Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Gruppetest: LG OLED C2 (OLED42C2LA)

Perfekt gaming-TV

Gamere kommer virkelig til veldækket bord med LG OLED C2 - et TV som fungerer fremragende til alle typer spil.

Publiceret 03/02/2023 - 11:12
LG OLED C2 (OLED42C2LA)
Audun Hage

C-serien fra LG er en populær TV-model blandt gamere og hjemmebioentusiaster. Den sydkoreanske TV-producent har et tæt samarbejde med spilbranchen og er altid tidligt ude med at introducere nye funktioner, som kan forbedre spiloplevelsen. 

LG OLED42C2

C2-serien fås i en række skærmstørrelser, hvor denne 42-tommers er den mindste. Det første, vi lægger mærke til med OLED42C2, er, at den har et andet design på foden end de andre C2-modeller. 

I stedet for en centermonteret sokkel har den to små fødder i siderne. Disse tager mindre plads op, så skærmen kan stå tættere ind til væggen. Samtidig bliver det lettere at sætte en soundbar (eller måske et tastatur?) foran skærmen.  

LG har lavet sin egen ‘Game Dashboard’- menu, som samler relevant information på ét sted. (Foto: Audun Hage)

Brukervenlighed og funktioner

LG viser hurtigt, hvem der har bukserne på, når det gælder tilslutningsmuligheder. OLED42C2 er udstyret med fire HDMI-indgange på venstre side, og det fine er, at alle disse understøtter 2.1-standarden!  

Her kan du fint tilslutte et par spilkonsoller og en gaming-PC på tre indgange, og alligevel have plads til en Atmos-soundbar på den fjerde. Det eneste, der mangler, er DisplayPort, som muligvis vil være et savn for nogle PC-gamere. 

OLED42C2 er let at sætte op og registrerer automatisk spilkonsoller som Xbox og Playstation, når du tilslutter dem. Skærmen vil derefter automatisk skifte over til spiltilstand, når du vælger dem som videokilde.  

Formatunderstøttelsen er forbilledlig: LG-skærmen understøtter 4K/120 Hz på alle fire indgange og åbner desuden for spil i Dolby Vision HDR-format op til 120 Hz. Her er også understøttelse af VRR, Nvidia G-sync og AMD Freesync, som sikrer jævne bevægelser i grafikken uden opbrydning eller screen tearing, som det også kaldes. 

LG-skærmen har desuden meget lav forsinkelse. Vi målte input lag til cirka 13 millisekunder. 

DSC_6820 DSC_6819 DSC_6811 P1010279
<
>
LG-skærmen har meget lav forsinkelse. Vi målte input lag til cirka 13 millisekunder. (Foto: Audun Hage)

Billedkvalitet

Da vi testede LG-skærmen med forskellige spil, bemærkede vi straks den hurtige respons. Fra man trykker på aftrækkeren, til der sker noget, går det lynhurtigt, og skærmen tackler hurtige bevægelser, uden at billedet bryder op og bliver uskarpt. Med færre distraktioner kan vi blive trukket ind i handlingen og blive opslugt af spillet. 

LG har også en avanceret spilmenu (Game Optimizer), hvor du kan optimere billedet til forskellige spilgenrer (skydespil, eventyrspil osv.) og finjustere sortniveauet, så du undgår, at vigtige detaljer går tabt i mørke.  

OLED-skærme har nogle fordele, der gør dem særligt velegnede til spil. Evnen til at tænde og slukke hver eneste lille pixel uden behov for bagbelysning som på LCD-skærmene giver et knivskarpt og præcist billede med jævn lysfordeling. Kombineret med lynhurtig skærmrespons giver dette et fremragende miljø til alle typer spil.  

OLED42C2 må ganske vist undvære den avancerede Evo-teknologi, som vi kender fra de større modeller i serien, og den har derfor ikke så høj lysstyrke som sin større søskende. Alligevel leverer den en kontrastrig billedgengivelse med et dybere og mere præcist sortniveau, end du får fra LCD-skærme. I praksis fandt vi meget lidt at sætte fingeren på! 

P1010283 P1010290
<
>
LG OLED C2 har rigtig hurtig respons kombineret med et skarpt og kontrastrigt billede til gaming. (Foto: Audun Hage)

Lydkvalitet

LG-skærmen er udstyret med et sæt indbyggede stereohøjttalere. Lydoplevelsen er for det meste helt fin, men det mærkes, at stemmegengivelsen er lidt tyndere, mere hul og indelukket end de bedste. For eksempel har Sony A90K væsentligt stærkere og klarere vokaler. Der er heller ikke særlig meget knald på lydeffekterne fra heftige skydespil som Call of Duty. Her vil det nok være fristende at spendere penge på en passende soundbar, alternativt et ordentligt trådløst headset, når gamingen skal begynde! 

Konklusion

Med OLED42C2 beviser LG endnu en gang, at de er et hestehoved foran, når det gælder gaming. Først og fremmest har den kompakte 42-tommers skærm en rigtig god og kontraststærk billedkvalitet, som vi er vant til fra OLED. C2-serien udmærker sig også med hensyn til tilslutningsmuligheder og formatunderstøttelse. Med 4K/120 Hz på alle indgange, lav forsinkelse og moderne funktioner som VRR og FreeSync er der lagt op til en fantastisk spiloplevelse. Bedst i test og en klar anbefaling! 

Karakter
LG OLED C2 (OLED42C2LA)
Premium

Lyd & Billede mener

OLED-skærmen fra LG har flot kontrastrig billedkvalitet. Tilslutningsmulighederne er rigtig gode med bred understøttelse af forskellige videoformater og gaming-funktioner. Lyden er ikke så engagerende som billedet, og OLED-skærmen må klare sig med noget lavere lysstyrke end LCD-skærmene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Meget billede for pengene

Hvilket TV er bedst til gaming?

Billeder i studiekvalitet

Her er LCD-skærmene, som kan overhale OLED indenom.

OLED + Ambilight = større indlevelse!

Det største TV vi har testet

Scroll to Top