • Disney+
 • Release: 18. august 2022
 • Instruktion: Kat Coiro
 • Medvirkende: Tatiana Maslany, Mark Ruffalo, Tim Roth, Benedict Wong, Ginger Gonzaga, Charlie Cox, Jameela Jamil, Josh Segarra, Jon Bass, Renée E. Goldsberry
 • Genre: Komedie
 • Land: USA
 • År: 2022
 • Tid: 4:30 t.
 • Karakter: 4
IMDB Rating
She-Hulk: Attorney at Law | August 18, 2022 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Google lancerer ny version af Chromecast Denne nye gadget fra Google kan være en overkommelig og smart opgradering til dit gamle TV.
Flere hurtige penge fra Sverige! Vi har længe glædet os til 2. sæson af Snabba Cash, som har premiere på Netflix i dag!
Knivskarp 8K OLED fra LG Med samtlige de kvaliteter, vi kender fra OLED, kombineret med knivskarp 8K-opløsning, er denne topmodel fra LG noget af det sejeste, vi har set!
Kimen til oprøret! Disney fortsætter sin ekspansion af Star Wars-universet. Det lykkes udmærket.
Lanceres i dag: SkyShowtime SkyShowtime erstatter streamingtjenesten Paramount+, og byder blandt andet på film og serier fra Paramount og Universal Pictures.
Premiere i dag! Tom Cruise beviser endnu en gang, hvorfor han er klodens største garant for actionfilmsucceser.
Følg Lyd & Billede