Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

24 julegavetips

Bløde pakker er dejligt, men det er de hårde pakker, vi helst vil have. Her deler vi vores egne ønskesedler med dig og håber, at du få nogle ideer til gaver, du kan give til jul. Uanset om det er hårde pakker til dig selv eller til nogen, du holder af.

Skrevet af / 12/12/2013 - 14:40
24 julegavetips

893858-Zoom

1. Sennheiser Momentum On-Ear

Lyden fra disse små Sennheiser-hovedtelefoner er besnærende flot og fyldig. De har lukkede ørekopper og lækker ikke meget lyd hverken ind eller ud. De er også vældig komfortable og små nok til, at de kan være i tasken eller bare hænge rundt om halsen, når du ikke bruger dem.

Sennheiser On-Ear fås i en række forskellige farver og passer til alle mobiler og bærbare. Kontrol/mikrofon er monteret på ledningen, og der følger et lille etui med. Ikke så sært, at Momentum On-Ear er en af vores favoritter.

1.600 kr     

Læs testen her 

 

 

Manfrotto-pixi

2. Manfrotto Pixi

Et lommestativ til kameraet er forbavsende praktisk. Det lille Manfrotto-stativ i letmetal kan bruges med alle kameraer op til et kilo, og når det er klappet sammen, er det fremragende som håndgreb til video-optagelser. Et kuglehoved gør det let at placere kameraet i en passende vinkel.

Pixi er et praktisk og overkommeligt stykke værktøj, og en fremragende gaveidé til alle, der fotograferer meget.

250 kr

 

 

GM_d_H_FS12032_DMW_BCSKM_t

3. Panasonic Lumix GM1

Der findes billigere systemkameraer, men ingen af dem er så sexede som det lille Lumix GM1 fra Panasonic. Billedkvaliteten er på niveau med det næsten dobbelt så dyre Lumix GX7, men GM1 er let at have i lommen og altid klar til brug. Kameraet er robust nok til, at det kan tåle at blive taget med overalt, og med sit lille, udskiftelige zoomobjektiv er det faktisk en ulv i fåreklæder.

Det her er den julegave, du vil blive husket for.

6.490 kr

 

 

 

ue_boom-2

4.Ultimate Ears Boom

Få bærbare højttalere spiller lige så heftigt og ser lige så cool ud som UE Boom, vores foretrukne rejsekammerat i sommers. Som også tåler skumsprøjt og en tur i sneen. Hvis man kobler to Boom-højttalere sammen trådløst, får man stereolyd –dobbelt så sejt! Den batteridrevne, trådløse højttaler er ikke meget større end en halvliters juleøl, men mindst lige så sjov. Det største problem med UE Boom er faktisk at bestemme sig for, hvilken farve man skal vælge.

1.698 kr

 

Huawei-Ascend-Y300

5.  Huawei Ascend Y300

Huawei Ascend Y300 koster kun ca. 1.000 kroner, og set i det perspektiv får man mere telefon for pengene med denne model end med nogen anden mobil på markedet. Kameraet er hæderligt, skærmen er til at leve med, og lyden er decide

ret glimrende. Og så ER der altså tale om en Android-baseret smartphone, som kan køre alle apps og widgets fra Google Play på linje med de langt dyrere konkurrenter. Kort sagt er Huawei Ascend Y300 absolut pengene værd. Reelt får man mere, end man betaler for!

995 kr

 

 

Sonos-Playbar1

6.  Sonos PlayBar

Det bliver meget federe at se alle de Blu-ray-film, du får i julegave, hvis du også har ordentlig lyd til dit fladskærms-tv. En virkelig god og indretningsvenlig løsning er Sonos’ Playbar, som vi anmeldte meget positivt tidligere på året. Den fungerer ligesom en normal Sonos-enhed, hvor du kan streame fra en lang række kilder, men kan også sluttes direkte til tv’et og gør underværker for lyden.

Playbar kan monteres på tre forskellige måder og indstiller sig selv afhængigt af, hvordan den er monteret.

5.198 kr

 

 

 creativeT4

7.   Creative T4 Wireless

Med deres nye trådløse topmodel tager Creative skridtet fra computerhøjttalere til ægte hi-fi. Og det er de faktisk sluppet ret godt fra.

T4 Wireless er et 2.1 system med kompakte satellitter, som ifølge Creative er udstyret med aluminium-elementer i audiofiliklassen. To Bluetooth-enheder (aptX og AAC codec) kan tilsluttes, og funktionen Creative Multipoint gør det nemt at skifte mellem forskellige kilder. Der er også optisk, RCA og 3,5 mm AUX-indgang samt hovedtelefon-udgang.

Pris: 2.299 kr

 

 

COVER,-julegaver,-The-Dark-Knight-trilogy---The-Ultimate-Collection

8. The Dark Knight Trilogy: Ultimate Collector’s Edition (BD)

Christopher Nolans Batman-trilogi startede med Batman Begins (2005) og blev fulgt op af megasucceserne The Dark Knight (2008) og The Dark Knight Rises (2012). Nolan havde tidligere kun arbejdet med smalle film, milevidt fra superhelte-action, men fejede al tvivl til side og leverede tre bundsolide film, der er mere tro mod tegneserierne end tidligere versioner.

Filmene holder et højt niveau med en monumental og dyster atmosfære, og fremragende skuespil af Christian Bale. Samtidig har Nolan vist respekt for de originale historier og skabt nuancerede filmfortællinger ved at arbejde grundigt med både konflikter, mytologi og karakterstudier. Det vigtigste af det hele er dog, at det er tre bragende gode actionfilm.

 399,-

Release: 9. september 2013

 

 

 

COVER,-julegaver,-Boardwalk-Empire,-sesong-1-3

9.  Boardwalk Empire, sesong 1-3

Den amerikanske HBO-serie, der foregår i Atlantic City under forbudstiden i 1920’erne, har usædvanlig mange kvaliteter. Serien besidder en gennemgående thriller-nerve, hvor vi følger det spændende spil om kontrollen over det ulovlige spiritussalg, Atlantic Citys fremtid og hovedpersonen Nucky Thompsons ve og vel. Alt sammen krydret med fascinerende bipersoner.

Det er et velkomponeret gangsterdrama med spændende og intense plots, og fremført af rigtig gode skuespillere, hvor især Steve Buscemi brillerer. Det er også en teknisk perfekt produktion, hvor ikke mindst scenografer og rekvisitører skal have æren for at tage os med tilbage til de brølende 1920’ere.

Tredje sæson kører til at begynde med lidt i tomgang, men kommer snart op i omdrejninger.

399,-

Release: 20. november 2013

 

 

COVER,-julegaver,-Ultimate-hitchcock-collection

10.  Ultimate Hitchcock Collection (BD)

En større legende inden for thriller-genren end Alfred Hitchcock skal man lede længe efter, og her er hele 15 af mesterinstruktørens filmklassikere fra årene 1934-1972 samlet og forbilledligt restaureret.

I modsætning til de fleste af dagens gyserfilm var Hitchcocks varemærke den psykologiske skræk; en mere subtil og meget mere effektiv måde at få publikum til at hoppe i stolene på. Med mesterligt billede, effektivt klip og perfekt tilpasset musik skræmte briten livet af flere generationer af biografgængere.

Sammen med den legendariske Hollywood-producent David O. Selznick skabte Hitchcock nogle af de mest ikoniske gyser- og spændingsfilm i filmhistorien. Og i denne boks er hans bedste film, North by Northwest, endelig inkluderet.

1.599,-

Release: 27. november 2013

 

 

plantronics-voyagerlegend-backangle-lg

11.  Plantronics Voyager Legend

Hold forbindelsen på farten med næste generation af Voyager Legend og den medfølgende opladertaske.

Det lette Bluetooth-headset kommer bl.a. med tre mikrofoner, støjreduktion og Windsmart-teknologi. Med den indbyggede Smart Sensor kan du besvare opkald bare ved at sætte headsettet på øret, og det opdaterer samtidig automatisk din status, så dine kolleger kan se, om du er tilgængelig. Hvis headsettet er uden for rækkevidde, overføres opkald automatisk mellem mobil og headset. Du kan også lytte til din favoritmusik eller streame GPS-anvisninger fra din smartphone.

Den medfølgende opladertaske har kapacitet nok til at oplade headsettet to gange, så du aldrig løber tør for strøm på farten.

549 kr

 

 

1-nokia_lumia_625__colour_layers

12.  Nokia Lumia 625

En smartphone skabt til både arbejde og leg! Skærmen på 4,5 tommer giver masser af plads til at spille spil, bruge apps, se videoklip og surfe på nettet i 4G-tempo. Nokia Lumia 625 har et lækkert look, og de udskiftelige shells betyder, at de vægelsindede kan skifte farve efter humør.

Windows Phone 8’s Live Tiles giver øjeblikkelige opdateringer fra venner og apps på startskærmen, og integreret MS Office og Outlook er som skabt til den seriøse teenager, der også vil bruge sin smartphone til skolearbejde.

Nokia Lumia 625 kommer med 7 gigabyte gratis lagerplads i SkyDrive.

