TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Anmeldelse: Lupin

Frejdig fransk gentlemantyv

Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.

Karakter
Krimi
Lupin
forfatter
Publiceret 29/01/2021 - 14:07

Det er ikke ofte, at franske TV-serier topper listerne på Netflix herhjemme, men i Lupins tilfælde er det velfortjent!

I serien, der er løseligt baseret på historierne om den franske gentlemantyv Arsène Lupin (fra Maurice Leblancs bøger fra begyndelsen af 1900-tallet), møder vi den driftige Assane Diop (Sy), der ernærer sig helt i Lupins ånd.

Som dreng fik Assane bøgerne om Arsène Lupin af sin far, Babakar. Faren arbejdede som chauffør for en af Frankrigs rigeste familier, anført af patriarken og den selvudråbte filantrop Hubert Pellegrini (Pierre).

Arbejdsforholdet endte dog i en tragedie, da et unikt diamantvedhæng fra selveste Marie Antoinette forsvandt fra familiens pengeskab. Babakar blev anklaget for tyveriet og kort efter fundet død i sin celle.

25 år senere dukker det unikke smykke op igen. Det er tilbage i Pellegrini-familiens eje og vises nu frem i Louvre, mens det afventer salg på en eksklusiv auktion. “Tilfældigvis” får Assane arbejde som rengøringsassistent på museet …

(Foto: Netflix)

Vi får en herligt overdramatiseret, tegneserieagtig heist-serie, der minder om en blanding af Oceans Eleven og Tintin. Omar Sy (som vi sidst så i Togo på Disney+) er superb som den smarte, verdensvante storcharmør af en tyv, og den flittige brug af flashbacks giver karakteren dybde og substans.

Både plottet og persongalleriet er stærkt karikeret og overdrevet. Der males som regel med en bred pensel, hvor politifolkene er dumme og ofrene nemme at narre, men det er en stil, der passer til denne uhøjtidelige, eventyrlige røverhistorie.

Læs også Det kåde borgerskab Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.

Første halvdel, hvor Assane og hans mindre begavede kumpaner skal gennemføre Det Store Kup, er sæsonens stærkeste og sjoveste. Herefter skifter fokus til hans forsøg på at hævne sin far, og serien mister noget af sin forførende nerve.

De første tre episoder er da også instrueret af Louis Leterrier, som med Now You See Me beviste, at han mestrer denne genre til fingerspidserne.

lu3 lu4 lu5 lu6 lu7 lu8 lu9
<
>
(Foto: Netflix)

Plotforviklingerne og de greb, der tages for at løse diverse hårdknuder og mysterier, er lige lovlig letkøbte til, at serien kan nå helt til tops på karakterskalaen, men Lupin er meget vellavet og letfordøjelig underholdning, der garanteret vil fænge et stort publikum. At den ovenikøbet er på fransk, er en ren bonus. Fire stærke stjerner.

Læs også Vi kårer den bedste streaming-tjeneste (for dig) Med lanceringen af Disney+ har streaming-krigen virkelig taget fart, men hvilke af de store streaming-tjenester SKAL du have?

Underligt nok har Netflix besluttet at dele 1. sæson i to dele, muligvis fordi produktionen blev stoppet som følge af coronapandemien. Derfor slutter sæsonen brat og uventet. Det er i skrivende stund ikke klart, hvornår 2. del af 1. sæson lanceres, men vi gætter på det tidlige efterår.

Fakta
  • Netflix
  • Release: 8. januar 2021
  • Instruktion: Louis Leterrier m.fl.
  • Med: Omar Sy, Ludivine Sagnier, Clotilde Hesme, Hervé Pierre, Vincent Garanger, Vincent Londez, Shirine Boutella, Antoine Gouy, Soufiane Guerrab, Fargass Assandé, Etan Simon
  • Genre: Krimi
  • Land: Frankrig
  • År: 2021
  • Tid: 4:09 timer
IMDB Rating
Lupin Action, Crime, Drama, Mystery | January 8, 2021 (United States) Summary:
Countries: France, United StatesLanguages: French

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Mere spionthriller fra Mellemøsten Mossads intrikate skyggekrig mod ærkefjenden Iran giver os fortsat en af de absolut bedste spionserier lige nu.
Middelmådigt fra Connelly Halvbroren til den mere kendte Harry Bosch har fået sin egen TV-serie, men vi er ikke synderlig imponeret.
Trailer til The Machinery 2 Nu er den første trailer til 2. sæson af den norske serie The Machinery her.
Finsk dansedrama fra Netflix Endelig er det Finlands tur til at nå ud til et globalt Netflix-publikum.
Se den nye Avatar-trailer Nu er teaser-traileren til James Camerons længe ventede (?) fortsættelse af megasuccesen Avatar her.
Mere svensk kærlighed på vej Til sommer kommer 2. sæson af den herlige svenske feelgood-serie.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend