Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Sony SmartWatch 3

Vil se dig svede

Sony SmartWatch 3 kan holde til lidt af hvert og vil gerne med til træning.
Lyd & Billede mener
Er vand- og støvtæt og ret robust. Kommer med indbygget GPS, og batteriet holder to dage. Den transflektive skærm er god i sollys.
Lidt af en øjebæ, som ikke kan bruges med almindelige urremme. Tåbeligt, at det mangler pulsmåler, når det nu mest henvender sig til sportsfolk.
Specifikationer
 • Operativsystem: Android Wear
 • Kompatibelt med:  Android 4.3
 • Skærm: 1,6” TFT LCD, 320 x 320, 278 ppi
 • Processor: 1,2 GHz Quad ARM A7
 • Minde: 512 MB RAM/4 GB lager
 • Trådløst: Bluetooth 4.0 LE, GPS, NFC
 • Mål: 36 x 51 x 10 mm
 • Vægt: 45 g
 • Batteri: 420 mAh
 • Urrem: Sony
 • Certificering: IP68 (vand, støv)
 • Sensorer: Accelerometer
 • Andet: Kompas, Gyro

Dette ur er ikke noget kønt syn. Tværtimod virker det klodset på samme måde som Samsung Gear S, som vi også testede i Lyd & Billede #1 2015, og selv om Sony SmartWatch 3 er baseret på Android Wear – i modsætning til Gear S, som kører på Samsungs egen Tizen-platform – så vil det gerne kunne lidt mere på egen hånd end konkurrenterne. Således er SmartWatch 3 f.eks. udstyret med NFC, hvilket i skrivende stund intet formål tjener, fordi NFC slet ikke understøttes af Android Wear.

Men uret har også GPS, hvilket er godt for folk, der løbetræner meget, fordi der så kan holdes styr på ruten – f.eks. sammen med RunKeeper eller Endomondo – uden at man behøver at have sin smartphone med på turen. Derfor kan man godt undre sig over, at Sony SmartWatch 3 ikke kommer med indbygget pulsmåler, for ellers er det klart mere tænkt som et alternativ til et løbeur end som noget, man vil bære i stedet for et klassisk armbåndsur.

Remmen er fremstillet i et gummiagtigt materiale og passer kun til netop denne Sony-model, men til gengæld er designet robust, og uret er da også både vand- og støvtæt. Det kan med andre ord sagtens klare en løbetur i skoven på regnvejrsdag uden at kny. En solskinsdag klarer det også, for takket være den transflektive skærm kan man bedre se urskiven i sollys, end tilfældet er med Moto 360.

Sammen med Sonys Lifelog-app giver SmartWatch 3 gode muligheder for selvovervågning, så man kan holde øje med sine aktiviteter i løbet af en hel dag. Undervejs får man ikke noget problem med batteriet, for det kan holde et par dage på en opladning. Dét sker til gengæld via Micro USB og en lille port, der sidder på urets underside. Den løsning er praktisk, men bestemt ikke særlig elegant.

Hvis du går meget op i træning, og det praktiske betyder mere end det æstetiske, så er Sony SmartWatch 3 sandsynligvis det rigtige valg for dig. Men husk, at det er baseret på Android Wear, og afstem forventningerne derefter.

Annonce

 

Sony_SmartWatch-3_front sony-smartwatch-3-cover Sony_SmartWatch_3_Black
<
>

Også i denne test:

Moto 360

Mest af alt et ur

Moto 360 er det pæneste smart-ur, vi har prøvet til dato.

Klassisk urdesign kombineret med ekstra funktioner som pulsmåler og trådløs opladning.
Batteritiden er ikke den bedste, og Android Wear skal blive meget bedre, før vi synes, det er virkelig smart.
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.