1.899 kr

 

 

Sony_NWZ-WH505

13.  Sony NWZ-WH505

Her har Sony proppet tre funktioner ind i ét og samme produkt: En musikafspiller indbygget i et par lukkede hovedtelefoner, der også kan bruges som højttalere. Dermed kan andre også høre musikken, bare man vender hovedtelefonerne og trykker på en kontakt. Der er også en omskifter til at vælge lydindstillinger, så man kan få mere bas ud af de små højttalere.

NWZ-WH505 er topmodellen og har 16 gigabyte lagerkapacitet, hvilket er nok til ca. 4.000 sange! Hvis du synes, det er tilstrækkeligt med 4 gigabyte, kan du nøjes med NWZ-WH303 til 990 kroner.

Topmodellen fås kun i sort, mens den billige version fås i sort eller hvid.

1.700 kr

 

 

Gopro_Hero3Plus_Black

14.  GoPro Hero3+ Black Edition

Hero3 Black Edition anses af mange for at være det bedste action-videokamera på markedet. Det nye Hero3+ Black Edition er forbedret på flere punkter. Bl.a. med 30 procent bedre batteriydelse, samtidig med at kamerahuset er skrumpet 20 procent og dermed gjort endnu mere kompakt. Wi-Fi-forbindelsen er blevet hele fire gange hurtigere, så det går meget stærkere at overføre billeder og video fra Hero3+ til din smartphone eller tablet.

SuperView er en ny videofunktion, der giver endnu bredere vidvinkel end før. Hertil kommer Auto Low Light, som justerer billedhastigheden for at få det bedst mulige resultat under skiftende lysforhold. Optikken er også forbedret siden sidst og giver generelt højere billedkvalitet, og kameraet kan filme i op til 4K-opløsning.

3.500 kr

 

 

WiMP_HiFi_Sofa

15. Wimp HiFi

Med dagens streaming-tjenester kan vi have langt det meste musik lige ved hånden. Ulempen er reduceret lydkvalitet på grund af tabsgivende komprimering. Med WiMP HiFi er dét endelig fortid! Tjenesten giver adgang til lige så meget musik som den almindelige WiMP Premium (dvs. det allermeste), og nu er lydkvaliteten endelig den samme som fra cd. Den komprimering, der laves for at reducere kravene til båndbredde og lagerplads, sker uden tab af lydkvalitet (lossless).

WiMP HiFi giver cd-kvalitet fra mobile Apple- og Android-enheder plus stationære musikafspillere fra Sonos og Bluesound. Fra computeren er lydkvaliteten indtil videre den samme som før.

199 kr / mnd.

 

 

Sonos-Playbar1

16.  Sonos Play:1

Sonos har i årevis stået for nogle af de bedste trådløse lydsystemer på markedet, og nu er indgangsbilletten blevet billigere.

Den spritnye højttaler Play:1 er væsentlig mere kompakt end de to andre modeller i serien, Play:3 og Play:5, men er stadig en frisk og vellydende tovejs højttaler med separat mellemtone/bas og diskant. Den kan både bruges som enkelt og dobbelt stereohøjttaler; alternativt som baghøjttaler i et surround-system sammen med soundbaren Playbar.

For at kunne kommunikere trådløst skal en af højttalerne være tilsluttet routeren med ledning, eller du kan købe en Sonos Bridge til at drive netværket. Betjeningen foregår via iOS- eller Android-enheder, og Sonos understøtter både Spotify og WiMP.

1.598 kr

 

 

Samsung-TV-UE55F6755_FHD_2

 17.  Samsung UE46F6775

Et nyt tv under juletræet er en sikker vinder, og jo større jo bedre! Samsung er blandt de førende producenter og har et væld af modeller at vælge imellem. Denne model fra 6-serien er et veludstyret tv med eksklusivt billedpanel, masser af funktioner og flot design. Den slanke ramme gør, at tv’et passer ind næsten hvor som helst, selv på steder, hvor man ellers måtte nøjes med en mindre skærm.

Samsungs egen smart-portal inkluderer populære tjenester som Netflix og HBO, og tv’et kan desuden fjernstyre eksterne tv-bokse.

Samsung F6755 fås i både 40, 46, 50 og 55 tommer.

Pris: fra ca 10.000 kr i 40”

 

 

Samsung-lydplanke-HW-F750

18.  Samsung HW-F750 lydplanke

Dagens tv’er er slanke og lækre at se på, men det har en uheldig bivirkning: De lyder ikke særlig godt. Mange moderne fjernsyn kæmper med en tynd og kedelig lyd, og nærmest skriger efter hjælp på højttalerfronten. Redningen kommer i form af en soundbar!

