Search
Generic filters

Glem mobil, tablet og PC: Når du virkelig vil nyde film og serier hjemme i sofaen, er det TV’et, der er sagen. Og det skal helst være smart, skarpt og virkelig stort!

Underholdningsverdenen og vores seervaner ændrer sig hele tiden. Men det betyder ikke, at TV’et er blevet mindre vigtigt med årene; snarere tværtimod! Når filmen eller yndlingsserien skal opleves fuldt ud, er der ikke meget, der kan konkurrere med et stort, godt TV.

Det har giganter som Disney, Apple og Amazon også indset, og nu melder de sig ind i kampen om seernes gunst gennem nye streaming-tjenester med originalt indhold. De både presser prisen på abonnementer og overbyder hinanden for at få det bedste indhold. Dermed kan Hollywood-producenterne grine hele vejen til banken, mens vi TV-seere kan fråse i film og serier med strålende lyd- og billedkvalitet. Men det kræver et moderne TV, der kan følge med!

4K, HDR og strålende kontrast

4K-opløsning (3840 x 2160) er blevet standard, mens 8K gør sit indtog i high-end-klassen. Den moderne videostandard HDR (High Dynamic Range) er også blevet meget udbredt. De fleste nye film, serier og spil er nu tilgængelige i et eller andet HDR-format, men du har brug for et kompatibelt TV for at få det fulde udbytte af billedkvaliteten.

Størrelsen betyder noget

Når man skifter TV, er det almindeligt at gå en skærmstørrelse op, mindst! 55-65 tommer har længe været blandt favoritterne – men nu begynder de virkelig store TV-skærme på 75-82 tommer eller mere også at fylde i salgsstatistikkerne. Og så længe man har kroner og kvadratmeter nok, er der ingen grund til at være konservativ: Et større TV giver som regel også en bedre og mere biografagtig seeroplevelse, som hele familien kan have glæde af.

OLED eller LCD?

Valget af TV involverer også at vælge panelteknologi. Efter nogle år på markedet havde mange nok forventet, at OLED ville dominere TV-udbuddet, men LCD lever stadig i bedste velgående.

Det hænger sammen med størrelse og pris. OLED-TV’er giver en suveræn kontrastrig billedkvalitet, men priserne starter også relativt højt. Desuden ryger prisen på himmelfart, så snart man vil have noget over 65 tommer. Og det er der stadig flere, der vil …

LCD’er har en mere fordelagtig pris pr. tomme, og de bedste LCD’er har også en billedkvalitet, der kan konkurrere med OLED-TV’erne – endda udkonkurrere dem i visse tilfælde.

Brugervenlighed er alfa og omega

Det har længe været almindeligt at koble eksterne enheder som Apple TV, Blu-ray-afspiller osv. til TV’et. De nyeste modeller har imidlertid så gode smart-funktioner, at man kan komme langt med de indbyggede tjenester. Det betyder imidlertid, at TV’ets brugerflade (menusystem, fjernbetjening osv.) bliver uhyre vigtig! Det skal kunne starte lynhurtigt på kommando og skifte gnidningsløst mellem direktesendt TV og forskellige streaming-tjenester.

Stemmestyring og integration i det smarte hjem bliver også mere og mere aktuelt. Mange TV-producenter anvender Googles Android-system, mens andre har valgt deres egne skræddersyede platforme. Det giver væsentlige forskelle i brugervenlighed og app-udvalg.

De opgivne priser var aktuelle markedspriser, da bladet gik i trykken. Vi anbefaler altid at bruge prissøgning på nettet for at finde opdaterede priser på de anbefalede TV’er.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Kommenter

Skriv et svar

    Læs også

    Aktuelle tilbud

    Annonce
    Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.