Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nu er hoverboardet her!

Det svævende skateboard, som vi har ventet på siden "Tilbage til fremtiden"-filmene, er nu en (slags) realitet.

Skrevet af / 07/08/2015 - 12:00
Nu er hoverboardet her!

Siden vi så Marty McFly lave tricks på et flyvende skateboard i “Tilbage til fremtiden II,” har vi sagt sådan et vil vi have!

I takt med at vi har nærmet os tidspunktet for filmens fremtidsscenarie, nemlig 15. oktober 2015, er ønsket blevet så meget stærkere. Også selv om vi inderst inde ved, at det ikke kan lade sig gøre uden for filmen verden.

Og dog. Den seneste måned er vi af bilproducenten Lexus blevet præsenteret for noget, der i svær grad ligner et flyvende skateboard.

hoverboard1

Nu har Lexus præsenteret sit Hoverboard, og det er faktisk sandt: På videoen ser man skateboarderen Ross McGouran lave tricks på et skateboardanlæg i Barcelona, svævende i den tomme luft. Og i modsætning til filmenes hoverboard kan man også skate på vand.

hoverboard_vand

Og så de dårlige nyheder: Lexus Hoverboard kommer ikke til salg i butikkerne i nogen overskuelig fremtid!

Boardet baserer sig på magnetisk frastødning. Under metaloverfladen på skateranlægget er der kraftige magneter. Og selve bordet indeholder elektromagneter, opbygget med superledende spoler, som er nedkølet med flydende kvælstof. Det er derfra de hvide dampskyer kommer. Men muligt er det altså.

Kilde: Wired

Læs også: Nu er hoverboardet her …ikke!

 

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hysterisk ny trailer!

Stadig fuld-MAX?

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Prisvindende kærlighedsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsætter

Vil tilbage i sadlen!

Højreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top