Dem tilbyder Samsung en række af, deriblandt den kompakte HW-F750, som kan hænges på væggen eller lægges foran på tv-bordet. Den henter lyden fra fjernsynet enten trådløst (Bluetooth) eller via optisk kabel, og giver langt mere overbevisende lyd end tv’ets indbyggede højttalere, ikke mindst takket være den trådløse subwoofer, der medfølger.

Samsungs soundbar er ikke nogen erstatning for et fuldblods hjemmebiograf-anlæg, men først og fremmest en nem og billig måde at forbedre tv-lyden på. Fås også i en sølvfarvet udgave, HW-F751.

4.790 kr

 

 

nexusae0_ASUS-MeMO-Pad-FHD10_3-c14ffcb5c811d571

 

19.  ASUS MeMo Pad FHD 10

Med MeMO Pad FHD 10 har ASUS skabt et mellemklasse tablet-produkt, hvor der er sparet de rigtige steder, og det endelige resultat er rigtig godt til prisen. Den er især god til musik, spil og film, da lydkvaliteten er særdeles glimrende og skærmen af typen IPS, som har klare farver og en god betragtningsvinkel.

Intel-processoren er ikke den kraftigste, men den gør, hvad den skal, og på intet tidspunkt virker ASUS MeMO Pad FHD 10 langsom.

2.899 kr

 

 messenger_bag

20.   dbramante 1928 Messenger Bag

Din gamle dansklærers skuldertaske er kommet på mode igen! Bare i en ny og teknologisk udgave. Firmaet dbramante1928 har specialiseret sig i lækre tasker og etuier til dine gadgets og din bærbare computer, alt sammen håndlavet og i læder.

Kataloget indeholder hylstre til både små og store gadgets, og til såvel den lille som den store pengepung, men noget af det lækreste er efter vores mening skuldertasken Messenger. Den har magnetlukning i klappen og flere rum, så der er plads til både laptop (op til 15 tommer widescreen), strømforsyning og smartphone.

1.299 kr

 

 

 Addon--T12-White-01_CMYK

21.  Audio Pro Addon T12

Hvis julemanden har de røde spenderbukser på, ligger der måske et sæt Bluetooth-højttalere fra Audio Pro i julesokken. De bittesmå T12 byder på en spilleglæde og begejstring, der ligger langt ud over, hvad man kan forvente i forhold til pris og størrelse. De kan tilmed gå så langt ned i bassen, at man tror det er løgn. Perfekt til en fest på kollegieværelset eller kontoret.

T12 fås i sort eller hvid, og ud over Bluetooth-streaming er der optisk og koaksial digitalindgang samt analog ditto. Den indbyggede forstærker er på 2 x 55 watt.

3.599 kr

Læs testen her 

 

 

Bose_QC20i

22.  Bose QC20i

Freden er altid dyrekøbt, og i dette tilfælde er prisen ca. 2.400 kroner for stilhed på flyveturen. Men når man også får bærbar vellyd i alle andre situationer med i købet, bliver prisen straks mere rimelig. Boses hørepropper med aktiv støjdæmpning spiller glimrende og gengiver endda bas på en måde, som ellers er uhørt med in-ear høretelefoner.

Den aktive støjdæmpning går stort set ikke ud over lyden. Tværtimod er lydbilledet åbent og luftigt på en måde, som kun få hørepropper magter. Den perfekte gave til manden, der har fået tudet ørene fulde af andres ønsker.

2.400 kr

 

 

mini-jambox-hires-017

 

 

23.   Jawbone Mini Jambox
 


Blandt Bluetooth-højttalere er Jawbone Jambox Big en af vores absolutte favoritter, og nu har den fået en lillebror.

Mini Jambox er så lille, at den kan klemmes ned i en jakkelomme, og vejer kun 255 gram. Det skyldes, at den er lavet af aluminium, og fordi det er i ét stykke, kan den tåle en del tæsk. Det giver den også tilstrækkelig stabilitet til at lyde overraskende godt i op til ti timer.

1.400 kr

 

 

 SPA-ACX1_DSC-QX10_White_1-1200

24.   Sony DSC-QX10 & QX100

Uanset hvor meget man udvikler mobilkameraerne, slipper man aldrig for problemet med manglende plads til optikken. Og de fleste gider ikke slæbe rundt på et kompaktkamera oveni. Her er Sonys løsning den smarteste, vi hidtil har set. Det er i princippet et komplet kompaktkamera med optik, billedsensor og hukommelseskort, men uden skærm. Det bruger man i stedet sin smartphone til via Wi-Fi.

QX10 er den simple model, mens QX100 kan sammenlignes med et rigtig godt prof-kompakt.

Pris: 1.500 kr og 3.400 kr

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hysterisk ny trailer!

Stadig fuld-MAX?

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Prisvindende kærlighedsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsætter

Vil tilbage i sadlen!

Højreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top