SUPERTILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

Gruppetest : Samsung UE65RU7475

Den bedste totaloplevelse

Samsungs 7475-serie byder på lækkert design, god bruger- venlighed og ikke mindst testens bedste billedkvalitet.

Samsung UE65RU7475

Lyd & Billede mener

Samsung-skærmen har et gennemført design, skarp og kontrastrig billedkvalitet plus klassens bedste fjernbetjening.
Formatunderstøttelsen er ikke så god som på visse af konkurrenterne. F.eks. glimrer Dolby Vision ved sit fravær.
 • Størrelse/type: 65” 4K LED-LCD
 • Opløsning: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)
 • Operativsystem: Tizen
 • Indgange: 3 x HDMI, 2 x USB
 • Udgange: Optisk digital lyd ud
 • HDR: HDR10+
 • Andet: Bluetooth-fjernbetjening
 • Web: samsung.com/dk
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 9999 kr

Samsung tilbyder et stor udvalg af TV-modeller i alle størrelser og prisklasser. Midt i sortimentet finder vi RU7475-serien, som er en af Samsungs mere avancerede budgetmodeller. Den fås i størrelser fra 43 til 65 tommer med et tilsyneladende gunstigt forhold mellem pris og udstyr.

Samsung-skærmen har en stilig æstetik, som er let at holde af. Den V-formede fod leder tankerne hen på producentens QLED-modeller. Det skal dog siges, at den gør det lidt sværere at få plads til en soundbar direkte under skærmen. RU7475 har til gengæld en smart løsning til at skjule strøm- og signalkabler, idet de kan ledes via en spalte og ned gennem foden.

Brugervenlighed og funktioner

Et godt argument for at vælge RU7475 frem for billigere Samsung-modeller er den lækre fjernbetjening i børstet metal. Den anvender Bluetooth-signaler og behøver derfor ikke at peges direkte mod skærmen. Desuden har den et smart knap-layout, der gør den til en drøm at bruge.

Samsungs eget menusystem, Tizen, er enkelt og overskueligt, samtidig med at det byder på mange interessante apps. Her er rigeligt med streaming-indhold at boltre sig i: Ud over Netflix og HBO får du også adgang til Amazon Prime Video og Rakuten TV plus et væld af lokale tjenester.

RU7475 understøtter åbne HDR-formater som HDR10+ og HLG, men må desværre klare sig uden Dolby Vision. Det medfører, at enkelte film og serier (bl.a. Netflix’ Stranger Things og Marvel-serierne) ikke kan ses med dynamiske metadata. Vores indtryk er dog, at TV’ets indbyggede billedprocessering formår at kompensere for dette i mange tilfælde, men vi havde gerne set Samsung omfavne Dolby, som mange af konkurrenterne har gjort.

Billedkvalitet

Samsung-skærmen er udstyret med et LCD-panel af VA-typen (Vertically Aligned), der typisk ofrer lidt betragtningsvinkel til fordel for bedre kontrast og sortniveau. Når man sidder ude til siden for skærmen, bærer billedet da også præg af udvaskede farver og svagere kontrast end LG’s og Philips’ IPS-paneler. Sidder man derimod lige foran skærmen, ser billedkvaliteten virkelig strålende ud.

Det gælder også i sammenligning med Sony og TCL, der anvender lignende panelteknologi: Samsung har generelt et skarpere billede med flere detaljer og er også bedst, når det gælder at bevare billedskarpheden ved bevægelse – en klar fordel på sportsindhold med hurtige panoreringer.

Samsungs TV er også i sit es, når vi dæmper lyset og vælger Film-indstillingen. Netflix-filmen Mowgli serveres i 4K HDR-format, og her er det tydeligt, hvordan 65RU7475 gengiver de mørke junglescener med strålende kontrast og sortniveau. Bagheeras mørke pels står meget tydeligere her, samtidig med at der er mere knald på de lyse nuancer.

Lydkvalitet

Samsung-skærmen har et temmelig ordinært lydsystem med undermonterede stereohøjttalere og 20 watt udgangseffekt. Indtrykket er alligevel, at RU7475 har klar og fyldig lyd, der duer fint til almindeligt TV-kiggeri – klart bedre end gennemsnittet.

Konklusion

RU7475 klarer sig godt mod konkurrenterne og understreger, at Samsung stadig er blandt de bedste i klassen, hvad angår design, billedkvalitet og generel brugeroplevelse. Fjernbetjening og menusystem er en tand mere intuitive, end hvad Android-konkurrenter kan præstere, og billedkvaliteten er skarpere og mere kontrastrig. Lydkvaliteten er heller ikke værst, prisen taget i betragtning. Derfor lander vi på Samsung RU7475 som testens samlet set bedste TV!

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  LG 65UM7510 - I skyggen af OLED?
  Denne storskærm fra LG har god brugervenlighed og et lækkert design, men billedkvaliteten hæmmes af svag kontrast.
  TCL 65EP685 - Pris-killer fra TCL
  TCL tilbyder et fuldspækket LCD-TV til en meget favorabel pris.
  Philips “The One” 65PUS7354/12 - Hele pakken fra Philips
  På denne model har Philips helgarderet sig og krydset alt på udstyrslisten af. Resultatet har de givet det selvsikre navn “The One” – det TV, man bare skal have!
  Sony KD-65XG8096 - Godt til det meste
  Sony XG8096 er et godt allround-TV med en række vigtige funktioner som Android og HDR-video til en fornuftig pris.

  Læs også

  De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.
  iPhone 12 Pro Max tørrer gulv med konkurrenterne og har det bedste kamera, vi har set hidtil.
  Sonys topspecificerede spilkonsol byder på lynhurtig ydelse og knivskarp grafik – skræddersyet til næste generation af avancerede spil.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i drabelig tvekamp.
  Denon har aldrig lavet en bedre surround-forstærker end jubilæumsmodellen AVC-A110.
  Hvis du skifter den gamle strømforsyning ud med en ny, kan det ske, at du bliver lige så overrasket, som vi blev.
  En digital notesblok er en meget bedre idé, end det lyder. Især når den er så god som reMarkable 2.
  For dem, der har råd, får man nok ikke bedre lyd fra den digitale musiksamling eller fra streaming-tjenester. Hvem der bare var rig!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Sony ZH8 (KD-75ZH8)

  Vejl.pris 61990 kr Laserskarp lyskanon

  LG NANO99 vs. Sony ZH8

  Vejl.pris kr Barberbladsskarp 8K-duel

  Sony KD-48A9

  Vejl.pris 13939 kr Lille, men sejt

  LG OLED48CX vs. Sony KD-48A9

  Vejl.pris kr Superbillede i kompakt format
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.