TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Philips Hue Festavia

Julelyset er blevet smart

Kom i julestemning med Philips Hue. Vi har testet den smarteste juletræskæde til dato.

forfatter
Publiceret 03/12/2022 - 12:00
Karakter
Philips Hue Festavia
L&B mener
Den er rigtig, rigtig fed, og den kan gøre ting, ingen anden lyskæde kan gøre. Og gøre det sammen med dine andre lamper. Kan opbevares i æsken resten af året.
Det er sandsynligvis den dyreste lyskæde, du har set. Men hvis du allerede er Hue-bruger, er du vænnet til prisen. Kun til indendørs brug. Kan ikke forlænges.
Specifikationer
  • Farver: RGB, hvid varm/kold (2200K-6500K)
  • Antal lyskilder: 250 RGB LED
  • Længde: 20 meter
  • Trådløst: Philips Hue Bridge (ZigBee), Bluetooth
  • App-styring: Philips Hue
  • Fungerer med: Philips Hue Bridge, Apple HomeKit, Amazon Alexa, Google Assistant
  • Strømforbrug: 15 W (0,5 W standby)
  • Fjernbetjening: Virker med Philips Hue-fjernbetjeninger
  • Web: philips-hue.com
Vejl. pris 1199Pr. 03/12/2022 Produktside

Philips Hue er for smarte lyskilder, hvad Sonos er for multirumslyd: Den største og mest kendte leverandør. Og også den mest alsidige. Vi har testet mange Philips Hue-lyskilder, og de har flere gange fået vores bedste anbefalinger.

Nu er Signify, der er selskabet bag Philips Hue, kommet i julestemning. Philips Hue Festavia er nemlig en lyskæde til juletræet (eller til vinduespynt). Kæden passer ind i Hue-økosystemet og kan styres sammen med husets øvrige lyskilder fra samme producent.

Bridge eller Bluetooth

Faktisk er en Philips Hue Bridge ikke absolut nødvendig for at bruge Festavia-lyskæden. Den kan også styres via Bluetooth, men så går du glip af de mere avancerede funktioner. Og mobilen er nødt til at være i nærheden af lyskæden.

Men til sagen: Philips Hue Festavia ligner umiddelbart de fleste almindelige lyskæder. Kæden består af tre sammenflettede sorte ledninger, og de i alt 250 lysdioder er anbragt med otte centimeters mellemrum hen over de 20 meter i længden. En solid strømforsyning og en mindre styringsboks er forbindelsen til omverdenen. Selv om den fysiske kvalitet virker ret meget bedre end billigere lyskæder, er Festavia-kæden ikke vandtæt, og den er udelukkende beregnet til indendørs brug.

Umiddelbart ligner lyskæden den almindelige fra supermarkedet. Men kun indtil lyset bliver tændt. (Foto: Signify)

Simpel opsætning

Opsætning ligner andre Philips Hue-lyskilder. App’en finder på få sekunder ud af, at der er en ny lyskilde i huset, hvorefter lyskæden skal have et navn og tilføjes til et af rummene.

Læs også Guds gave til hjemmet? I 2015 blev robotstøvsugeren årets julegave, og fra at være et produkt, der primært tiltrak teknologientusiaster, er robotstøvsugeren blevet en del af mange hjem.
Robotdammsugar inledning

Og så begynder det sjove. Festavia-kæden har to grundtilstande: Farveovergang og spredt. Vælger man farveovergang, varieres lyset i farvezoner (gradienter) hen over kædens længde. Overgangen er glidende, og man kan definere tre punkter på farvecirklen, som der blændes imellem. Kæden er kompatibel med andre Hue gradient-lyskilder, som for eksempel Signe Gradient-lamperne. Vælger man spredt tilstand, lyser LED’erne op i hver sin farve på tivolilys-maner. Her kan man vælge seks farver, der så gentages i hele kædens længde.

Skal effekten være mere afdæmpet, kan man vælge de samme funktioner på en hvid lysskala, der varierer mellem gulligt varm 2200K og iskoldt 6500K.

Festavia-lyskæden kan lyse i RGB-farver og i alle toner af hvidt lys. (Foto: Signify)

Nok til to meter højt træ

Festavia-lyskæden er lang nok til at passe til et juletræ på op et cirka to meter i højden. Altså hvad der er plads til i de fleste private hjem. Har I meget højt til loftet, eller ønsker I et juletræ, der er dækket tættere med lys, kan man bruge to lyskæder. Det kræver dog nogen planlægning af lysforløbet, som skal indstilles separat for hver kæde. Man kan nemlig ikke sammenkæde flere lyskæder elektrisk.

Læs også Fremtiden er lys og smart Intelligente lyskilder er en af de vigtigste dele i det smarte hjem. Vi har testet smarte pærer og lamper fra seks producenter.

Næsten-levende lys

Når du har hængt lyskæden på træet (eller i vinduet) og tilføjet den i app’en, er du klar til at begynde på det virkelig sjove. Hue-app’en indeholder et voksende galleri af stemnings-lyssætninger, der kan bruges på enkelte lamper eller grupper. Også lyskæden. Belysningen kan indstilles til at skifte med døgnets timer. Du kan også vælge effekter, f.eks. er der animationer, som efterligner blafrende stearinlys, pejseild eller blinkende stjerner.

Lyset kan gradueres i glidende farveforløb gennem hele kædens længde. (Foto: Signify)

Når du har arbejdet dig igennem de foreløbig 89 lysscener i galleriet, kan du gå i gang med at definere dine egne, som kan bruges på juletræet og lyset i huset i øvrigt. Ikke fordi det på nogen som helst måde er nyttigt – men fordi det er sjovt! Hvilket gør den ret massive udskrivning til Hue-lyskilder til en investering i underholdning.

Det er ikke billigt

Og Festavia er nok primært tiltænkt allerede trofaste Hue-brugere, som har smartpærer af samme mærke i alle lamper – og kun venter på nye måder at udvide stemningsbelysningen i huset på. Er du vant til at købe almindelige LED-pærer og juletræskæder uden indbygget intelligens, vil prisen på mere end tusind kroner virke chokerende. Ikke mindst i betragtning af, at en juletræskæde i de fleste tilfælde vil være gemt væk i kassen med julepynt i elleve af årets tolv måneder.

I den sammenhæng må vi i øvrigt rose Philips Hue for at have lavet en gennemtænkt emballage. Lyskæden er rullet op på en trisse af pap inde i æsken, og den kan genbruges, når julen er omme – så man undgår, at den 20 meter lange kæde bliver filtret sammen. Jeg har mange lyskæder, og de fleste er hvert år meget besværlige at rulle ud!

Philips Hue Festavia er ikke billig, men den kan gøre ting, som ingen anden lyskæde kan drømme om. (Foto: Signify)

Konklusion

Hvis du i forvejen har indrettet hjemmet med lys fra Philips Hue, er Festavia den naturlige krone på værket. Lyskæden kan gøre ting, som ingen anden lyskæde kan bare drømme om. Såsom glidende farveovergange og lysanimationer. Selvfølgelig synkront med husets andre lyskilder, Og helt ærligt ser det vildt godt ud! Med 20 meter i længden er én kæde nok til de fleste juletræer.

Philips Hue Festavia er også blandt de dyreste lyskæder til privat, indendørs brug, du kan købe. Især når man tager antallet af LED’er i betragtning. Hvis du er Hue-bruger, er du på den anden side vant til at betale en høj pris for at få de funktioner, du ønsker. Og underholdningsværdien i at nørde med at sætte lyset i boligen i scene er rigeligt pengene værd.

 

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Ny HomePod kommer til Danmark Apples større højttalere relanceres i en ny og smartere version.
Et miniature-sundhedslaboratorium At holde styr på sit helbred for at få så godt velvære og så god livskvalitet som muligt er vigtigt. Men man tager sig ikke altid tid til at gå til lægen, for at tjekke den generelle status. Medmindre du virkelig føler dig syg, selvfølgelig.
Støvsuger bedre og spiser ikke ledninger Ny generation robotstøvsugere med kraftigere støvsugning og bedre gulvvask.
Skarpe og kloge kameraer D-Links nye overvågningskameraer til hjemmet har 2K-opløsning og kunstig intelligens.
Hold styr på din sundhed Hold styr på vægten og sundhedstilstanden med Body Scan
Følg Lyd & Billede